Miért nem lehet időben észlelni, hogy gyerekünk
drogozik?
Figyelt kérdés
Nekem hál\'istennek nincs ilyen problámám,de gyakran hallottam,hogy csak későn veszik észre a szülők,hogy valami baj van.Nincs ennek a problémának semmilyen előjele? Többet költ a gyerek, hallgatag,ideges,ok nélkül vidám,zavaros a tekintete..stb.Legyen bármilyen rendes az a szülő,ha gyereke hülye társaságba kerül.Egyszer kipróbálja és hűűű, de jól érzem magam.Van annak oka,hogy egy gyerek elkezd drogozni,vagy csak minden ok nélkül válik a drogok rabjává? Én nagyon szigorúan büntetném a kereskedőket.
2009. ápr. 25. 13:21
1/6 anonim válasza:
Én úgy gondolom, ha egy szülő odafigyel a gyerekére, jól ismeri, és bizalmas a viszony, azonnal észrevehető, ha nincs rendjén vmi. a drogba valamilyen módon belekeveredett gyerek elsősorban zárkózott lesz, keveset kommunikál a szüleivel, és megváltozik a viselkedése. alapvetően akkor kezd el gyerek drogozni, ha nem kapja meg a kellő odafigyelést törődést a család részéről, ha úgy érzi, elhanyagolják. kiegyensúlyozott, egészséges lelkivilágú kamasz nem nyúl rendszeresen drogokhoz. egyetértek, hogy a terjesztők nem ismernek se istent se embert, de ne felejtsük el, hogy a gyerek drogozásának oka egy összetett dolog, ahol a szülő-iskola-kortársak felelőssége is nagyon nagy lehet!
2009. ápr. 25. 13:34
2/6 anonim válasza:
Én ismerek egy 3 "fiúgyerekes" családot,ahol a két fiatalabb nem tiszta!A 18 éves még "csak" füvezik,a 28 éves is így kezdte,kb 2-3 éve használ komolyabb szereket is.
A szülőkkel jóakarók közölték a hírt,mert a sok munka és a karrier mellett ők nem vették észre.Nem igazán veszik komolyan a dolgot még most se,úgy viselkednek,mint akik nem is hiszik el,pedig a nagyobbik tevékenyésge már vagy 5 éve téma mindenhol.
A két fiú letagdta és ezzel el is volt intézve a dolog.
Nekik kényelmesebb nem foglalkozni a gondokkal.
Én még ilyen családdal az életben nem találkoztam!!!
2009. ápr. 25. 13:47
3/6 anonim válasza:
Első vagyok. Gratulálok annak, aki lepontozott... mesélje már el, melyik része nem tetszett annak, amit írtam?
2009. ápr. 25. 15:32
4/6 anonim válasza:
Nem tudom,hogy az első írónak van kamasz gyereke vagy sem.De aki kamasz gyereket nevel,csak az tudja,hogy milyen nehéz velük.Már teljesen más világot élünk mint 15-20éve.Van amikor hiába figyelsz a gyerekedre,bizalmas vagy vele,de kiváncsiságból kiprobálja,akár csak a cigit.Szerintem ez a gyerek természetétől függ,ráadásul a kamaszkorukra teljesen átformálodnak a gyerekek.
2009. ápr. 25. 16:02
5/6 anonim válasza:
Észlelni lehet, csak sok szülő olyan szinten tabunak tartja ezt a témát, hogy még az informálástól is elzárkózik. Kedvencem az volt, mikor a haverom anyja aki gyerekorvos sajnálta a fiát aki ki volt ütve, hogy milyen sokat tanul és ezért fáradt.
2009. jún. 8. 16:47
6/6 anonim válasza:
Szerintem, ha egy gyereket tudatosan és boldogságban nevelnek fel, eszébe se jut drogozni, több ilyen ismerősöm is van, velük a szülei őszintén beszélnek mindig ilyesmikről. De ahol vannak veszekedések, és a szülők is boldogtalanok, ott esélyesebb, hogy előfordul ilyesmi. Rajtam a háziorvosom vágta, hogy használok valamit, mikor beszélt erről anyuval, anyu csak leugatta az orvost, hogy mit képzel rólam.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!