Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Gyerektartásdíjat visszamenőle...

Gyerektartásdíjat visszamenőleg ki lehet pótólni?

Figyelt kérdés
A volt párom betegség miatt a bírósági végzésen meghatározott min.20.oooft.gyerektartást nem tudja fizetni,a táppénz miatt,és csak a töredékét kapom meg a levonáskor.Munkába állásakkor visszamenőleg kipótolják a hiányzó összeget a gyerektartásból?Ha igen,mi ennek a menete?Hova fordulhatok?Köszönöm a válaszokat.
2011. szept. 21. 16:43
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Csak hogy tudjátok!3 helyen dolgozom,2 gyerekem van,ilyenkor a nagy vigyáz a kicsire.Kocsi,motor,ház hitellel hagyott itt,ami az ÉN(anya)nevemen van,holott nincs jogsim sem.Havi törlesztő146000ft.Mindent vitt,a ház maradt,ami közös.Minimálbérrel van bejelentve,de 420.000 ftot kap kézhez.Persze hivatalos jövedelmem csak nekem van,ezért lett az én nevemen minden.Még sorolhatnám.
2011. szept. 21. 19:17
 12/19 anonim ***** válasza:
házasok voltatok? a vagyonmegosztásban miért nem szerepeltek a hitelek?
2011. szept. 21. 19:19
 13/19 A kérdező kommentje:
Egyébként 20-20%a gyerektatás.3000ft gyerektartást kaptam legutóbb.Ja,én is műtét előtt állok,de én szabadságot veszek ki rá.Kösz az "eyüttérzéseket"!Apuka fél éve nem látta a gyerekeket,szülinap,névnap elfelejtve a részéről,és Ő vár TŐLEM anyagi segítséget is.Úgyhogy BÚNKÓK kíméljetek.
2011. szept. 21. 19:28
 14/19 A kérdező kommentje:
Valahogy kimaradt.Nem csináltam még ilyet.Házasok voltunk.
2011. szept. 21. 19:29
 15/19 anonim ***** válasza:

Mondom: 6 hónapra visszamenőleg lehet a bíróságtól kérni.

Ha bajban vagytok, a gyámhivatal megelőlegezi.

2011. szept. 21. 19:31
 16/19 A kérdező kommentje:
köszönöm
2011. szept. 21. 19:32
 17/19 anonim ***** válasza:

"Valahogy kimaradt.Nem csináltam még ilyet.Házasok voltunk."

valahogy kimaradt több hitel????????? ügyvéded volt?????

volt egyáltalán vagyonmegosztási per???

2011. szept. 22. 11:13
 18/19 anonim ***** válasza:
6 hónapra visszamenőleg csak akkor lehetne kérni, ill. az állam akkor előlegezné meg, ha EGYÁLTALÁN NEM FIZETNE. A Ti esetetekben ez nyilván nem lehet, hiszem fizeti rendesen. A 20% viszont 20 %(ill. 2 gyerek után 40%). Mivel a jövedelméből fogják (papír alapon amit kap), NEM pótolhatja ki senki.
2011. szept. 22. 14:00
 19/19 anonim ***** válasza:
utolsó, nem fizeti rendesen 20 %-ot fizet, az ítélet úgy szól, hogy 20 % de min 20ezer, tehát, ha ennél kevesebbet fizet, akkor egy egyszerű fizetési meghagyással behajtható...az állam általi megelőlegezés az teljesen más dolog
2011. szept. 22. 14:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!