Miből tudnánk pénzt csinálni?
Párom már tiszta depressziós, alig lehet hozzá szólni, mindenen felkapja a vizet, ha valamit csinálni kellene neki és nem jön össze, kiborul és mindent ott hagy csapot-papot maga után.
A lényeg, hogy vettünk lassan másfél éve egy házat, amit elkezdtünk felújjítai, de csak félig jutottunk. Mindig jött valami váratlan kiadás még a felújjítás mellé, ami elvitte a pénzt. Párom ebbe bele van betegedve, persze én is csak benem ez máshogy zajlik le.
Lényegében majdnem minden meg lenne a befejezéshez, csak két ajtó kellne, a villanyszerelésnek van híja, meg ilyen apróságok.
Kérdésem csak annyi hogy mit tehetnénk hogy minden rendeződjön. Mindketten 6 napot dolgozunk egy héten, hitelt nem kapnánk, kölcsönöket úgyszintén. Mindet eltapsoltuk. Persze a házra.
Nem akarom, hogy mindez a kapcsolatunk rovására menjen.
"Csinálj valami kézimunkát"
Éppen én is ezt akartam javasolni...
Vashulladékot szedd össze ha van meg a haveroktól is kunyizd el. Esetleg még ha van nagyobb mennyiségű fa valakinél lécek bútordarabok meg ilyenek azt kérd el ha nincs rá szüksége és add el. a vasat vidd le a fémátvevő helyre. Ha hiszed ha nem én mikor megvagyok nagyon szorulva ezekkel a dolgokkal cigánykodok össze 40-50 ezret. Fene nem gondolná mi?? :D Én se reklámozom..
És szerintem a párodat az építkezési felfordulás idegeli és kevésbé az a 2 ajtó hijja. Én is tiszta ideg vagyok hogy a nagyszülői házon 2 éve dolgozom és még mindíg nincs kész.. sőt kb felénél 2/3-nál járok.
És szégyellem mert egyes részei mint a csövestanya olyanok. És mikor alig haladok és az életkedvem is letörik legszívesebben alá gyújtanék az egésznek. Esküszöm több baj van a régi házakkal mintha az ember egyet újat épít. Kitartás....
Mintha a páromat hallottam volna. Ő is mondott már ilyet, hogy felgyújtja az egészet, és ilyenkor jön az hogy ott hagyja az addigi munkáját, és félbe hagyja.
Van valamennyi vasunk, meg drótok meg mitudjam én mik, szóval azokat gyűjtögetjük, csak még nem adtuk le.
Most ősszel meg pálinkát főzetünk, és azt adnánk el 2500 ér. Ha bejön, bár nem sok lesz.
Ha ennyire nincs mit, akkor ne várd, hogy hirtelen egyszerre mindenre lesz. Eladhattok bármit, amire nincs szükségetek, itt gondolok használati tárgyakra, használt jó állapotú ruhákra, kézimunka tényleg jó, a tojáseladás is jó, ha vannak tyúkok. Igaz, hogy kicsiket lehet vele keresni, de mondják, hogy sok kicsi sokra megy.
Beltéri ajtók kellenek? Azt ha van ismerős asztalos, vagy nyugdíjas asztalos, aki mellékesként még bevállal ilyesmit, potom pénzekért meg lehet csinálni, akár ti is megcsinálhatjátok, akkor csak az anyagot kell megvenni. Persze ha kültéri, azt érdemes megvenni.
Ne keseredjetek el!
Mi csak most kezdtük felújtani a leendő házikónkat (férjem nagymamájáé volt). Még sehol nem tartunk, a vizet kötjük be éppen...
A vasat mi is gyűjtögettük, csak macerás elszállítani.
De gondoljatok arra, hogy ha készen lesz, akkor az a tiétek lesz teljesen, nem a banké, nem költöztetnek ki, és büszkék lehettek a művetekre.
Legalábbis mi ezeket igyekszünk észben tartani.
Kitartás! :)
az építkezés a világ legnehezebb dolga....
Nem írtad meg mihez értetek milyen végzettségeitek vannak, mik a titkos fegyverek...
Hátha volna jó ötletünk
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!