Hazudjak/füllentsek a szüleimnek ilyen esetben?
Az iskola a hegyekbe tervez hegyi túrát, nagyon szép helyre látogatnak el, nekem lelkem mindig is a hegyekbe húz, imádok ott lenni, mondtam otthon szívesen elmennék. Beleegyeztek, de nemrég megtaláltam a számlákat amiket be kell fizetni, és az minden össze volt adva, és az összeg több mint a családi kassza. (Sok kiadás volt mostanában, mert örököltünk, és a svájci frank miatt a kocsi törlesztő részlete is emelkedik.) Azon kell gondolkozniuk, hogy mit fizessenek be először, és hogy maradjon egyáltalán kajára, így nincs lelkiismeretem elmenni, arra a kis pénzre is szükség van itt. Ezt a kifogást viszont biztos nem fogadnák el, helyette inkább arra gondoltam, hogy azt mondom, hogy már betelt minden hely. Ilyen esetben inkább hazudnátok ti is?
Az örökségből engem szeretnének támogatni, hogy ne kelljen sok hitellel kezdenem az életet, és legyen saját lakásom ott ahol mindig szerettem volna élni. Azon gondolkozom, hogy lehet hogy jobb lenne az autót visszafizetni egy részéből, és akkor már nem lenne akkora teher a családon. 3 év múlva költözök itthonról addig még tudnánk gyűjtögetni, ha nem kellene állandóan a törlesztőrészleten aggódni (persze nem gyűlne vissza az a pénz amit most befizetnénk valószínűleg, de ez van). Vagy inkább ezzel ne foglalkozzak, ne szúrjam el a jövőmet, jó lesz majd az a pénz mikor lakást kell venni? Ti mit gondoltok?
Megértem a helyzeted, mert én is így vagyok. 21 évesen a szüleimmel élek. Mindig azt mondták, hogy ne menjek el dolgozni így össze-vissza órarend mellett (nálunk nincs diákmunka, vagyis nincs olyan, hogy bemész és adnak munkát az óráidhoz mérten. Magadnak kell megkeresd és hát nem könnyű olyan munkahelyet találni, ahol egyik nap délelőtt másiknak délután, harmadik nap meg este tudnál dolgozni. Hadd ne mondjam, hogy az órákat sem lehet mozdítani, egy adott standard órarend van.) Szóval azt mondták ne kínlódjak ilyen órarend mellett, így nem is teszem.
DE! immáron kb 4. éve, hogy fenntartom magam. Kézimunkázok, amiből sikerül egy kevés pénzt összeszedni, annyit, hogy ingázni tudjak az egyetemi város és a saját lakóhelyem között. Emellett vannak ilyen teszvesz-szerű oldalak, ott is adogatok el cuccokat. Meg aztán ilyen alkalmi munkák is jönnek néha, az egyik néni felajánlja, hogy takarítsak ki nála egyik nap, és ad egy szimbolikus összeget. Szóval ezzel csak azt akartam mondani, hogy nem kell konkrét munkahelyed legyen ahhoz, hogy megkeresd a magadét, és ne kelljen a szüleidtől kérni.
először nagyon becsületesnek és szimpatikusnak tartottam a hozzáállásod, de ha komolyan négyezer forintról van szó, akkor csak egy kis drámakirálynő vagy, aki felesleges mártírkodással akarja kivívni idegen emberek szimpátiáját.
ennyi pénzt azzal megkeresel ha 1 napig az utcán szedsz fel 20 forintosokat, az isten áldjon meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!