Hazudjak/füllentsek a szüleimnek ilyen esetben?
Az iskola a hegyekbe tervez hegyi túrát, nagyon szép helyre látogatnak el, nekem lelkem mindig is a hegyekbe húz, imádok ott lenni, mondtam otthon szívesen elmennék. Beleegyeztek, de nemrég megtaláltam a számlákat amiket be kell fizetni, és az minden össze volt adva, és az összeg több mint a családi kassza. (Sok kiadás volt mostanában, mert örököltünk, és a svájci frank miatt a kocsi törlesztő részlete is emelkedik.) Azon kell gondolkozniuk, hogy mit fizessenek be először, és hogy maradjon egyáltalán kajára, így nincs lelkiismeretem elmenni, arra a kis pénzre is szükség van itt. Ezt a kifogást viszont biztos nem fogadnák el, helyette inkább arra gondoltam, hogy azt mondom, hogy már betelt minden hely. Ilyen esetben inkább hazudnátok ti is?
Az örökségből engem szeretnének támogatni, hogy ne kelljen sok hitellel kezdenem az életet, és legyen saját lakásom ott ahol mindig szerettem volna élni. Azon gondolkozom, hogy lehet hogy jobb lenne az autót visszafizetni egy részéből, és akkor már nem lenne akkora teher a családon. 3 év múlva költözök itthonról addig még tudnánk gyűjtögetni, ha nem kellene állandóan a törlesztőrészleten aggódni (persze nem gyűlne vissza az a pénz amit most befizetnénk valószínűleg, de ez van). Vagy inkább ezzel ne foglalkozzak, ne szúrjam el a jövőmet, jó lesz majd az a pénz mikor lakást kell venni? Ti mit gondoltok?
4000 az nagyon kevés egy ilyen élményhez. Szerintem elmehetsz nyugodtan, mert azon már tényleg nem múlik semmi.
Én ugyanígy voltam középiskolában, csak akkor idegen országba mentünk volna. Én még nemléptem át akkor a határt, nem is volt kilátásba máskor. Nem akartam menni, mert útlevelet kellett váltani, plusz az út és a költőpénz. Mondtam is a szüleimnek, hogy nem megyek, de ők erősködtek, hogy ilyen lehetőséget butaság kihagyni, és valahogy meglesznek nélküle. Nos, a kirándulás máig életem legszebb emléke.
Szerintem 4000 Ft-ot bele tudnak kalkulálni a családi kiadásokba, ez azért nem olyan nagy pénz, főleg, hogy nem állandó kiadás, hanem egyszeri.
Ha vannak kétségeid, inkább beszéld meg velük. Itt a GYIK-en úgy sem tudják teljesen átélni a helyzeted. Nem tudom, hogy milyen az anyagi helyzetetek, de 4000 Ft-ot azért szerintem ki tudtok fizetni, ha esetleg kapsz zsebpénzt, akkor legközelebb majd levonjátok abból.
Mindenképp beszélj velük. Nem hiszem, hogy haragudni fognak rád, ha megkérdezed, hogy gondot jelent-e, ha elmész erre a túrára.
Ha egyedül tervezel ilyen kirándulást, akkor az sokkal többe fog kerülni.
Hát nyári munkával 500ft/óráért dolgoztam, szóval egy nap alatt lazán megkeresem ezt a pénzt. Ismerősöm 1200Ft/óra fizetése volt valami családi munkahelyén. Ha nagyon szűkösen éltek, miért nem mész kicsit dolgozni a suli mellé? Vagy nehéz szakon vagy?
Amúgy a többieket csak igazolni tudom, felelősség teljesen gondolkozol, de 4000Ft lakáshoz rettentően kevés.
20 éves létedre cseppet sem gondolkodsz felnőtt módjára. A hazudozás gyerekes és szánalmas.
A szüleid átverése helyett inkább menj el dolgozni (tudom, elég nehéz, de diákszövnél van meló, pláne mostanság), és segítsd őket.
szerintem diplomázz le utána mehetsz dolgozni:)
de 4 ezer forintért én mennék.. Igaz nincs rossz anyagi helyzetünk.. De én a helyedbe mennék. 4E forintért lassan már levegőt sem vehetsz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!