Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hazudjak/füllentsek a szüleimn...

Hazudjak/füllentsek a szüleimnek ilyen esetben?

Figyelt kérdés

Az iskola a hegyekbe tervez hegyi túrát, nagyon szép helyre látogatnak el, nekem lelkem mindig is a hegyekbe húz, imádok ott lenni, mondtam otthon szívesen elmennék. Beleegyeztek, de nemrég megtaláltam a számlákat amiket be kell fizetni, és az minden össze volt adva, és az összeg több mint a családi kassza. (Sok kiadás volt mostanában, mert örököltünk, és a svájci frank miatt a kocsi törlesztő részlete is emelkedik.) Azon kell gondolkozniuk, hogy mit fizessenek be először, és hogy maradjon egyáltalán kajára, így nincs lelkiismeretem elmenni, arra a kis pénzre is szükség van itt. Ezt a kifogást viszont biztos nem fogadnák el, helyette inkább arra gondoltam, hogy azt mondom, hogy már betelt minden hely. Ilyen esetben inkább hazudnátok ti is?

Az örökségből engem szeretnének támogatni, hogy ne kelljen sok hitellel kezdenem az életet, és legyen saját lakásom ott ahol mindig szerettem volna élni. Azon gondolkozom, hogy lehet hogy jobb lenne az autót visszafizetni egy részéből, és akkor már nem lenne akkora teher a családon. 3 év múlva költözök itthonról addig még tudnánk gyűjtögetni, ha nem kellene állandóan a törlesztőrészleten aggódni (persze nem gyűlne vissza az a pénz amit most befizetnénk valószínűleg, de ez van). Vagy inkább ezzel ne foglalkozzak, ne szúrjam el a jövőmet, jó lesz majd az a pénz mikor lakást kell venni? Ti mit gondoltok?

2011. szept. 17. 07:21
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%
4000Ft????????? mai világba már nem mész semerre se 4000 Ft ből...ugyhogy ragadmeg az alkalmat...de amugy télleg a mai világba már 4000ft nem oszt nem szoroz
2011. szept. 17. 08:25
 12/23 anonim ***** válasza:
100%

4000 az nagyon kevés egy ilyen élményhez. Szerintem elmehetsz nyugodtan, mert azon már tényleg nem múlik semmi.

Én ugyanígy voltam középiskolában, csak akkor idegen országba mentünk volna. Én még nemléptem át akkor a határt, nem is volt kilátásba máskor. Nem akartam menni, mert útlevelet kellett váltani, plusz az út és a költőpénz. Mondtam is a szüleimnek, hogy nem megyek, de ők erősködtek, hogy ilyen lehetőséget butaság kihagyni, és valahogy meglesznek nélküle. Nos, a kirándulás máig életem legszebb emléke.

2011. szept. 17. 08:27
 13/23 anonim válasza:
100%

Szerintem 4000 Ft-ot bele tudnak kalkulálni a családi kiadásokba, ez azért nem olyan nagy pénz, főleg, hogy nem állandó kiadás, hanem egyszeri.

Ha vannak kétségeid, inkább beszéld meg velük. Itt a GYIK-en úgy sem tudják teljesen átélni a helyzeted. Nem tudom, hogy milyen az anyagi helyzetetek, de 4000 Ft-ot azért szerintem ki tudtok fizetni, ha esetleg kapsz zsebpénzt, akkor legközelebb majd levonjátok abból.

Mindenképp beszélj velük. Nem hiszem, hogy haragudni fognak rád, ha megkérdezed, hogy gondot jelent-e, ha elmész erre a túrára.

Ha egyedül tervezel ilyen kirándulást, akkor az sokkal többe fog kerülni.

2011. szept. 17. 08:55
 14/23 Tetszik a válasza:
100%

Hát nyári munkával 500ft/óráért dolgoztam, szóval egy nap alatt lazán megkeresem ezt a pénzt. Ismerősöm 1200Ft/óra fizetése volt valami családi munkahelyén. Ha nagyon szűkösen éltek, miért nem mész kicsit dolgozni a suli mellé? Vagy nehéz szakon vagy?

Amúgy a többieket csak igazolni tudom, felelősség teljesen gondolkozol, de 4000Ft lakáshoz rettentően kevés.

2011. szept. 17. 08:56
 15/23 anonim ***** válasza:
100%
Nos, igen. 4000Ft egy ilyen kirándulásért nem sok, bár elhiszem, hogy a mindennapi költségvetésben ez igen soknak számít. Mi is így vagyunk. Például végre szervezett az iskola egy külföldi utat (amiben már rég volt lehetőségem részt venni), de 30000 Ft-ba kerül, ha nem többe...Szóval nekem sem jött most össze. Próbálj még velük beszélni, hiszen 4000 Ft egy hónap fordultáig nélkülözést jelent, de neked életed végéig élmény marad. Nem hinném, hogy a lakásvásárlás ezen az összegen múlna.
2011. szept. 17. 09:12
 16/23 anonim ***** válasza:
100%
Miért nem mész dolgozni suli mellett? Akkor nem kéne 20 évesen 4000 forint miatt problémázni. Szerintem meg pont, hogy gyerekes vagy.
2011. szept. 17. 09:43
 17/23 A kérdező kommentje:
Nem tudom mennyire számít nehéznek a szakom, én reggel 8-ra megyek, este 5-re érek haza nagy átlagban, és este 9-10-ig tanulok. Hétvégén tudnék talán 3-4 órát dolgozni, de ennek az ötletnek nem nagyon örülnek, mert így is látják, hogy mennyit tanulok hétköznap. Inkább arra biztatnak, hogy tegyek meg mindent, hogy meglegyen a diploma, mert nem mindegy, hogy milyen munkát kell végeznem, mennyi pénzért. Néha belegondolok, hogy milyen igazuk van, ha el tudnék pályakezdőként helyezkedni, akkor megnéztem, diplomásként többet fogok keresni, mint anyukám aki 30 éve dolgozik. Mondtam neki, hogy ez olyan gáz, de ő csak azt mondja, hogy megérdemled, sokat tanulsz azért.
2011. szept. 17. 09:44
 18/23 anonim ***** válasza:
60%

20 éves létedre cseppet sem gondolkodsz felnőtt módjára. A hazudozás gyerekes és szánalmas.

A szüleid átverése helyett inkább menj el dolgozni (tudom, elég nehéz, de diákszövnél van meló, pláne mostanság), és segítsd őket.

2011. szept. 17. 09:55
 19/23 anonim ***** válasza:
100%
Nem hagytál le egy 0-t? Biztos, hogy nem 40.000? Mert 4000, azaz négyezer forint miatt igazán nem kéne problémáznod, az a kocsi törlesztőjében sem nem osztana, sem nem szorozna, simán menj, ha tényleg ilyen olcsó!
2011. szept. 17. 09:55
 20/23 anonim ***** válasza:

szerintem diplomázz le utána mehetsz dolgozni:)

de 4 ezer forintért én mennék.. Igaz nincs rossz anyagi helyzetünk.. De én a helyedbe mennék. 4E forintért lassan már levegőt sem vehetsz...

2011. szept. 17. 10:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!