Mit szóltok a Johanna névhez?
2 éves kislányom Johanna. Nem becézzük Hannának, vagy Hanninak, a teljes nevét használjuk. Miért lenne cigányos? Amúgy latin eredetű név, és mi nagyon szeretjük.
Születése előtt én is kedves, halk szavú, simulékony jellemet társítottam a névhez. Hát Ő olyan, mint az eleven tűz!
Szép név.
Bár Szent Johanna ugrik be először, és szegénynek a máglyahalála, de egyébként szép.
Aki a könyvre utalt.. "Elátkozott királyok" ?
Mert nekem is rögtön az jutott eszembe.
Nekem tetszik a név, bár a saját lányomnak nem adnám.
Tényleg olyan gyakori mostanság ez a név? Én írtam, hogy négy éve ezt akartam adni, csak fiam lett. Hát, kár, ha mostanság nagyon felkapott, mert én pont annak örültem, hogy találtam egy olyan nevet, ami nem túl gyakori, viszont nem is valami kifacsart, kitekert név, amiről senki nem hallott még. De ezek szerint másoknak is megtetszett.
Mielőtt valaki megszólna, nem feltűnési viszketegségből akartam ritkább nevet adni, de olyan gyakori vezetéknévhez, mint a miénk, hát nem árt egy kicsit ritkább utónév.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!