Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Most miért versenyre megy "ez...

Most miért versenyre megy "ez is"? Unalmas már. Mit tennél? El vagyok keseredve, alapból nagy az önbizalomhiányom.

Figyelt kérdés

18éves lány vagyok, van 1 2idősebb unokabátyám.

elkezdtem a jogsit nyár elején sajna már 2x megbuktam, pedig tanultam sokat, mindig be stresszelek és 1-2ponttaé maradok el:S elég rossz érzés.

Unokabátyám is elkezdte... és hallgathattam flegmán anyámtól hogy "Bezzeg ő egyből átment 72ponttal, hát igen neki elsőre megy minden, okos"

Jó... most meg benyögi szintén flegmán hogy "Jaj olyan okos meg jó ez a fiú, mostmeg egyből átment rutinon is."

Meg mikor kiderült hogy megbuktam unokatesóm felvágoskodott hogy "Jaj meséltem már hogy megyek vezetni holnap? hát igen..."

Nem gondoltam ezt a saját anyámtól hogy lenéz ezek miatt...és azt sem tudtam hogy ez versenyre megy, h kinek lesz előbb jogsija.

Az elején még akartam is de mostmár nem érdekel...a bukások és a sok cikizés miatt meguntam.... letettem róla... alapból kevés az önbizalmam de így...nem érzem úgy h igen menne...

Régen mindig azt hallgattam hogy bezzeg az unokatesóm jobban tanul, a szakközepet egy pesti suliba kezdtem megbuktam matekból félévkor... nagyon nem ment, na akkoris volt szájúzás. Sulit váltottam, elegem lett a sok hasonlitgatásból hogy "Ő bezzeg jobb mint te..."

És az érettséginél beleadtam mindent, és bár nem versenyre ment de sokkal jobb érettségit tettem mint az unokabátyám:) Ma már tagadják hogy régen cikiztek és lenéztek a tanulásom miatt... büszke voltam az érettségimre, bár dicséretet nem kaptam, fele akkorát sem mint anno az uncsitesóka.

Most mikor anyám mesélte h átment a srác rutinból mondtam h nagyon jó...de már unalmas...

és ilyetszol "akkoris megcsinálod a kreszt mert aztmondtad és dugulj el"

Mindezt a 30éves bátyám előtt aki szakadt a röhögéstől h béna vagyok meg nyominak hivott...

Unalmas már ez...most oké jó a jogsi de ugyse kapok kocsit, 2évem van h befejezzem még a jogsit addig van a fizetési határidő...most miért fontos...már nemis akarom a sok kudarc miatt ráuntam erre. Rossz érzés...

Meg valamit kérdez nagyanyám érdekes pont azt hogy "na hogyment a kreszvizsga? megvan már? " mondom "nincs mostanában a sulival foglalkozom" erre ő "bezzeg az unokabátyád nagyon ügye,s meg őis késön ér haza az iskolából"

MOST MIRE JÓ EZ??? HM?

2011. szept. 16. 17:24
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
44%
Az unokatesóid anyukád tesójának a gyerekei? Lánytesó?
2011. szept. 16. 18:06
 12/17 anonim ***** válasza:
55%

Ebben a mai világban a családnak kéne lennie a legfőbb támasznak egy gyerek/fiatal számára, hihetetlen, hogy ilyenek megesnek, amit írsz :S Így is nehéz az önbizalmat összeszedni az egyre növekvő követelmények, és a média "mindenki tökéletes, csak te nem!" sulykolása miatt.

Azt tudom tanácsolni, amit az egyik válaszoló írt, hagyd a fenébe addig, amíg nem lesz hozzá újra kedved.

A családod miatt részvétem :S

21/f

2011. szept. 16. 18:13
 13/17 anonim ***** válasza:
55%

Szija!

Töltsd le a legújabb kresz gyakorlat programot a gépedre,addig gyakorold rajta a teszteket,amíg 10ből 9x átmész rajta 70pont felett.Utána mehetsz kresz vizsgára,és tuti hibátlanra csinálod.

Ne aggódj én 3x is megbuktam.2X megbuktam utána rájöttem,hogy semmi lehetőségem nem lesz soha vezetni,mert apám sosem fogja kölcösnadni a kocsiját(ja amúgy gazdagok vagyunk,szal nem a pénz miatt!).Minden osztálytársamnak meg lett a jogsija,nekem meg mégcsak a kresz sem.Ahova jártam tanfolyamra,ott senki sem köszönt,mindenki kapott oktató cd csomagot,csak én nem,mert én nem nyaltam az oktatónak.Szóval én könyvből tanultam és 2x emgbuktam.Aztán elkezdtem 1 új tanfolyamot,jófej emberekkel,letöltöttem a programot,megkaptam cd-én is megint 1x megbuktam a kresz vizsgán.Utána addig gyakoroltam amíg minden próbateszt 70pont felett lett,elmentem másnap vizsgázni és 73pontos lett :))))

Utána következett a sokk-hatás...Kiderült bizony tejelni kell rendesen pluszba...Végül meglett a jogsim.

Ne add fel,sikerül neked is!

2011. szept. 16. 18:41
 14/17 anonim ***** válasza:
69%

Van ahol azért húzzák meg az embert h több vizsga után többet fizessen.

Na meg ha így stresszelnek nem csoda h nehezebben megy, a stressz is elvonja a figyelmet mint a mobilozás.

2011. szept. 16. 19:23
 15/17 anonim ***** válasza:

Szia. Én 29 éves vagyok és nincs jogsim és nekem nincs is esélyem, hogy legyen, mert epilepsziás vagyok, na bumm, a családom elfogadta és megvagyok nélküle. Páran csodálkoznak,hogy hogy lehet az, hogy neked nincs ennyi idősen és miért nem akarsz, én meg csak azt mondom, hogy van két lábam, a séta egészségesebb, mint a vezetés megvagyok jogsi nélkül is, köszönöm.

A lényeg, hogy ne a családodnak akarj megfelelni, hanem magadnak. Én a helyedben inkább továbbtanuláson törném a fejem, olyanba ami TÉGED érdekel és nem mások, az szerintem fontosabb, mint a jogsi. Egyébként olyan ostobaságot, mint a családod mondott, hogy az érettségire nem kellett annyit tanulni,meg könnyebb csak tanulatlan, unintelligens emberek mondanak, akik maguk is küzdöttek tanulási nehézségekkel. Legyél jó valami másban, mutasd meg, hogy többre vagy képes és állj ki magadért. Fel a fejjel, az, hogy megbuktál a vizsgán nem jelenti azt, hogy hülye vagy, csak talán nem is érdekelt az egész. Valaki lehet végigbukdácsol matekból középiskolában,de felnőttkorában kiváló ügyvéd lesz például. Kitartás.

2011. szept. 16. 20:06
 16/17 anonim ***** válasza:

Nekem nincs jogsim és nem is akarok, mert teljesen alkalmatlan lennék vezetésre (borzalmasan tájékozódok, stresszhelyzetben leblokkolok stb)a családom megértette, pedig rajtam kívül mindenkinek van jogsija.

Szerintem ne izgulj ennyire gyakorolj többet, előbb vagy utóbb össze fog jönni!

2011. szept. 16. 21:15
 17/17 anonim ***** válasza:

örülj neki, hogy lehetőséget kapsz a vezetésre...

nálunk középsuliból mindenki mehetett, csak hárman nem.

lenne pénzünk rá, de anyám azt mondta, majd mehetek ha megkerestem az árát (amit igazságtalannak éreztem, mert anno neki állta a nagyapám, de mindegy).

mindenkit, a legh.lyébb és idiótább csajt is láttam vezetni, megbuktak egy csomószor, mégis mehettek.

kerestem munkát, de sehova nem kellettem, így a pénzt sem tudom megkeresni rá :/

de helyette tanultam, és most egyetemre járok. ha sikerül, jól fogok keresni, és saját autóm lesz.

de abba anyám nem ülhet bele...

21/L

2011. szept. 16. 22:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!