Mi tettetek volna ilyen esetben, ha valamelyik családtagaotokkal történt volna ilyen?
Tegyük fel,elmegy orvoshoz,aki azt mondja neki,hogy a vérrög,amit egy hónapja találtak egy fő vénában,sokat nőtt az előző méretéhez képest,le is szakadhat nagy valószínűsséggel,és ebbe bele is halhat,ezért be kell mennie kórházba.Hetekig fekszik kóházban,ahol gyakran mondják neki,hogy leszakadhat,és ez haláálal végződhet.Családtagotok persze minden nap retteg,hogy megéri-e a másik napot,főorvos meg haza akarja küldeni helyhiány miatt.
Majd átküldik egy neves fővárosi kórházba,ahol kiedrül ,hogy a vérrög nem nőtt,sőt olyan kicsi,hogy nem okozhat problémát.
Ez történt nemrég egy közeli rokonommal.
Szegény orovosok, utolsó komolyan mondom megríkattál.
:D
Örültem volna, hogy nincs nagyobb baj...?
Szegény orvosok, jaj-jaj. Én meg nem viccnek fizetek nem kevés eü. hozzájárulást, erről ennyit.
nem tudunk sokat, csak amit leírtál. A kórházi fekvés alatt a vérrög feloldódtatott (pl a heparintól) vagy hasadhatott.
Nem értem mi a gond ahelyett, hogy örülnél,hogy rendben van.
ma 07:59
OFF:
Naiv és szentimentális vagyok. Ha kitanultam volna az orvosi szakmát, mindegy mennyi a fizetésem, de akinek szüksége van rám, beteg annak segítenék teljes erőmből. Nem tudom elképzelni, hogy embereket ne látnék el azért, mert csak 140 a fizum. Embereket hagynék szenvedni. Mondom szentimentális és naiv vagyok.
ON:
Voltam hasonló helyzetben. Idén tavasszal halálos betegnek tituláltak. Orvosi leletekkel bizonyítva. Lassan lassan tönkre mentem belé. Először magam sajnáltam, majd a családom. Az ő szenvedésük sokkal nagyobb volt, mint az enyém. Én lassan beletörődtem. Ők nem tudtak. Lelkileg mindenkit megviselt a dolog. Majd kaptam egy telefont "mi is hibázhatunk, emberek vagyunk, ezt elnéztük, semmi baja".
Nem tudom kinek tűnt fel, de az elnézést, a bocsánat, a sajnáljuk szó sehol el nem hangzott. A doki a mai napig nem áll velem szóba. A leleteket postai úton kaptuk meg. A tények azt mutatják, hogy beteg vagyok. Az orvos kommentje alapján mindez kevés a diagnózishoz tehát nem. Ja, és ezzel a betegséggel ez az egy orvos foglalkozik Magyarországon. Tehát meg vagyok lőve.
Arra emlékeztek még amikor egy orvos megölt (igen megölt) egy kislányt a SOTE-n egy rutinműtét közben (talán vakbél ha jól emlékszem)? Az anyukája kint várta a műtét végét, mire kijön valaki és közli vele: anyuka a lánya elvérzett kér egy nyugtatót? Amikor pedig meg akarták nézni kb 1 hónap múlva a lányuk holttestét akkor a patológus "Egy ezres lesz szöveget adott elő". Amikor számlát akartak kérni, akkor pedig már inkább nem is kellett az ezres.
Ennyit az orvosokról, szerencsére nekem még csak olyan volt, hogy a fogorvos 2szer nem adott be nekem injekciót, hanem inkább lenyúlta a magánrendelőjébe.
Az a baj, hogy ha egy orvos elkövet egy nyilvánvaló műhibát akkor elmarasztalják (jobb esetben) és ugyanúgy folytathatja ott ahol abbahagyta. Ezeket örökre el kellene tiltani a szakmától. Ráadásul a műhibákat is orvosok (kollegák) vizsgálják meg és írnak szakvéleményt....
7:59-esnek: te az orvostársadalom szégyene vagy... szerintem is botrányosan keveset keresnek az orvosok, de 1) mindenki más is, aki nem maffiózó, 2) erre nem az a megoldás, hogy „akkor is orvosnak megyek, de bosszúból jól leszarom a munkámat”. ha a szakmunkást irigyled, akkor mentél volna szakmunkásnak, akkor legalább nem halnának meg miattad.
pl. a szüleim rengeteget dolgoznak és szerintem több TB-t fizetnek, mint amennyi a te teljes fizetésed, úgyhogy jó lenne, ha nem várnád el, hogy még ezen felül is tejeljenek. minden korrupt disznó szemét, de a legszemetebb az, aki mások kiszolgáltatottságával él vissza.
A fene abba a hisztériás fejedbe, hányszor akarod még feltenni ugyanazt a kérdést?????
http://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__altalanos-kozerzet__..
http://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__egyeb-kerdesek__2193..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!