Engednétek a saját esküvőtökön?
Mondjuk alacsony és kissé duci menyasszonyt képzeljetek el, aki boldogan tervezget a leendő férjével. Egyszer csak jön egy nagyrokon, és kezdi mutogatni, hogy milyen szép lesz az ő lánya koszorúslánynak az esküvőn, mikor a pár nem is kérte meg koszorúslánynak (nem terveztek ilyet), és a "koszorúslány-ruha" egyértelműen egy menyasszonyi ruha, fehér, kevés bordóval. A leendő viselője pedig majd 10 centivel magasabb a menyasszonytól, és eltökélt szándéka, hogy ő megy majd be elsőnek a templomba, mint esküvő-indító, valamint kijelenti, hogy énekeli fog az esküvőn, hogy mindenki hallja, milyen szép a hangja.
Mit szólnátok ehhez? Mi kissé ledöbbentünk, és nem tudjuk, hogy mondjuk meg, hogy nagyon nem így képzeltük, nem kérünk másik menyasszony-hasonmást az esküvőre, sem bevezetőt, sem éneket (ismervén a hangját). Hogy közöljük, hogy ne most robbanjon a bomba?
Én nem engedném. A bomba mképp robbanni fog, mert az ilyen beképzelt emberek, mint a nagyrokon, a lehető legfinomabb, legkulturáltabb visszaszóláson is vérig sértődnek.
Én az alábbiakat tisztáznám:
-ez a ti esküvőtök, és a programról (meg nagyjából arról, hogy az esküvő hogy folyik) ti döntötök, így nem lesz ének, sem felvezetés
-nem szeretnétek, ha a koszorúslányruha ilyen puccos, esküvőis lenne, mert nem szeretnétek, és egyébként is ILLETLENSÉG... ráadásul fehér... (szerk. megjegyzése :P: eszem megáll, hogy mit meg nem engednek maguknak egyesek...), ráadásul ti már választottatok koszorúslányokat... ha ekkor már robban a bomba, simán meg lehet mondani, hogy rá nem gondoltunk, és pont ezek miatt az okok miatt...
-és meg lehet mondani, hogy ezen a napon azt szeretnéd, ha te lennél a középp9ontban, nem pedig egy random násznéptag
(mellékes megjegyzés: na, ezért nem lesznek nálam rózsasziromhintő, versmondó, gyűrűbehozó és koszorúslány kistörpök, mert ilyenkor szokott az lenni, hogy a szülők hathatós közreműködése miatt gyakran a "jajjjjjj, de cukiiiiiiii" gyerekek miatt egészen elterelődik a figyelem a szertartásról és a menyasszonyról)
Két dolgot kell mérlegelned:
1. elrontják az esküvődet, ami egyszeri, és megismételhetetlen (ráadásul a temploni részt, ami szerintem a legfontosabb), és életed végéig keserű szájízzel emlékezel erre a napra
2. esetleg összeveszel pár rokonnal (akiket láthatólag amúgy sem kedvelsz túlságosan).
Neked kell eldöntened, melyik a vállalhatóbb számodra. Én egyértelműen a rokonommal vesznék össze, de nekem ilyen a természetem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!