Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Apuhoz vagy anyuhoz menjek?

Apuhoz vagy anyuhoz menjek?

Figyelt kérdés

5 évig az apuval és a mamával éltem. A mama halála után apu eladta a régi házat, és költözött, ami idő alatt anyuhoz mentem.

Apu ma kifizette az új lakást, és szeretné, ha visszamennék. Anyu meg azt szeretné, ha nála maradnék.

Apu szerint anyunál lenne rosszabb, anyu szerint meg apuval. A szüleim elváltak, sajnos mindkettő rosszat állít a másikról. Mindketten 100 százalékig biztosak abban, hogy náluk jobb lenne, de döntenem nekem kell.

A baj, hogy apu olyan helyen vett lakást, ahol szívesen laknék, évekig vele laktam, de közben anyutól is mindent megkaptam.

Ez így nem jó, hogy választanom kell anyu meg apu között, mert akihez nem megyek, azt biztosan nagyon meg fogom bántani.

Ami tény: valakit biztosan meg kell bántanom, nem tudok úgy dönteni, hogy ne bántsam meg egyiküket.

2011. szept. 12. 19:37
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
82%
a szüleid önző bunkók, nem tudom, mi a fenének kell a másik szülőt ócsárolni a gyereknek
2011. szept. 12. 19:41
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
anyukádhoz menj.
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Hány éves vagy és mekkora a távolság a két ház között? Nem tudnál ugyanabba a suliba járni?
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Az tudod milyen volt apukáddal és azt is tudod miért őt választottad annak idején.
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

Mi lenne ha mindkét helyen laknál? Mondjuk 1 hónapot itt, 1 hónapot ott. Aztán úgyis kialakul. Ismerősömnek is van egy szoba mindkét szülőnél. Menet közben úgyis kialakul, hol lesz a jobb számodra.

Sajnállak, igazából nem lenne szabad ezt a döntést rád bízni, bár nem vagy már kisgyerek, olvastam róla, mennyire iszonyatos teher egy gyereknek, ha a döntést rábízzák. Sokkal nagyobb szívességet tettek volna neked, ha helyetted döntöttek volna. Mintha azt kérdeznék, melyik kezedet vágd le?

Tőlem is kérdezte annakidején anyám, csak azt tudtam válaszolni, hogy mindkettejüket választanám ha elválnának. Ezen is jól megsértődött, én voltam a hü...lye. Szerencsére nem váltak el.

Őszintén szólva ha elválnak, az fájt volna a legjobban, ha olyan házba költözünk, ahova a kutyám nem jöhet velünk. De szerencsére nem került rá sor.

2011. szept. 12. 19:45
 6/14 anonim ***** válasza:
85%

Utálom az ilyen szülőket!

Egy ismim mindig dec. 24-én, délután jelenti be, hogy melyik szülejénél tölti a karácsony estét. Az apja még nem is szokott cirkuszolni...de az anyja...! Az valami szörnyű! Mindig ordít a gyerekkel, ha az éppen az apjával akarja tölteni a szentestét. Némelyek undorítóak.

Sajnállak titeket, elvált szülők gyerekei, mert minden helyzetben ti húzzátok a rövidebbet.:(

Lehet, hogy gonoszat mondok, de dönts szíved szerint, és ne érezd úgy, hogy ezzel a másikat megbántottad. Ha egy cseppet is gondoltak volna a szebb jövődre, akkor nem itt tartana a házasságuk, és pláne nem a te lelki világodat terhelnék azzal, hogy melyiküknél a jobb.

Kitartás!

2011. szept. 12. 19:47
 7/14 anonim ***** válasza:
73%

Gyere hozzám, akkor egyiket sem bántod meg. :D Vagy mindkettőt? *-)

Akartam írni valami értelmeset is, de nem tudok. :/ :(

2011. szept. 12. 19:50
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem apukádhoz menj! Vele laktál eddig is és azt mondtad jó volt vele lakni, akkor minek változtatnál? Gondolom anyukádnál eddig csak hétvégenként voltál, tehát nm nagyon tudod milyen vele lakni, össze kéne szoknotok, apukáddal pedig már megszoktátok egymást. És ha esetleg meg is kellene indokolnod, hogy miért, mondhatnád azt, hogy eddig is apával laktál, és nem szeretnél változtatni.
2011. szept. 12. 19:51
 9/14 anonim válasza:
100%

Huhh, nem irigyellek most. Ezt azért mondom, mert 3 éve én is végigmentem ezen, csak az én esetem azért volt rosszabb, mert ők akkor váltak szét és döntenem kellett. Végül anyuval maradtam, mert tudtam, hogy neki nagyobb szüksége lesz rám. De a mai napig nem tudtam feldolgozni az egészet, pedig már 23 vagyok.

Igazából erre a kérdésre csak te tudhatod a választ, te tudod milyen velük lakni külön-külön.

Mért laktál eddig apukáddal?

2011. szept. 12. 20:13
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
Sz@r helyzet,én szüleim elváltak már 10 éve.Voltam itt is és ott is.Sajnos a sors közbeszólt és gondozóra lett szüksége az édesanyámnak,így egy éve már Vele vagyok.Pedig szívem szerint édesapámékkal lennék vagy teljesen külön.A legrosszabb pedig,hogy anyám is ilyen,hogy apámra mondogat teljesen ok nélkül..Nagyon utálom ezt,ma sem beszéltünk egész nap ez miatt :(Pont ilyenekkel taszít el magától.
2011. szept. 12. 20:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!