Hogyan járnátok el, vagy hogyan "illene" eljárni?
A párom édesanyjának 3 testvére van, mindegyik nős (vagy férjezett). Közülük 1 párt tegezek, 1 párt magázok és 1 párral úgy vagyok, hogy a nő felkért a tegezésre, a férfi nem. Nagyobb családi összejöveteleken sokszor érzem hülyén magam, mondjuk "sziasztok" "csókolom" (ugye a nőnek) "jó napot kívánok" (ffinek).
Különösen ott rossz, ahol a nőt tegezem, a férfit meg magázom. "Szia Annamari, Jó napot kívánok Jóska" :-S
Ilyenkor van valami "szabály", vagy ez van, ezt kell szeretni?
Én elébe megyek a dolgoknak, és én ajánlom fel, hogy tegeződjünk, és ez be is jön, mert eddig még senki se mondta azt, hogy ne, inkább magázódjunk.
Jobb, mint rágódni, hogy kinek mit köszönjek. :)
Még akkor is ha én 21 vagyok ő meg már majdnem 50 ???
Hát nem tudom:-S
Szerintem ilyen helyzetben nem ajánlhatod fel a tegeződést. Mivel a párod édesanyjának a testvérei eggyel idősebb generáció, így családon belül "magasabb rangban" vannak. Ha családon kívül találkoznátok, akkor felajánlhatnád (a nőnek még így sem!), de családon belül semmiképp.
Persze ha felajánlod, valószínűleg elfogadják, de akkor sem illendő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!