Apám nem dolgozik, alkoholista, verni próbálja a családot, életveszélyesen fenyegeti a családtagokat. A nyáron megkeresett pénzből amit a főiskolára raktam el aból lopott el. Szétveri a berendezéseket itthon stb. Mi a teendő ilyenkor?
Azzal fenyeget minket hogy elvágja a nyakunkat ha elalszunk...egész nap semmit nem csinál, azthiszi hogy az egész ház az ő tulajdona. Elköltözni nem akarunk albérletbe...anyukám fizetése sem túl nagy, azzal egészítjük ki amit öcsém és én keresünk, de ez csak nyáron lehetséges:S suli közben tudnák vmennyit dolgozni de ez kevés, töbször is nekemjön, nem akarom megverni pedig bármikor meg tudnám tenni...tiszta szívemből utálom
Ilyenkor milyen hatóságot kell értesíteni? a szomszédok is tudják hogy milyen meg a tágabb családi kör is... Kérlek segítsetek:S (18/f)
Én felvenném egy kamerával az őrjöngéseit, utána másnap józan pillanatában szembesíteném vele. Ez jó alapja lehetne egy beszélgetésnek is, melyben kifejthetnéd neki hogy mellette álltok ha orvosi segítséggel akár de befejezi a piás életet.
A család többi tagjára nézve pedig érezd kötelességednek hogy megvéded őket a bántalmazástól. De ha ilyen durva helyzet alakul ki akkor se lépj fel vele szemben túlerővel. Hanem azonos erővel hárítsd el a támadásait. Tehát az öreged szétveri a konyhaszekrényt akkor nem fejrúgással kell leszerelni. De az is jó amit itt irt valaki hogy letepered, megkötözöd és 10 perc hideg zuhany kijózanító hatással lesz. A hatóságot is be lehet vonni valóban.
Értem... Nem egyszerű eset. A rokonság, közeli normális ismerősök segítségét is igénybe lehetne venni. Elhívnátok őket egyszerre, mindent elmesélve, képekkel bizonyítva. Talán így mindenki előtt megszégyenülne, azért csak van lelke, és nem hiszem hogy nem érezné magát ettől rosszul.
Megkötözéshez műanyag kábelkötegelőt ajánlok, gyorsan feltehető. De azért ez borzasztó neked hogy apádat kell megkötözni, ha még eszembe jut valami megírom....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!