Kiknek érdemes adományozni? Eddig mindig "átvertek"
Én itt, a gyakorin találtam egy fiatal várandós hölgyre. Kértem, hogy keressen emailben, ahol rögtön leszögezte, hogy nem kell pénz. Pénzt nem is tudtam volna adni, de összeszedtem a kisfiam feleslegessé vált dolgait (bodyk, ruhák, kórházi apróságok). Mivel elég közel lakik, gondoltam, nézzük meg. Szegény, majdnem elsírta magát, amikor átadtuk a csomagot neki.
Hidd el, vannak, akik valóban rászorulnak, de ők nem nagyon hirdetik, inkább csendben nyomorognak. A Nők Lapjában is vannak, akik segítséget kérnek.
Sajnos, jártunk rosszul is, egyszer 500 Ft-ot adtam egy "segélyt" gyűjtő nőnek (nagyon profin volt megcsinálva minden dokumentum), 10 perc múlva csengettek a rendőrök, hogy járt-e erre, aki alapítványnak gyűjt, mert csaló az illető. Na, azóta mindenkit elhajtok, aki pénzt kér.
Afrikai gyerekeknek is tudsz segíteni. Havi 3000 Ft-ért egy hónapig ellátják őket. [link] itt tudsz körülnézni.
Egyébként, ha nyitott szemmel jársz az életben, te is találsz olyan családokat a környezetedben, akiknek nem megy olyan jól. És akkor nekik segíthetnél.
Az, hogy valaki roma, nem azt jelenti, hogy nem szorul segítségre. Sőt! Ott is vannak, akik tisztességesek, dolgoznak, mégis szegények. Én a nőket segíteném ott is, mert többnyire a férjek, akik elisszák a pénzt.
Én, ha pénzem lenne, a gyermekeiket egyedül nevelő szülőket segíteném, mert látom, és tapasztalom, hogy nagyon nehéz az élet nekik.
Néha a tévében is látni olyan családokat, akik megérdemlik a támogatást. Csak fel kell venni a kapcsolatot az adott tévécsatornával, biztos segítenek, legalább a címet megadják.
Vagy lehet támogatni a NANE-t. Vagy az anyaotthonokat. Szerintem számtalan lehetősége van az embernek. Egyet kell kiválasztani, ami szimpatikus, ami mellett el tudod magad kötelezni, és akkor uccu!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!