Kiknek érdemes adományozni? Eddig mindig "átvertek"
Ismerősök közt nincsenek rászorultak, kivéve egy nagyon aranyos néni, itt lakik pár házra tőlünk. Köszönöm a tippet, mindenképp postán keresztül juttatom el hozzá az egyik csomagot - nem tudom, hogy reagálna, ha én adnám át neki. Nem szeretném megsérteni :)
A családsegítőben azért nem bízok, mert nálunk az ott dolgozók egyben vöröskeresztes feladatokat is ellátnak és sajnos tényleg kiválogatják a jobb darabokat.
Gondolom, mit érezhettél ott. Sajnos ilyen világ ez, pedig biztosan örülne neki több család.
Remélem, hogy vannak pozitív tapasztalatokkal rendelkezők is, akik ajánlanának pár szervezet, legyen az akár egyházi, bármilyen valláson belül. A Máltai szeretetszolgálattal pedig hétfőn megpróbálom felvenni a kapcsolatot.
Szintén tippek:
www.adhat.hu
www.szivesseg.net
www.istentisztelet.hu
Ezeken az oldalakon vannak segítségkérések, de te is meghirdetheted a csomagokat.
Sok sikert!
Én esetleg még egy anyaotthonnal próbálkoznék, ahol az egyedül álló (sokszor bántalmazott) anyát és gyermekét fogadják be. Itt Pécsen is van direkt olyan ami kisebb gyermekekkel érkezőket fogad be, jártam bent. Az egyik kislány szó nélkül jött oda és nyomta a kezünkbe a kis játékait.
Ezeknek a családoknak határozott időn belül el kell hagyniuk az intézményt..
Szia!
Én egy cicák mentésével foglalkozó alapítványnál vagyok önkéntes. A szervezet még elég új, áprilisban jegyezték be, így adó 1%ot még nem kaphatunk. Már több éve munkálkodnak a cicák befogásán, oltatásán, ivartalanításán és örökbe adásán. Mindezt főleg magán pénzből, felajánlás gyakorlatilag csak akkor van, amikor elvisznek onnan egy cicát. Éves szinten nagyjából 500ezer forintból gazdálkodunk, ez idő alatt viszont több száz cicát látunk el és adunk örökbe. Meg lehet nézni a nagy menhelyek "teljesítményét" (itt megjegyzem: mi nem menhely vagyunk, magán embereknél/bérelt helységekben vannak cicáink szabadon). A rex és a noé is évi 100-120 milliós bevételből gazdálkodik - és ez csak a cicákra fordított összeg. És ők ennyi pénzből évente 50-100 cicát tudnak ellátni és gazdához adni.
Ha többet szeretnél megtudni az alapítványunkról, írj privátban és minden elérhetőséget megadok és akár egy személyes találkozót is meg tudunk beszélni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!