Miért szemetebbek a nővel az anyósok, mint a férfiakkal? Egyáltalán miért ilyenek az anyósok?
Ugye itt mindig azt hallja az ember, hogy a fiús anyák kritizálják, szemétkednek, gonoszkodnak a mennyel.
De minek? A nők amúgy is általában jobb feleségek, mint a férfiak férjek.
A lányos anyák miért nem keserítik meg azon férjeket, akik a lányuk életét megkeseríti? (pl. alkoholizál, verekszik, lusta, link, trehány, rossz apa, nem dolgozik, csalárd...stb)?
Miért kattannak rá inkább a fiús anyósok az ártatlan menyekre, és azokba kötnek bele? Ilyen kis csiricsáré semmibe? Ami a férjet sem zavarná?
Nem vagyok meny, szó sincs erről, csak érdekelne mások meglátása.
Mert ugye a lányos anyáknak inkább a lányukat kellene jobban félteni a férjtől, mint a fiús anyáknak a fiúkat a feleségtől....
Egyáltalán: miért az anyósok ilyenek??? Miért nem az apósok? (mindenki általában az anyósokat szidja).
Szerintem azért van mert a fiús anyósok riválist, a másik nőt látják a fia(ik) párjában, viszont a lányos anyósok csak egy pasit a lányuk párjában.
Egy nő egy másik nővel mindig is kiélezettebb kapcsolatba kerül így még ha ekkora is a korkülönbség.
De persze vannak kivételek csak nagyítóval kell keresni őket. Jah és nem hibáztatok senkit egyszerűen csak így vagyunk kitalálva.
Remélem érthető hogy mit akartam leírni.
From Oz: a ferfi "Isten"? Nem szabad kritizalni??!! :)))))
Ne rohogtess!!! :))))))))))))))
Tudod mi jutott eszembe??
A volt sógornőm.Amikor férjhez ment állandóan sírt hogy milyen szemét anyósa van,és idegileg tönkre teszi őt,pedig ő nagyon igyekszik.Ha majd anyós lesz,ő nem ilyen lesz..ő rendes lesz stb.Sokszor sajnáltam szegényt mert bár nekem az ő anyja volt az anyósom,de csak azért nem voltunk haragban mert jó messze laktunk egymástól.
A sógornőm 15 évig kínlódott az anyósával.Egy darabig együtt laktak majd,ugyanabban a faluban,ugyanabban az utcában vettek egy házat.Így a rossz anyós-menny viszony megmaradt.
Azóta a fia felnőtt ember lett,és lám mit vettem észre??
A sógornőm pontosan ugyanolyan rosszindulatú,gonosz a menyével.Ma a menye panaszkodik nekem,hogy az anyósa(sógornőm) milyen gonosz vele..Ha majd anyós lesz ő rendes lesz,és nem lesz gonosz a menyével..(mintha ezt már hallottam volna)
Ilyenkor eszembe jut,hogy azok a menyecskék akik most sírnak..lehet hogy ők sem lesznek különbek...
Én is anyós vagyok..Én jóban vagyok a menyemmel.Mégpedig azért,mert ők sem a közelben laknak..Tényleg ez legjobb megoldás.Se együtt lakni,se a közelben lakni nem a legjobb ötlet..
41/N
A férfiak soha nem állitják le a kedves anyukát, mert az ő szava szent. Valahogy ezt szokták meg. De a nők viszont megvédik a férjüket, a támadásokkal szemben. Anyósom is áskálódó volt ellenem, nem szeretett. Aztán megtanultam, hogy úgysem tudok a kedvére tenni, igy magasról teszek a véleményére, na ez még jobban beinditotta. A férjem egyszer sem állt mellém. Még azt sem mondta, hogy ugyan anyuka, én szeretem a feleségem, ne piszkáld már. Aztán mikor anyósom ágynak dőlt, és én ápoltam egyedül, jött rá, hogy nem is vagyok én olyan rossz. Akkor változott valamennyit a kapcsoltunk, de akkor már sok idő nem volt kibontakoznia, mert hamarosan meghalt. De az hihetetlenül jól esett, hogy a halála előtt nem sokkal elismerte, hogy bizony félreismert.
Anyám ugyanilyen áskálódó. Ő a férjemet pécézte ki magának. De én közöltem vele, hogy lője le magát, mert nem tetszik a hozzáállása a dolgokhoz. Nem is piszkálódik. Persze túlzottan is negédes, és udvarias, már-már a gúny határát súrolja, de a férjem ebből már csak azt érzékeli, hogy az ő anyósa milyen kedves vele, szóval addig rendben van a dolog.
Itt nem kell valami pszicho magyarázatot keresni, annyi az egész, hogy az anyós tuti nem az autószerelésbe, a favágásba vagy a villanykörtecserélésbe szól bele, hanem a főzésbe, takarításba, gyereknevelésbe. Az utóbbiakat pedig általában nem a férj, hanem a feleség csinálja.
Nekem rendes az anyósom, tulajdonképpen nincsen köztünk konfliktus, de a falra tudok mászni tőle. Mikor konyhabútort csináltattunk: "miért lent lesz a sütő? miért ilyen lesz a csap?" gyereknél: "miért nem adsz már neki ezt vagy azt?" Igazából segíteni akar, én meg nem szeretem a kéretlen tanácsokat.
Vagy amikor udvariasan megdícsértem az ebédet (rakott csirkemell) mondta, hogy majd odaadja a receptet. (szerintem nagyon bénának kell lenni ahhoz, hogy ne tudjunk rétegezni csirkemellet tejfölben elkevert sajttal)
Ismerősöm, férfi, nem értette, mi ebben a baj. Megkérdeztem, az apósa el szokta-e magyarázni, hogyan kell egy szeget beütni a falba. Most már érti.
Ez a válasz 91%-ban hasznosnak tűnik.
A válasz írója 80%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 13:16
"De ehhez az kell, hogy tiszteletben tartsuk egymás véleményét, magánéletét, elfogadjuk egymást. Ha ez egyik részről nincs meg, akkor nem tudom milyen alapon várnak az emberek normális kapcsolatra az anyósukkal/menyükkel."
Hát igen ez kéne, de nálunk ez nincs meg.. Nagyon pletykás anyósom, meg holle anyós is, már ezek a tulajdonságok sem bizalom gerjesztők, így, ha "mesél" mosolygok és hallgatok, főleg ha tudom mi az igazság.
Ez a válasz 88%-ban hasznosnak tűnik.
A válasz írója 82%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 13:53
"Egyetlen egy aranyszabály van, amit ha betartanának sokan nem lenne gond:
SOHA NE KÖLTÖZZÖN ÖSSZE A KÉT CSALÁD!"
De ha nincs más lehetőség "nekem mondod" (tudom én), jó is lenne és egészségesebb is főleg nekem!! Mondjuk nem egy házban lakunk, "csak!" egy telken, ez van..:((
Ha úgy vesszük még "jobban" ^^' is jártam mer após meg egy tirpák..mit lehet tenni jó pofit vágni azt ennyi..
Hogy mért van, nem tudom?..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!