Hogy keressem meg a testvéreimet?
Ha tudod az anyakönyvezett nevüket és az édesanyjuk nevét
„Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala” (korábbi BM lakcímnyilvántart), 1094 Bp Balázs Béla u. 35 t.: 455-6700 - pár ezer forintért vállalkozik erre. Az eljárás menete: Az illetőt levélben értesítik, hogy valaki fel szeretné venni vele a kapcsolatot. A keresét indító, a megbízás megadásakor két megoldás közül választhat
- a Hivatal ezzel a megkereséssel megkéri a megtalált személyt, hogy a megadott elérhetőségeken vegye fel Veled a kapcsolatot (A hivatal ezt favorizálja)
- A Hivatal írásban megkérdezi a megtalált személyt, hogy jelenlegi állandó lakcímét az őt kereső állampolgár részére kiadhatja-e.
A megbízásnak tartalmaznia kell a jogcímet is, a személyek közötti viszonyt, ami miat keresed, de annak pontos megfogalmazásában biztosan segítenek. Én pontosan hétfőn adtam le 12 emberre vonatkozó megbízást, számomra a jogcím egyszerű volt: osztálytalálkozó.
Remélem jól értettem az óhajodat, és még inkább, hogy hasznos tanáccsal láttalak el!
Igazából én arra nézve nem tudok tanácsot adni, hogy hogyan kezdj hozzá, iwiwnél tovább én sem jutottam soha, ha valakit kerestem. És itt mondjuk komplikáltabb is a helyzet, mert nem adhatsz föl hirdetést, hogy "eltűnt testvéreimet keresem"
Inkább csak arra nézve szeretnék egy-két dolgot mondani, hogy ha már megtaláltad őket, hogyan vedd föl velük a kapcsolatot.
Elsőnek győződj meg arról, hogy ők mit tudnak a család hátteréről? Tudják, hogy őket is örökbe fogadták? A harmadik testvéred tud róla, hogy van még két bátyja (öccse?) és egy nővére (húga?)?
Lehet, hogy már ők is szerettek volna megkeresni téged...
De ha az derül ki, hogy ők boldogan élnek, és azt hiszik, minden a lehető legszebben alakult az életükben (már így család terén), akkor azt hiszem, csak nagyon óvatosan szabadna közelítened hozzájuk. Ez neked fontos, hogy megismerd őket, nem biztos, hogy jó ötlet lenne fölfedni valós énedet, hogy ki is vagy te. Összebarátkozhatsz velük, még tán azt is mondhatod, hogy rokonok vagytok, de az örökbe fogadós történetet én kihagynám a helyedben.
Ne haragudj, ha okoskodónak tűntem, és te ezt éppen ugyanígy gondoltad nélkülem is, csak hát a kérdésed belőlem ezt a választ hozta.
Amúgy tudom, nem fórum, de hogy derült ki, hogy örökbe fogadtak téged?
Szia!
Én is a lakcímnyilvántartót tudtam volna ajánlani, nagyon segítőkészek. Fordulj hozzájuk bizalommal.
Csak még egy gondolatot szeretnék hozzáfűzni:
Ha nálam kiderülne, hogy örökbefogadott vagyok, nekem nagyon sokat jelentene, ha tudnék valakire támaszkodni, lenne valaki, aki segít keresni, akivel megbeszélhetem a dolgokat. Legyen az a férjem, a gyerekem vagy éppen az unokatestvérem. Hiszem, hogy a férjemnek komoly fájdalmat okoznék azzal, ha nem a kezdetektől fogva tudna a dologról.
Ha megtalálod őket és kölcsönös szimpátia alakul ki, mit mondasz a családodnak, kik az új barátaid? Pláne, ha még hasonlítotok is egymásra.
Sok sikert!
Nem kérdezted, de kérlek, meséld el a feleségednek!
Nem kell ezt magadban hordoznod, egyedül! Mondd el mindenképp, és még ma! A gyerekeknek ráérsz, ha már megtaláltad őket.
Ha magadban tartod, feszültséget okozhat benned, és árthat a kapcsolatotoknak a családban. Kell valaki, aki segít neked, és akivel tudsz beszélgetni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!