A mai világban miért nehéz igaz barátokat találni?
Nem nehéz, nagyon sok jó ember él, csak nyitottnak kell lenni.
Sokan belebújnak az internetbe, de nekem internetről is lett nagyon nagyon jó barátom.
szerintem a kérdező úgy érti hogy nem barátkozni nehéz hanem megtalálni egy olyan embert aki tényleg normális
mert most annyi ilyen kis tinip.csa van hogy 12-13 évesen már szexről beszélnek meg sminkelik magukat mint egy sarki ....
és alig vannak már normális emberek
nekem is vagy 4-5 barátnőm van összvissz
másokkal is viszonylag jóba vagyok de ők már csak olyan beszélgetős haverok ...
de kérdező szerintem járj el otthonról valahová ... pl sportolni,vagy valami ilyen szakkör félére ...
ott is ismerkedhetsz emberkékkel
vagy a sulidból ha vannak olyanok akik szimpik,jófejnek tűnnek,velük is próbálhatsz haverkodni :))
13l
Abban látom a problémát, hogy mivel a barátság alapja a hűség, ez viszont azt jelenti kitartani a másik mellett jóban rosszban. Hasonlít egy párkapcsolathoz ebben a viszonylatban.
Itt van tehát a nagy gond, mert az emberek többsége -így alakult a világ -egyre inkább magába gubózik, elég neki a saját baja, csak magával törődik...stb-és nem érdekli, vagy ideje sincs másikkal foglalkozni.
Ne tévesszük össze a barátságot a haversággal- ami egy érdek mentén van és csak addig tart a felszínes kapcsolat, amíg az az érdek fenn áll. Ilyen pl. csak iskolai "barátság". Sehol máshol nem találkoznak, nem áldoznak a másikra a szabadidejükből- ezt nem hívnám azért még barátságnak. Vagy ilyen lehet a főnök kedvére tenni, vagy ha van pénze barátja is van...sorolhatnám(amig a pénze tart :D ) -inkább a pénze barátja, mint az övé :D
Hát van igaz barát csak nehéz megtalálni,de én úgy gondolom aki erős lelkileg és kiegyensúlyozott annak nincs szüksége random barátokra akik cserben hagynak.
Plussz ha valakinek van egy társa,aki egyben a szeretője,barátja,lelki társa akkor semmi szükség ócska felszínes kapcsolatokra...én így gondolom!Egyébként biztos lehet találni de szerintem nem olyan egyszerű mint 20 évvel ezelőtt,mindenki a maga boldogulásával van elfoglalva....nincs is idő ilyenekre a legtöbb embernek hogy egyáltalán ismerkedjen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!