Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tennétek a helyemben?...

Mit tennétek a helyemben? Érettségi vagy szakma?

Figyelt kérdés

Három évig tanultam szakmát, most lett volna az utolsó évem, de megbuktam. Úgy döntöttem, hogy iskolát váltok, még pedig olyanra, ahol két év alatt letudnám tenni az érettségit. Így magántanuló lennék és lenne egy munkahelyem is iskola mellett.

Már csak egy hajszál választ el attól,hogy ki legyek iratkozva a régi iskolámból, de ma összetalálkoztam az egyik tanárommal, aki mindig nagyon kedvelt engem, a szimpátia kölcsönös amúgy :)

Szinte könyörgött, hogy ne menjek, mert nagy hülyeséget csinálok, ha elmegyek. Megígérte, hogy jó gyakorlati munkahelyet fog szerezni nekem és nagyon hiányoznék ki az óráiról.

Ha a régiben maradok,akkor a gyakorlati munkahelyből kifolyólag hozzá jutnék 20 ezer forinthoz minden hónapban és kapnék ösztöndíjat is a tanulmányi átlagom miatt.

Melyiket ajánljátok? Teljesen összezavarodtam.

2011. szept. 8. 22:30
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%

Mindkettő fontos, az érettségi is - enélkül a legtöbb helyen már eleve szóba sem állnak veled - meg a jó szakma is. Mindegy, milyen sorrendben, és az sem árt, ha van mellé egy nyelv is, amit beszélsz.

Hosszú távon az érettségi arra is lehetőséget ad, hogy ha később, felnőtt korodban úgy döntesz, hogy mégis továbbtanulsz, akkor ezt is megteheted. Plusz ad egy alapvető műveltséget, amire szerintem mindenkinek szüksége lenne.

Ami viszont nagy igazság: önmagában az érettségi semmire sem jó, viszont ha nincs, akkor hiányzik.

2011. szept. 9. 12:14
 12/12 anonim ***** válasza:
100%
Az érettségi manapság már alap, egy jó szakmával még nem biztos, hogy fel vesznek ha nincsen érettségid! Sőt komoly szakmát 8 általánossal nem nagyon lehet elkezdeni sem. Szóval azért ne hasonlítsuk össze a diplomát(főleg a semmit nem lehet vele kezdeni, csak van diplomát) az érettségivel!
2011. szept. 12. 10:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!