Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek nem szabtam ki...

Szerintetek nem szabtam ki túl kemény büntetést a fiamnak?

Figyelt kérdés

Van egy telefongyüjteménye, és ma elvitt párat az iskolába. Ezért nem is haragudtam volna, de felhívott az osztályfönöke, hogy ma játszott órán a telefonjával, ezért el akarta venni, de a fiam nem adta oda, hanem berakta inkább a táskába, de az oföje ragaszkodott ahhoz hogy adja oda, ezért a fiam fogott egyet a gyüjteményéböl és azt adta oda. Az osztályfönök addig kérte a telefont, amig végül elfogyott a gyüjteménye, de amit használ az végül nála maradt. Hazajött a fiam, és kérdés nélkül elmesélte a történetet, annyi eltéréssel, hogy nem játszott a telefonján, hanem szótárazott. (Angol órája volt akkor.) Végül azt a büntetést szabtam ki rá, hogy nem számítógépezhet szeptember 23.-ig (ha addig nem hoz haza rossz jegyet), ha hazajön az iskolából, le kell nekem adnia a telefonját (mert azon is tudna internetezni), illetve iskola után egyböl haza kell jönnie. Szerintetek nem büntettem túl keményen?

A fiam 16 éves.

2011. szept. 8. 19:52
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
92%

A tanárt kellett volna lecseszni? Mert a gyerek a telefonjait buzgerálta az órán? Te jó ég, az ilyen emberek miatt nincs presztízse a tanári pályának.

Joga volt elvenni a telefonokat, természetesen vissza kell adnia, de az órán a gyerek ne vegye már elő -gondolom többszöri felszólításra- egymás után a telefonjait! Ez pofátlanság. Tudom, hogy még csak kamasz, de nem árt neki a büntetés. Csak legyél következetes.

2011. szept. 8. 21:34
 12/16 anonim ***** válasza:
48%
Ez rossz ötlet volt,biztos lázadni fog...én még csak 14 vagyok,de engem nem büntetnek meg ilyenekért...vicces...én sem adom oda a telefonomat a tanárnak a szerencsétlen annak örül ha a sjaátját betudja kapcsolni...nem hogy az enyémet rábízni(iphone 4)
2011. szept. 8. 22:56
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Egy 16 évessel szemben nem annak kéne lenni a legnagyobb problémának hogy "elvegyem a telefonját", ezzel saját magát teszi nevetségessé csak nem veszi észre...

Az hogy telefonozik egy diák nem másért van mert unatkozik.Két út van ezután: vagy eléri a tanár hogy ne unatkozzon hanem aktívan bekapcsolódjon az órába vagy elveszi a telefonját ugyanúgy unatkozni fog, csak emellé még beszélgetni is vagy levelezni fog vagy akármit de hogy nem fog azért figyelni mert nincs telefonja az biztos. Már csak dacból se.

Következtetés: Ha a tanár nem képes érdekesen megtartani az óráját akkor inkább hagyja már békén azt akit nem érdekel.

2011. szept. 9. 09:11
 14/16 anonim ***** válasza:
94%

Oké, látom terméketlen vitába kerültem bele. Én is angol tanár vagyok, és a gyerekek általában szeretik az óráimat. De olyan nincs, hogy én 24 gyerek igényeinek megfeleljek. Aztán meg az angol nyelvtant is meg kell ám tanítani, azt meg kevésbé lehet szórakoztatóan.

Arról nem is beszélve, hogy van olyan is, hogy tanterv, tanmenet, kötelező anyag, és szülői nyomás, hogy a gyerek minél hamarabb nyelvvizsgázzon, és ugye ere való az angol óra.

Az én dolgom pedig nem az hogy egyszemélyes cirkuszt játsszak az elkapatott ifjoncok kedvéért, hanem hogy megértessem velük és megtanítsam nekik az angolt.

De akkor is akadnak ám ilyen unatkozó virágszálak, amikor zenét hallgatunk (mindenkinek más az ízlése) ha egy érdekes témáról olvasunk (dettó), ha az öltözködésről, divatról beszélgetünk (tananyag) az osztály fele ágál ellene, ha a sportról (szintén tananyag), akkor a másik fele.

Mert otthon azt szokták meg, hogy amit nem akar megcsinálni, azt nem kell, ha az iskolában fegyelmezik, a tanár a hülye.

Jó lenne már tudomásul venni, hogy az iskola azért van, hogy tanuljunk. Örülhetnek a mai gyerekek, mert mi még unalmas, fekete-fehér szockó könyvekből tanultuk a nyelveket, magnós szöveget meg nem is hallottunk. Ehhez képest ma rengeteg izgalmas dolog van a nyelvórákon. Aztán majd ha a gyerek nem tud le nyelvvizsgázni és majd fizetik neki a nyelviskolát, azt mondják: nem tanították meg rendesen az iskolában. Ja persze.

2011. szept. 9. 10:02
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
Én értem hogy nem lehet mindenki számára érdekessé tenni alapjáraton az angolt de egy tanárnak azért vannak olyan eszközei, amik jobban tanulásra sarkallja a diákokat és igazságosabbnak tartom. A legalapvetőbb figyelésre sarkallás az hogy aki telefonon játszik az szép fokozatosan egyre többször feleljen számot adva hogy ő azért játszhat mert tudja az anyagot. Ha nem tudja az anyagot feleltetni kell ameddig az átlagával nem tudna átmenni. Ez már alapból azért jó mert a főkolomposokon, egy két hangadón kívül senki nem kap kedvet ahhoz hogy egyeseket gyűjtsön, az már nem olyan nagy buli. Másrészt valószínűleg a hangadók is látszatkemények és jó pár egyes után csak van valaki, aki ha máshol nem otthon helyretéríti. Ha pedig még ezek után is folytatják a telefonozást rájuk lehet hagyni, megmutatni a naplót ha valakinek nem tetszik, hogy dehiszen én leosztályoztam 10szer nem igaz hogy nem foglalkoztam vele. Na ez a fajta hozzáállás nem hagyja elszállni az ifjúságot az esetek 90%ban szerintem biztos. Ellenben ha elveszi valaki a diák telefonját azzal gyakran nevetségessé teszi magát az osztály előtt. Mennyire megalázó az ha a diákot a tanár ennyire nem tudja kézben tartani... egy tanárnak legyen méltósága és ne szálljon be a kisded játékokba. Mondom ezt 19 évesen nem egy durva suliba jártam, a színvonalas közgáz-szakközépből egy olyan helyre ahol nem is írják ki van bent meg ki nincs. Mindkét helyen voltak tanárok akiknek hogy szépen fejezzem ki magam "szartak a fejükre". Az egyik helyen inkább "stréberek" a másik helyen meg akik "nem akarok magammal semmit kezdeni csak el leszek". Viszont kellő eréllyel olyan rendet tartott egyegy tanár az alibi helyen is hogy síri csend volt. Mindenkit tanulásra ugyan nem tudott bírni, de jó aránnyal bevonta a renitenseket is az órába. Az ellentéte az volt hogy akinek nem volt tekintélye leköcsögözték, le drogos majmozták meg mondták neki hogy húzzál haza te vén pőcs, óraközbe kimentek cigizni . Ez az én személyes tapasztalatom, lehet nem tökéletes de tanárként úgy gondolom eredményesen tudnék teljesíteni.
2011. szept. 9. 11:46
 16/16 anonim ***** válasza:

Akkor legyél te is tanár, bár gyanítom nem leszel. A te iskolád nem jó példa mert eleve más rendszer szerint működik.

Tudod, én általánosban tanítok, és fogalmad sincs, milyen érzés az, amikor a 16 éves fiú ott ül a hetedikesek között és baromira nem érdekli, hány egyest kap, vagy hogy bukik-e vagy sem. És sajnos nálam nem egy ilyen ül bent órán. És amikor kezdőként naivan kiküldtem óráról azt, amelyik nem tudott viselkedni,mert már annyira zavartak, az igazgató visszahozta, mert a gyereknek joga van részt venni az órán. A többi gyerek jogáról arra, hogy tanuljanak, nem esett szó. Nem is az ő szülei jönnek be esetleg vasvillával.

Mindegy hagyjuk.

2011. szept. 9. 20:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!