Ér annyit egy anya mint egy dolgozó nő?
Arra lennék kiváncsi a te szemedben ér annyit a munkája egy anyukának aki otthon van mint egy olyan nőnek aki minden nap eljár melózni?
Ha nem gond irjátok oda hogy van gyereked vagy nincs,csakhogy értsem hogy mint anyuka irod a választ, vagy mint kivülálló hogy látod ezt.
Köszönöm.
Persze! Az anyaságot nem lehet összehasonlítani semmilyen más munkával (persze ha az illető anyuka lelkiismeretesen és jól próbálja csinálni!), az non-stop 24 órás "meló"... 31 éves 2 gyerekes nő
Mondjuk én a férjek válaszára lennék kíváncsi. Ők lehet, hogy úgy látják, hogy mi csak otthon vagyunk a gyerekekkel, "semmi" dolgunk ezen kívül, ők meg dolgoznak egész nap...

Kívülállóként: ha rendesen vezeti a háztartást az anya, és nem használja ki azt a helyzetet, hogy a férje/élettársa tartja el, akkor igen, számomra ugyanannyit érnek.
22/n

Ér!! Nekem többet ér mint 100.000 forint havonta! (szerencsére nincs is szükség arra, hogy dolgozzak) Páromnak elvárása, hogy a Gyerekünkkel minél többet foglalkozzak, és nem is akarja, hogy ne legyek a Fiammal!
Ők anya nélkül nőttek fel elhagyta Őket az anyjuk, igazán nem is tanulta meg tisztelni és szeretni a családját sajnos! Ha én nem cseszegetem, hogy menjünk a családjához akkor nem megy fél évig! És ez sajnos semmi más csak az anyai szeretet hiánya amit nem kapott meg és nem "neveltek" beléjük!
Az első 3 évben adod meg a gyerekednek a érzelmi és biztonsági szükségleteit! Tudja, hogy anya itt van anya vigyáz rám! Ha ez nincs, akkor szoktak érdekes emberek születni!
Persze van olyan, aki otthon van a gyereke mellett de olyan mintha ott sem lenne! De erről inkább ne beszéljünk! moST A NORMÁLIS aNYÁKRÓL ÉS A NORMÁLISAN DOLGOZÓ NŐKRŐL VAN SZÓ! Caps lock bocsi :)

Ha a nő, szíve minden szeretetével próbálja nevelni a gyermekét úgy, hogy az a tőle telhető legnagyobb biztonságban, szeretetben, és tanításban (az életre, szeretetre, jóra, tudásra) részesül, akkor természetesen igen. Azokat a nőket, aki leviszi a játszótérre a gyereket, bevágja a homokozóba, és naphosszat eltrécsel bagóval a szájában a többi "Anyukával", na azt mélységesen elítélem, és nem, az ő "munkássága" nem ér annyit.
Sőt tudod mit? Évek óta rendszeresen vigyázok az unokatestvéreimre, az egyik 7 a másik most 9 éves. Sokszor, főleg míg nagyon picik voltak, hát ember legyen a talpán, aki ezt nonstop bírja... Egy hétvégi felügyelet után (hogy a szülők is pihenhessenek kicsit), ahová a barátnőmmel mentem (mert egyedül nem bírtam volna a 2 és 4 éves gyermekkel), nos, hát átaludtam utána két teljes napot. :) Szóval, minden tiszteletem a gondoskodó anyukáké! :)
23/L (nincs gyermekem)

12.40 vagyok. Egyéves korig az orvosok és a pszichológusok egybehangzó véleménye szerint a gyereknek otthon a helye. Persze ha már nem szopik, Apával is otthon maradhat, nem muszáj anyával. 3 éves korig sztem tök normális otthon maradni, főleg, ha kistesó is jött a képbe. Az én lányom 2,5, most megyek vissza dolgozni, még egy telet már nehezen viselnék itthon (emellett anyagilag s rászorulunk). Persze főleg a gyerek kell(ene), hogy meghatározza, meddig van otthon vele a szülő. Van, aki 2 évesen már imádja a bölcsit, van, akinek 4 évesen is kihívás az ovi.
Az meg hogy csak gyereket nevelsz, nem igaz, mert emellett szakácsnő, házvezetőnő, ápolónő is vagy.

Igen, ér. 37 éves vagyok és van egy gyerekem. Most már mellette dolgozom is, Ő pedig oviba jár.
Visszakérdezhetek? Van gyereked?

Tényleg érdekes hogy szinte csak nők válaszolnak.
Volt hogy meloztam,12-16orákat lehúztam egyben,nekem az könynebbnek tünt,lelkileg és agyilag mindenképp.mikor még nem volt gyerekem akkor is tudtam hogy nehéz a gyereknevelés(NEM gyerekellátásról beszélek)de baromira nem gondoltam hogy enyire.tényleg 24órás meló és nincs szabadnap.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!