Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ér annyit egy anya mint egy...

Ér annyit egy anya mint egy dolgozó nő?

Figyelt kérdés

Arra lennék kiváncsi a te szemedben ér annyit a munkája egy anyukának aki otthon van mint egy olyan nőnek aki minden nap eljár melózni?

Ha nem gond irjátok oda hogy van gyereked vagy nincs,csakhogy értsem hogy mint anyuka irod a választ, vagy mint kivülálló hogy látod ezt.

Köszönöm.

2011. szept. 8. 12:32
1 2 3 4
 11/36 anonim válasza:
70%

Persze! Az anyaságot nem lehet összehasonlítani semmilyen más munkával (persze ha az illető anyuka lelkiismeretesen és jól próbálja csinálni!), az non-stop 24 órás "meló"... 31 éves 2 gyerekes nő

Mondjuk én a férjek válaszára lennék kíváncsi. Ők lehet, hogy úgy látják, hogy mi csak otthon vagyunk a gyerekekkel, "semmi" dolgunk ezen kívül, ők meg dolgoznak egész nap...

2011. szept. 8. 12:50
 12/36 anonim ***** válasza:
76%

Kívülállóként: ha rendesen vezeti a háztartást az anya, és nem használja ki azt a helyzetet, hogy a férje/élettársa tartja el, akkor igen, számomra ugyanannyit érnek.

22/n

2011. szept. 8. 12:52
 13/36 anonim ***** válasza:
59%

Ér!! Nekem többet ér mint 100.000 forint havonta! (szerencsére nincs is szükség arra, hogy dolgozzak) Páromnak elvárása, hogy a Gyerekünkkel minél többet foglalkozzak, és nem is akarja, hogy ne legyek a Fiammal!

Ők anya nélkül nőttek fel elhagyta Őket az anyjuk, igazán nem is tanulta meg tisztelni és szeretni a családját sajnos! Ha én nem cseszegetem, hogy menjünk a családjához akkor nem megy fél évig! És ez sajnos semmi más csak az anyai szeretet hiánya amit nem kapott meg és nem "neveltek" beléjük!

Az első 3 évben adod meg a gyerekednek a érzelmi és biztonsági szükségleteit! Tudja, hogy anya itt van anya vigyáz rám! Ha ez nincs, akkor szoktak érdekes emberek születni!

Persze van olyan, aki otthon van a gyereke mellett de olyan mintha ott sem lenne! De erről inkább ne beszéljünk! moST A NORMÁLIS aNYÁKRÓL ÉS A NORMÁLISAN DOLGOZÓ NŐKRŐL VAN SZÓ! Caps lock bocsi :)

2011. szept. 8. 12:53
 14/36 anonim ***** válasza:
76%

Ha a nő, szíve minden szeretetével próbálja nevelni a gyermekét úgy, hogy az a tőle telhető legnagyobb biztonságban, szeretetben, és tanításban (az életre, szeretetre, jóra, tudásra) részesül, akkor természetesen igen. Azokat a nőket, aki leviszi a játszótérre a gyereket, bevágja a homokozóba, és naphosszat eltrécsel bagóval a szájában a többi "Anyukával", na azt mélységesen elítélem, és nem, az ő "munkássága" nem ér annyit.

Sőt tudod mit? Évek óta rendszeresen vigyázok az unokatestvéreimre, az egyik 7 a másik most 9 éves. Sokszor, főleg míg nagyon picik voltak, hát ember legyen a talpán, aki ezt nonstop bírja... Egy hétvégi felügyelet után (hogy a szülők is pihenhessenek kicsit), ahová a barátnőmmel mentem (mert egyedül nem bírtam volna a 2 és 4 éves gyermekkel), nos, hát átaludtam utána két teljes napot. :) Szóval, minden tiszteletem a gondoskodó anyukáké! :)

23/L (nincs gyermekem)

2011. szept. 8. 12:59
 15/36 anonim ***** válasza:
76%

12.40 vagyok. Egyéves korig az orvosok és a pszichológusok egybehangzó véleménye szerint a gyereknek otthon a helye. Persze ha már nem szopik, Apával is otthon maradhat, nem muszáj anyával. 3 éves korig sztem tök normális otthon maradni, főleg, ha kistesó is jött a képbe. Az én lányom 2,5, most megyek vissza dolgozni, még egy telet már nehezen viselnék itthon (emellett anyagilag s rászorulunk). Persze főleg a gyerek kell(ene), hogy meghatározza, meddig van otthon vele a szülő. Van, aki 2 évesen már imádja a bölcsit, van, akinek 4 évesen is kihívás az ovi.

Az meg hogy csak gyereket nevelsz, nem igaz, mert emellett szakácsnő, házvezetőnő, ápolónő is vagy.

2011. szept. 8. 13:02
 16/36 anonim ***** válasza:
80%
Szia!3 gyermekem van,volt idő amikor csak dolgoztam,volt hogy dolgoztam,és mellette gyereket is neveltem,most pedig itthon vagyok a másfél évesemmel,és szerintem igen ér annyit,mert a gyerekek ellátása mellett,szinte mindent itthon én csinálok,a fűvágástól,a kertgondozásig,hogy segítsek a férjemnek aki dolgozik,és ha itthon van játszik a gyerekekkel,hogy én tésztát gyúrjak,befőzzek,takarítsak,stb,stb,stb.Boldogan teszem mindezt:)
2011. szept. 8. 13:02
 17/36 anonim ***** válasza:
100%

Igen, ér. 37 éves vagyok és van egy gyerekem. Most már mellette dolgozom is, Ő pedig oviba jár.

Visszakérdezhetek? Van gyereked?

2011. szept. 8. 13:05
 18/36 anonim ***** válasza:
62%
Attól függ hogy nézzük, a legtöbb nő vagy éppen ritkábban férfi 1-2-3 éves koráig otthon marad a gyerekkel, ebben semmi szokatlan nincs, teljesen természetes, hogy ilyenkor több figyelmet és ellátást igényel a baba, ezért az a jó neki, ha mindig vele van valaki. 3 éven túl ha valaki otthon marad még amellett, hogy a gyerek ovis, az már egy kicsit luxus kategória, és számomra nem egyenértékű a munkával, maximum akkor, ha minden nap csillog-villog a lakás, főtt étel van stb. De ha van takarítónő, meg kaja is rendelve van csak a feleség otthon ül, azért mert hát ő az óvodás gyerekének az anyja, az már a kényelmes, lusta életmód kategória.
2011. szept. 8. 13:11
 19/36 A kérdező kommentje:

Tényleg érdekes hogy szinte csak nők válaszolnak.

Volt hogy meloztam,12-16orákat lehúztam egyben,nekem az könynebbnek tünt,lelkileg és agyilag mindenképp.mikor még nem volt gyerekem akkor is tudtam hogy nehéz a gyereknevelés(NEM gyerekellátásról beszélek)de baromira nem gondoltam hogy enyire.tényleg 24órás meló és nincs szabadnap.

20/36 anonim ***** válasza:
76%
13:11 lemaradt 24/N, nincs gyerek
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!