Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit kezdjek ezzel a helyzettel...

Mit kezdjek ezzel a helyzettel? Túlreagálom?

Figyelt kérdés

2 éve élek együtt a párommal. A házimunka úgy zajlik, hogy ő csinálja a mosogatást (mert nekem van 1-2 gondom, ami miatt nem csinálhatom), meg ezzel együtt a konyha takarítást, én meg az összes többi házimunkát. Viszont elég hanyag - én ha összetakarítok valahol, akkor ott minden csillog-villog. Ő van, hogy még a mosogatót sem mossa ki és elég undi szokott maradni.

A múlthéten teljesen összepakoltam a konyhában, még el is mosogattam helyette, helyre tettem mindent, és megkértem, hogy próbálja meg így tartani, mindennek meg van a maga helye, ne legyenek össze-vissza dolgok.

Ma viszont már muszáj volt szólnom neki megint, hogy a tiszta edényeket rakja el, az x dolog nem oda való, az y sem blabla. Erre ő megsértődött, hogy beleszólok, mint hogyan csinál, meg meg akarom mondani neki, hogy az hogy jó.

Én meg nem értem, hogy miért nem fogja fel, hogy a kiló liszt nem a mosogatócsap mellé való (mert éppen ott pakolta ki a bevásárlásból), vagy hogy az üres üvegeket ne csak úgy leszórja a földre, és ugyanez az üres zacskókkal.

Szerintetek túlreagálom, vagy jogos a felháborodásom, miszerint leszarja a munkámat és azt, hogy mit kértem tőle?

2011. szept. 8. 02:56
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
meg egyébként azért is viszi ő a konyhatakarítást, mert én minden mást megcsinálok mire hazaér munkából, ő meg segíteni akar valahogy mégis. Úgyhogy vacsi után ő takarít.
2011. szept. 8. 07:34
 12/16 anonim ***** válasza:
Nézd,két gyerek és munka mellett sem várom el a férjemtől pl. hogy a megvásárolt dolgokat elpakolja.Többek között azért,mert a konyha az én birodalmam,én tudom,hogy minek-hol a helye,én főzök és nem utolsó sorban mindent szeretek ott találni,ahol a helye van.Ha a férjem a csomagot behozza és leteszi a konyhába,akkor megköszönöm neki!És elpakolok!Egyébként az egész háztartást én viszem,mindent én takarítok,így nincs is kifogásom semmiben.A férjem végzi a nehéz munkát,a kertet is ő gondozza.Akkor próbáljátok a munkát aszerint megosztani,hogy mit végez el jól.Csak van olyan.Ha pedig nincs,akkor ne zsörtölődj,hanem menj oda,adj neki egy puszit és mond neki,hogy szívem,ennek itt a helye,légyszi máskor ide rakd,mert így nem találom meg.
2011. szept. 8. 13:58
 13/16 A kérdező kommentje:

hát látom nem érted, amit próbálok mondani, teljesen fennakadtál a konyhán, pedig mondtam, hogy lehetne a konyha helyett akár a graázs vagy műhely vagy bármi. Ott is ugyanez lenne a helyzet.

A másik meg: épp ez az, adhatok én neki puszit 1000-et, ha szólok bármiért is, már alapból az a baj.

2011. szept. 8. 16:14
 14/16 anonim ***** válasza:
100%
Az én párom sem tudja minek hol helye, de nem is várom el tőle. Gyakran elmosogat, de minden mást én csinálok a konyhában. Ha ennyire zavar, hogy rossz helyre tesz valamit (mellesleg már az is becsülendő, hogy elpakol, mert rengetegen azt sem), pakolj el te és csináljon helyette valami mást a párod, olyat amit nem ronthat el pl felmosás, porszívózás, teregetés.
2011. szept. 8. 16:18
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
16:18 vagyok. Egyébként mindent én pakolok el, a férfiaknak ez nem olyan lényeges dolog.
2011. szept. 8. 16:20
 16/16 anonim ***** válasza:
100%
Értem,értem.Akkor két dolgot tehetsz,vagy elfogadod,hogy ő ilyen,vagy elhagyod őt.Alapon nem nagyon tudsz ilyen dologban megváltoztatni egy felnőtt embert.Ez vagy benne van,vagy nincs.De továbbra is azt mondom,hogy a párod elég sok mindenben segít,sok férfi nem tesz ennyit sem.
2011. szept. 8. 18:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!