Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit kezdjek édesapám trehánysá...

Mit kezdjek édesapám trehányságával?

Figyelt kérdés

Mikor megtudtuk, hogy babánk lesz hazaköltöztünk apukámhoz az albérletből. Próbálok rendet és tisztaságot tartani, de sz.rik rá :( Mindig szétpakol, széthagy maga után mindent, egy cseppet sem nézi, hogy a növekvő hasammal egyre nehezebb mindent megcsinálni! Még az asztalról sem képes maga után a tányért elrakni! Már nagyon sokszor elmagyaráztam neki, hogy ez így nem jó és, hogy ez így nem mehet, de mindig csak azt mondja, hogy neki nincs ideje, vagy egyszerűen csak mosolyog. a páromat is kikészíti, mert az udvaron is ugyanez van. Párom összepakol, apa szét...Már próbáltam, hogy nem pakolok el utána, próbáltam szépen-csúnyán, de sehogy nem megy!!! Nem bírok retekben és rendetlenségben élni.Úgy érzem, hogy örül, hogy hülyének néz. Azt mondja, hogy neki már lehet. Nem akarom bántani, de már kezd elfogyni a türelmem és nem tudom, hogy mi lesz, ha megszületik a pici, mert akkor aztán végképp nem lesz időm és erőm sem. Nem tudunk elköltözni, mert a jelenlegi helyzetben nem vennénk fel hitelt...

Hajoljak meg előtte és pakoljak utána tovább?????

Kérlek adjatok tanácsot, hogy hogyan kezeljem a dolgot!

Előre is köszönöm!

2009. ápr. 21. 15:54
 1/10 anonim ***** válasza:
73%

Először is, Nektek kell alkalmazkodni, mivel Ti költöztetek oda. Nem lett volna köteles befogadni titeket az édesapátok. A párodnak még annyi köze sincs apukád trehányságához, mint neked. Nem tudsz mit tenni, egy ilyen korba lévő férfi már nem fog megváltozni. Vagy tűrsz, vagy fogod a pereputtyod és visszamentek albérletbe.

Párod szülei? Ők nem támogatnak?

2009. ápr. 21. 16:05
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Helyesbítek nem édesapátok, hanem édesapád! sorry
2009. ápr. 21. 16:06
 3/10 A kérdező kommentje:
Hát, azért nem tudom más hogy reagálna, ha napról-napra hülyének néznék! Nem utolsó sorban azért laktunk albérletben, mert kényelmesebb volt munkába járni, a ház fele az én nevemen van!!!
2009. ápr. 21. 16:13
 4/10 anonim ***** válasza:
47%
Én egyszerűen behordanék a szobájába mindent amit széthagy. Egy idő után kénytelen lenne pakolni.
2009. ápr. 21. 16:17
 5/10 anonim ***** válasza:
47%
pakold az ágyába a dzsuvát
2009. ápr. 21. 16:26
 6/10 anonim ***** válasza:
89%

Attól, hogy a ház fele a neveden van,még nem fog változtatni a szokásain.

Vagy szeparáltan laktok, kijelölve ki melyik helyiséget használja, bár ha nem nagy a ház, gondolom ez nem könnyen megoldható, pedig hosszú távra az a megoldás, hogy külön lakrész a házon belül.

2009. ápr. 21. 16:33
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

szia!

elnézést ma valami front van.

Vélemény: édesapád az édesapád, tehát tiszteletet érdemel. DE. Nem kell rátolni a szemetet , nem kell úgy érzeni , hogy azért hogy ott lakhattok csakis "nyelnetek" kell és ennyi. Ez így nem jó! Te is ,és a párod is szeretitek a tisztaságot ; tudom milyen az , ha egy rendszerető ember össze van zárva a rendetlenség-kedvelővel. Az sose vezet jóra!

Ami most eszembejutott az az , hogy érdemes valami olcsó albit nézni. gondolom , azért költözetek el már egyszer , mert pénzhiány ; de vannak még jó és olcsó albik a közhiedelemmel ellentétben. Vagy a párod szülei esetleg? Ők nem tudnának segíteni?

2009. ápr. 21. 17:19
 8/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

A párom szüleinél nincs "hely", ott lakik a párom nagyija is és csak két szobás a ház.

Igazából nem kimondottan az anyagiak miatt költöztünk haza, közrejátszott az is, hogy sosem szerettem panelban lakni és mióta veszélyeztetett terhességgel táppénzre küldtek azóta megőrülök a bezártságtól.

Félreértés ne essék, nagyon szeretem az apukámat és tisztelem is, csak azt gondolom, hogy valami kompromisszumot kellene kötni, hogy könnyebb legyen megélni egymás mellett. Egyébként ő beszélt le minket a házvételről, mondván, hogy itt a nagy ház, van hely bőven! Nekem az esik rosszul, hogy amit megcsinálok nem nézi semmibe! Mert megcsinálom én, csak legalább látnám, hogy megpróbál rá vigyázni!

2009. ápr. 21. 17:29
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Értelek. Akkor ragaszkodna is hozzátok, de amellett az van , amit ő akar. Érdekes egy helyzet. Azt is gondolom , hogy tiszteled őt, mert nem írtál semmi olyat , ami nem erre vall , csak egyes reagációk miatt írtam vala:)

Akkor marad vagy tényleg az , hogy szeparáltok egy részt vagy esetleg vesztek egy lakást. Nehéz döntés, de hosszútávon macerás lehet ez a "felépítem , ő meg lebontja" hozzáállás...

2009. ápr. 21. 17:36
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Gonosz leszek: ha eddig trehány volt, mostmár az is marad. Nevelőapám több mint húsz éve került be a családba, de még a mai napig nem lehetett rávenni, hogy a disznóganajozós ruhájában és bakancsában ne másszon már végig a szőnyeges házon...

ez van

ráadásul ti mentetek oda lakni őhozzá, úgyhogy nagyon nincs háborgási lehetőséged: ha nem tetszik, tovább kell lépned. Most gondold el, ha lenne egy megszokott életviteled, valaki meg hozzádköltözne és mindent fenekestől felforgatna. mert az ő szemszögéből ez ilyen. Lehet, neki sem tetszik sokminden és védekezési reakció a részéről amit tesz, vagyis nem mondja, hogy menjetek lakni onnan, csak "kivívja" a maga módszerével, azzal hogy ragaszkodik az eddigi életviteléhez.

Ismered a mondást: öreg fát nem lehet átültetni.

Személyesen tapasztaltam, tudom hogy sz.r dolog. Én elköltöztem otthonról az állandó rendetlenség, kosz miatt. Ha szóvá tettem, még a saját anyám is rendmániás sznob k..nak nevezett. Ha békét akarsz, keress más lakhatási lehetőséget.

2009. ápr. 21. 18:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!