Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek az alábbi...

Mi a véleményetek az alábbi elhatározásommal kapcsolatban?

Figyelt kérdés

Most kezdeném a 4. évemet Pécsett építészmérnök hallgatóként. Az elmúlt három évemből kettőt elég szánalmas módon ellinkeskedtem, pedig itt vagyok lassan 22 éves. Mostanra jött meg az eszem, hogy ez így nem mehet tovább csinálni, és arra az elhatározásra jutottam, hogy 1 évet minimum dolgozni szeretnék, hogy megtapasztaljam és rájöjjek, az élet nem csak a szórakozásról szól. A szüleim elég konzervatívak a tanulás terén és nem tudom, hogy hogyan fognak reagálni ha ezt elmondom nekik. Kerestem munkalehetőségeket, és egy helyről már be is hívtak állásinterjúra. Ti a szüleim helyében hogyan reagálnátok ha a gyereketek ilyen dologgal állna elő? Szerintek is pozitívan kéne hozzáállniuk, hiszen mégsem azt akarom hogy elzülljek, hanem hogy dolgozzak, pénzt keressek!? /Fiatalabbak véleményére is kíváncsi vagyok/

A válaszokat előre is köszönöm!

2011. szept. 7. 09:50
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
Bocs, van 1-2 helyesírási hiba...
2011. szept. 7. 09:51
 2/11 anonim ***** válasza:
szerintem ez egyáltalán nem rossz ötlet, én is erre gondoltam, hogy ezt fogom majd csinálni. ha szeretnek, megértenek! beszélgess velük erről sokat!
2011. szept. 7. 10:04
 3/11 hollófernyiges ***** válasza:
100%
Hát például tanulhatnál is a változatosság kedvéért, ez így nekem egyik dologból a másikba kapkodásnak tűnik. Ha meg akarod mutatni hogy komolyan is tudsz dolgozni valamiért, szerezd meg a diplomádat.
2011. szept. 7. 10:06
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem először mindenképpen fejezd be a sulit és utána annyit dolgozhatsz,amennyit csak akarsz.Szerintem a szüleid is ezen az állásponton lesznek.Sok sikert!Jó tanulást!
2011. szept. 7. 10:06
 5/11 anonim ***** válasza:
58%
Jól gondolkodsz, de én nem dolgoznék a helyedben addig, amíg még lehetőségem van "linkeskedni", ahogy írtad. Ez a néhány tanulóév az utolsó igazán szabad időszakod, amikor még van időd korlátlanul kikapcsolódni, és energiád is lesz rá. Utána, amint a papírral a kezedben kikerülsz az iskolából, már rögtön a legkomolyabb és leghosszabb része következik, a munka, a taposómalom. A szabadidőd erősen lecsökken majd, és persze a stressz is összehasonlíthatatlanul nagyobb lesz. Könnyebben kifáradsz, és már nem marad annyi erőd a szórakozásra, mint előtte. Visszasírod a szabadabb időszakot.
2011. szept. 7. 10:09
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Először szerintem is fejezd be a sulit. Itt bizonyítsd be, hogy benőtt a fejed lágya és már nem linkeskedsz.

Én a szakdolgozat megírása előtt mentem ki külföldre dolgozni, utána viszont sokkal sokkal nehezebb volt visszarázódni a tanulásba. Azt hittem soha nem fogom tudni befejezni az egyetemet.

Nekem ez a lépésed még mindig kicsit linkócinak tűnik..

2011. szept. 7. 10:14
 7/11 anonim ***** válasza:

Én most leszek végzős, igaz eddig is keményen tanultam, majdnem 5-össel végeztem, de én nem hagynék ki egy évet. Minél hamarabb a hátam mögött szeretném tudni az egyetemet. attól félek, ha kiszállnék a "padból" semmi kedvem nem lenne újra előröl kezdeni. Mondjuk nekem más tényezők is közrejátszanak (pl. hogy más városban élek mint a párom) de akkor sem hagynám ki, főleg az utolsó évet...

De ha neked így jó, akkor csak hajrá, légy őszinte a szüleiddel:)

21-L

2011. szept. 7. 10:14
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is pont ez a link döntés, h ide oda kapkodsz. Ha megkomolyodtál, akkor fejezd be a sulit most, legyen diplomád, és utána dolgozz.
2011. szept. 7. 10:20
 9/11 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat! Persze, az lenne a legtisztább, ha befejezném a sulit. Viszont az anyagi dolgok is közrejátszanak /amit mellesleg elfelejtettem leírni./

Nincs pofám tovább "élősködni" a szüleimen. /:

2011. szept. 7. 10:24
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Ugyanígy voltam. A szüleim bekeményítettek, hogy nem, fejezzem be. Végül 8 év alatt lett meg a diplomám. Utólag is azt mondom, hogy sokat segített volna, ha egy évet dolgozhatok és mondjuk a tandíj is az én bőrömre megy.
2011. szept. 7. 10:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!