Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Kit mentenél meg? Mi a helyes...

Habibi kérdése:

Kit mentenél meg? Mi a helyes ilyenkor?

Figyelt kérdés

Ez csak egy kitalált szituáció, de kíváncsi vagyok, ti hogyan döntenétek és miért éppen úgy. Tehát képzeld el: Ég a házad, a férjed/feleséged és a gyermeked bennrekedt. Mindketten külön szobában vannak, elég messze egymástól és a tűz elég gyorsan terjed, csak egyikük megmentésére van időd. Kit mentesz meg, tehát hozol ki a házból és miért? A párod vagy a gyermeked?

Bocsánat, ha valakit megbántottam ill. megrémítettem a kérdésemmel, nem volt szándékos.

Köszönöm előre is a válaszokat

2011. szept. 6. 18:13
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
100%

Igen... a lényeg nem az ebben a kérdésben, hogy most akkor ha konkrétan ég a ház, meg a tűzoltók, meg, hogy a párom, meg bezárult ajtó. Jobb példa lenne szerintem az, hogy mindketten szívbetegek és teszem azt fél óra múlva szív kell nekik. Ebből csak egy van, melyiknek adnád? Idióta, valótlan példa, de szerintem jobban szemlélteti a lényeget. (Bocsánat amúgy, nem kötöszködni akartam)

Ez esetben lehet, hogy megbántok valakit a válaszommal, de én a páromat menteném meg. Illetve attól függ mennyi idősek vagyunk. Ha már nyugdíjasak, és a gyerekem felnőtt akkor természetesen a gyerekemet, mivel előtte az élet, mi pedig megettük a kenyerünk javát...

De, ha 30as éveinkben vagyunk és van egy fiatalkorú gyerekünk, akkor lehet hogy a páromat menteném meg. Egyrészt a gyerek sem jó ha fél szülővel nő föl, másrészt ha nagyon irigynek tűnök is, nem szeretnék megözvegyülni 30 évesen. A párom mellett szeretném leélni az életem. De remélem soha nem kerülök ilyen helyzetbe.

2011. szept. 6. 18:42
 22/25 anonim ***** válasza:
88%

Mindenképp a gyereket - nekem ez evidens. Természetesen ha a gyerek már biztonságban van, mindent megtennék, hogy a férjemnek is segítsek, de a gyerekem mindenekelőtt!!! Amúgy pedig a gyereknek nagyobb szüksége van a segítségre, mert még nem tudja, mi a teendő. A férjem felnőtt férfi, vélhetőleg maga is találna megoldást, de legalábbis meg tudná próbálni. A gyerek nem.

Fordított szituációban én el is várnám a férjemtől, hogy legelőször a gyerekünket mentse - az ő élete, egészsége mindennél fontosabb.

2011. szept. 6. 18:42
 23/25 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat, és tudom, hogy elég abszurd kérdés, de én rájöttem, hogy nem lehet helyesen ill. helytelenül dönteni: mert bármelyiket is mented ki, sose fogsz már az életben az elvesztetthez hasonlóval találkozni, mert mindenki más, senki sem ugyanolyan (mert kimentheted a párod, mondván lehet majd még gyereked, de olyan akit otthagysz, olyan már nem, és ez fordítva is igaz, olyan nagyszerű párod már nem lesz sose, ha őt hagynád benn). Ha döntenem kellene,én talán odamennék a gyerekkel a páromhoz és együtt égnénk el, mert nem tudnék élni egyikőjük nélkül sem, tehát én nem tudok választani
2011. szept. 6. 18:55
 24/25 anonim ***** válasza:
55%
ez a kérdés már volt.
2011. szept. 6. 19:07
 25/25 anonim ***** válasza:
93%

nehéz kérdés. alapból a gyerek lenne az első, mivel tudom, hogy a párom is ezt akarná ill. a párom felnőtt ember, több esélye lenne kijutni, mint egy gyereknek. De ha tudom, hogy a gyerek bent van, és esélytelen kihozni, akkor a páromat menteném, de még visszamennék a gyerekért, főleg, ha hallom, hogy segítségért kiállt. vagy tuti, hogy együtt halnánk meg... nehéz kérdés.

Te mit tennél kérdező?

2011. szept. 7. 13:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!