Megtaláltuk álmaink albérletét. De nem tudjuk kifizetni a kauciót, mit tegyünk?
Jobbat soha nem találnánk, de több száz ezer forint kiadásunk lesz az elkövetkező néhány hétbe, és kibírnánk fizetni a kauciót, de akkor semmi vésztartalékunk nem maradna. Mind ketten most váltottunk munkahelyet, ha nem jönne össze az új állás, kell az a kis vésztartalék.
Megkérdezzem a főbérlőt, hogy lehet-e így, vagy ez már pofátlanság? Mit javasoltok?? S.O.S.!!!
szia!
Úgy tudom kaukciót sehol sem szeretnek elengedni , mert ez a "foglaló", és lehet több jelentkező is! Fontos tudni , hogy mit takar, mert többféle van. Van olyan kaukció , ami visszajár, ha kiköltöztök (ált. több havi) ; aztán van olyan , melyikből általában esetleges felújítási munkákat rendezi a főbérlő ( ez is többhavi ált.) Az lenne a legegyszerűbb elméleti alapon , ha olyan szerződést kötnétek , hogy nem tesztek le kaukciót, de ha kiköltöztök automatice nem jár vissza semmi , és a rongálódásokat , felűjítások költségét nektek kell állni. Csak ez a mai világban.............
Egyedüli jelentkezők vagyunk eddig, és nagyon összebarátkoztunk velük... nem tudom, mit csináljunk...
igen, igazad van, sehol nem szeretik elengedni a kauciót, de ők nagyon gazdagok, csak Budapesten hat házuk van, nem hiányzik nekik a pénz, és fiatal, megnyerő tanárokként nagyon megbízhatóak vagyunk.. :))
Kauciót nem fogja engedni, mert ez a biztosíték arra ha rongálódás vagy tartozást hagytok magatok után.
Amit tehettek vegyetek fel hitelt.
egyféle kaució ami vissza jár ha nem történik semmi, ez álltalába kéthavi bér. Ami nem szokott vissza járni az a provizió, de ezt a közvetítönek kell fizetni.
Na még egy ,első vagyok. Senkit nem szeretnék megbántani, de: a hitelfelvétel ilyenkor a legrosszabb tanács amit lehet adni ,főleg albi esetében. Amúgy is olyan állapot van , hogy kétkézzel szórják ki a hiteleket ; de ahogy irta a kérdező , még vésztartalékuk se lenne nagyon , a hitelt miből tudnák fizetni?:)
Ez csak egy vélemény. A másik. Nem mindenki közvetítőkön keresztül keres ám albit :)
Szép napot , sok sikert nektek!! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!