Hogy szólítod/becézed azt a személyt aki a világra hozott?
Figyelt kérdés
Jól megfogalmaztam , tudom :))))
A szülõre, a nõ nemüre vagyok kíváncsi csak mindenki másképp szólítja
Én csak anyu-nak, de kiváncsi vagyok mások hogyan?
Köszi elõre is a válaszokat!
2009. ápr. 20. 21:04
1/39 anonim válasza:
Anyu, anyuci, anyucikám, anyunyi, anyci, anyunyunyunyunyu... :D
4/39 anonim válasza:
Anya, ha valamit kérni akarok, akkor anyu, ha valamit nagyon kérni akarok, akkor anyukám :) Néha a keresztnevén szólítom, de csak tréfából.
22/L
7/39 anonim válasza:
Anyu, anyci, muti. Másoknak édesanyám vagy édsanyám, attól függ kivel beszélek. Ha nagyon felbosszant, akkor "a muter"-t szidom. Ha valami triviális ökörséget mondd - valljuk be, mindenki tud ilyet, még a szüleink is, főleg ha olyasmiről van szó amihez nem értenek - akkor Bora (anyakönyvi neve, a Borbála miatt). Ha viccelődünk unokatestvéreimmel, akkor Söriska, ugyanezen okból. Ha nem hallja hogy szólok, akkor a keresztnevét (a keresztlevelében szereplőt) kiabálom, amit a mindennapokban használ.
8/39 anonim válasza:
Nekem mami de sajnos mar csak volt((((
9/39 anonim válasza:
Anyuci
- harmadik személy előtt: Ő az édesanyám
Gyermekünk, egészen picinek mamának és papának szólított bennünket, majd egyik pillanatról a másikra elkezdett anyuzni
- harmadik személy előtt: Ő az édesanyám
- harmadik személynek (telefonban): az anyukám
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!