Mi a véleményed a Veronika névről?
Engem pont így hívnak! Se beképzelt, se hülye nem vagyok, csak normális. Szerintem is átlagos név. Én nem adnám a gyerekemnek, de jól elvoltam vele az elmúlt 23 évben. Jól lehet becézni, és ugy már nem is olyan határozott név.
Elég sok Veronika nevű embert ismerek és szerencsére senkiről nincs rossz véleményem.
Visszatértem, 9:42-es vagyok, folytassam?
Szóval:
Wikipédián írnak a nevek gyakoriságáról. Jé, én se gondoltam, hogy a Luca mostanában gyakori. [link]
A Lucáról a lucaszéke jut eszembe és a lucfenyő.
A Liliánáról a nyár, virágok, színek.
A Veronikáról semmi elvonatkoztatott dolog nem ugrik be, egyből egy nőnemű emberre gondolok.
A becézést nem hagyhatod figyelmen kívül, úgyis fogják becézni...
Luca ilyen szempontból jó, mert aki azt becézni próbálja, beteges (az gondolom a szemüveget szemcsinek hívja, a barátot barinak, Lucát pedig Lucikának vagy Luccsinak, háát). Szóval Lucát ne becézzük! Ha nem akarod, hgoy idegenek becézgessék, akkor ez a legjobb választás.
Liliánát tuti Lilinek fogják rövídíteni... (A Lili meg szerintem gyakori név. Lehet ha felnő a Liliána, t fogja idegesíteni a Lilizés...)
Veronika. Te is tudod a becézéseit. Szerintem egyik sem gáz. Ti nem, de mások úgyis megpróbálják majd becézni. Sajnos.
Szerintem a Veronikának nincs kemény hangzása (ahogy írta valaki), és olyan lágy se. A betűk is tetszenek. Most hogy nagyon gondolkodom, Verona mégiscsak beugrik róla, és az olaszok... Így meg főleg nem kemény.
Figyelj, én a Liliánát nem javaslom. De mondom, a három közül egyik sem gáz, nem lehet róluk ciki dolgokra asszociálni. Jó neveket választottál, majd ha megszületik lehet ránézel és könnyebben döntesz....! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!