Fel lehet venni a párom nevét ha nem vagyunk házasok?
bármire megváltoztathatod a neved amire csak akarod.
Ha most Kis Margit vagy akkor lehetsz Szabó Margit ha úgy akarod.
Ha a párod vezeték neve éppen Szabó akkor fel van véve a pasid neve.
De ettől nem lesz semmilyen jogod, nem leszel a felesége, nem fogtok hivatalos életközösségben élni, hacsak be nem jegyeztetitek magatokat a polgármesteri hivatalban, mint élettársak.
Egy dolgot árulj már el nekem azért, miért olyan fontos, hogy úgy hívjanak, mint a párodat?
Ezzel szeretnétek úgy tűnni a világ szemében mintha házasok lennétek?
Nem ítélek el benneteket félre ne értsd csak tényleg kíváncsi vagyok, hogy ez miért fontos?
Olyat már hallottam, hogy egy nő meg van őrülve az esküvőért, de olyat nem, hogy a névfelvételért.
Mennyire biztos a kapcsolat?
Ha a házasságkötésig sem jutottatok el, akkor minek viselnéd a nevét???
Névváltoztatás tudsz kérni a BMnél.
De mi értelme van?
Ha szétmentek, akkor újra nevet változtatsz?
Tudod milyen tortúra? Az adószámtól kezdve mindenhol kell jelenteni! Megéri? Egy ilyen bizonytalan kapcsolatba?
Én úgy tudom, hogy nem. Aki szerint igen az úgy értette, hogy legálisan persze pénzért lehet vagy úgy, hogy tisztességtelenül? Engem is érdekel ez a kérdés, mondjuk nem hinném, hogy esküvő előtt megváltoztatnám, de komoly kapcsolatban élek, és már elgondolkodtatott, hogy hogy is van ez. Aki az élettársit írta, hát én úgy tudom, hogy csak homoszexuális pároknak lehet bejegyzett élettársi kapcsolatuk ma magyarországon...
Ha valamit rosszul tudtam, és tudtok linkelni valami igazoló idézetet, törvényt, szabályt stb. akkor érdekelne...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!