Babam 5honapos. Valahogy ugy alakult az elet, hogy en nem fozok, ferjem rendel maganak-fogyokuras-igy csak a gyermek es a haztartas marad. A ferjem vallalkozo o tart el minket. Nagyon, haszontalannak, erzem magam! Van meg valaki igy?
Ha a gyerekedet rendben ellátod, akkor nem vagy haszontalan!
Viszont lassan el kell kezdened a babádnak főzőcskézni, és 7-8 hónapos jorában elindul a nagyvilágba (kúszik, mászik), eszedbe sem jut a haszontalan szó!:-)
Szerintem a szíved mélyén te is tudod, hogy másképpen kellene.
5 hónapos a babád ugye nem bébi étellel akarod etetni? Most fogod kezdeni a hozzátáplálást. Akkor sem fogsz főzni ha ő növekedik?
A kis gyereked idegen kajákat fog enni?
Azt írod, hogy a férjed vállalkozó ő tart el. Ez most még frankó. Később ne adj Isten ha valami probléma lesz és szét mentek mihez kezdesz?
Most az ismeretségünkben jó pár hasonló eset van. 45 a pasi az asszony eddig otthon gyereket nevelt. Évek óta nem dolgozott nem is járt tanfolyamra, a nevén csak a kuka van. Apuka becsajozott és borzalom, a szegény kiszolgáltatott nő nem tud hova menni, ki van a sok megaláztatástól. Itt írta valaki, hogy tanfolyam ez is okos dolog lenne.
Ha meg eléggé képzett vagy és nincs szükséged sulira, tényleg vágj bele a főzési dologba az is lehet egy hobby. Ráadásul a gyerekednek rengeteg örömöt tudsz szerezni egy fini sütivel, vagy ízletes kajával. AMIT ANYA FŐZ AZ A LEGFINOMABB. Tudom egyesek szerint az ilyen anyaság már elavult, és biztosan lepontoznak. De soha nem értem, hogy manapság a nők egy része miért lett ilyen. Anyáink nem nyávogtak sem az unalom miatt sem attól, hogy megszakadnak. Pedig főztek, mostak (nem automata mosó géppel) befőttet raktak el stb. és mégis minden gyerek szépen felnőtt.
Ne hagyd, hogy így menjenek a napjaid. Most jön az idő amikor rengeteget kell foglalkoznod a babáddal. Énekek, versek, mondókák. Mint az elején írtam, mivel te is látod, hogy valami nem ok biztos kitalálod mit kell tenned. Sok sikert.
Találtam már fémszilánkot bébiételben. Kődarabot krémtúróban. "Csont van benne" - mondta rá a két éves lányom.
A kisgyerekek is nagyon élvezik, ha segíthetnek anyucinak főzni. A fiúk is!
Feleségem rengeteget bosszankodott, hogy hiába dolgozik, a gyerek nem eszik. Befogta a főzésbe!
Nem vagy haszontalan. Először is, ott van a gyereknevelés, a rá való vigyázás. A főzésen kívül rengeteg házimunkát végzel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!