Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Igazam van? Csak mert lány...

Igazam van? Csak mert lány vagyok házimunka!?

Figyelt kérdés

Szóval a báytámnak soha semmijen házimunkát nem kell csinálnia, de nekem igen. Megkérdeztem miért van ez, eddig arra tippeltem hogy mert ő az idősebb, de azért márkezdett ez zavarni... De azt mondta apa hogy azért mert én lány vagyok ő meg fiú. Ezen jól felhúztam magam, és megmondtam hogy akkor mostantól nem csinálok semmit. Mert én úgy gondolom hogy ezzel az erővel abbahagythatnám a sulit és nem megyek el dolgozni, elvégre ez a férfiak doga..

Ő pedig ezen megsértődött, hogy nem igaz hogy ennyit nem bírok megtenni. Meg bírnék tenni, csak épp zavar hogy mindössze azért réám hárul a feladat mert lány vagyok... nagyon idegesít ez a felfogás.

Igazam van?

2011. szept. 1. 15:52
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
90%
Előzőnek mondanám, hogy ez azért nem egészen így van. Nem azt mondta, hogy utálja a házimunkát, hanem, hogy felháborítja, hogy ezt az ő feladatának tekintik, csak mert ő a lány. Megjegyzem, teljesen jogosan akadtál ki ezen, mert senki nem szereti, ha igazságtalan dolgokat mondanak neki. Nagyon is jól mondtad meg apukádnak azt, amit mondtál. És ezt még csak feleselésnek sem lehet nevezni, mert egy normális családban mindenki elmondhatja a véleményét anélkül, hogy egyből ráfogják, hogy pofátlan a szüleivel.
2011. szept. 1. 16:08
 12/29 A kérdező kommentje:

16:03

Persze, ez is igaz, de valljuk be, egy villanykörte ritkábban megy ki mint ahogy a mosogatnivaló gyűlik.. :/

2011. szept. 1. 16:08
 13/29 anonim ***** válasza:
84%
A bátyád hozzáállásának nagyon fog örülni a jövendőbelije :) Habár hátha meg tudja vhogy változtatni.
2011. szept. 1. 16:09
 14/29 anonim ***** válasza:
100%
pontosan,egyet értek veletek,nálunk is 18 leszek,de ha nem csinálok vmit,egyből kapom azt hogy milyen feleség leszek,meg ezek az én dolgaim lennének,stb.De én ezerszer megmondtam ha lesz párom megosztjuk,és most nekem a tanulás a legfontosabb és amiben tudok segítek.De a tesom az csak gépezzen,ha meg vmit nem csinál meg a bátyám akkor a barátommal is összevesznek anyáék,hisz velünk él,hogy nem csinál semmit.Könyörgöm ha megkérem vmire akkor segít,sztem nagyon kevés férfi van aki magától csinál valamit.és elvárná anyukám hogy ezért összevesszek a barátommal.Eldöntöttük a barátommal,hogy 10.-én elköltözünk,és kész.Csak az a baj néha beleegyeznek anyuék,néha meg jönnek azzal hogy nem vagyok még 18,de decemberben töltöm csak be,addig tűrjek,meg addigra lehet a kapcsolatom is rámegy.
2011. szept. 1. 16:10
 15/29 anonim ***** válasza:
73%
Igazad van, mi már más generáció vagyunk, aki nem hajlandó a család rabszolgája lenni. Mi nők/lányok ugyanannyit tanulunk, dolgozunk mint egy férfi. Én nem vagyok hajlandó mindent egyedül megcsinálni, miközben a párom csak szórakozik munka után. Ő is abban nőtt fel, hogy az anyja kiszolgálta a család férfijait, úgyhogy majdnem szétmentünk összeköltözés után, amikor semmit, de semmit nem csinált otthon számítógépezésen kívül. Én meg főztem, mostam, kifestettem egy fél házat...Aztán mivel nem hagytam magam, kialakult valami normálisabb munkamegosztás. Még mindig én dolgozok többet, de azért ő is megtesz már csomó dolgot. Mostanában ő süti a palacsintát, mert nem voltam hajlandó főzni, és egyből kiderült hogy remek palacsintasütő. Semmi mást nem főz, de a palacsinta az ő területe. Én meg azért nem főzök, mert munka mellett tanulnom kell és elegem van abból, hogy az én életem csak munkából és tanulásból és házimunkából áll. Úgyhogy mostanában menüt rendelek, a párom meg apám azt esznek amit akarnak, én nem vagyok a kiszolgálónőjük. Apám az végképp semmit nem csinál otthon, de kénytelen magára mosni, mert én aztán nem mosok. Páromra meg magamra mosok, de vasalni se vagyok hajlandó senkire, csak magamnak vasalom ki azt amit aktuálisan fel akarok venni másnap. Voltam néhány évig igazi háziasszony, elég is volt, tőlem most már összedőlhet a ház is akár, ha van egy kis szabadidőm, kutyázok meg olvasok. Még így is többet dolgozok, mint a férfiak a családban.
2011. szept. 1. 16:11
 16/29 anonim ***** válasza:
85%
33 N (utolsó)
2011. szept. 1. 16:11
 17/29 A kérdező kommentje:
A bátyámmal nincsen gond, ha lát valami koszt letörli magának, vagy ha megkérem segít, csak épp a szüleim nem kérik meg soha semmire, ha pedig én igen, akkor néha mondják hogy engem kértek meg nem a bátyámat.
2011. szept. 1. 16:13
 18/29 anonim ***** válasza:
86%

33 N, teljesen igazad van, nyomtam is neked egy zöld kezet. A mai lányok már nem lesznek a család ingyencselédjei, akik x óra munka után bevásárolnak és megfőzik a vacsit, este meg vidáman lepedőakrobatikáznak.

Mert valljuk be, egy feleség ingyencseléd és ingyenk.rva.

2011. szept. 1. 16:24
 19/29 anonim ***** válasza:
22%

"Én meg azért nem főzök, mert munka mellett tanulnom kell és elegem van abból, hogy az én életem csak munkából és tanulásból és házimunkából áll. Úgyhogy mostanában menüt rendelek, a párom meg apám azt esznek amit akarnak, én nem vagyok a kiszolgálónőjük. Apám az végképp semmit nem csinál otthon, de kénytelen magára mosni, mert én aztán nem mosok. Páromra meg magamra mosok, de vasalni se vagyok hajlandó senkire, csak magamnak vasalom ki azt amit aktuálisan fel akarok venni másnap. Voltam néhány évig igazi háziasszony, elég is volt, tőlem most már összedőlhet a ház is akár"

Sajnálom a párodat, de komolyan. Nem lehet egyszerű veled.

2011. szept. 1. 16:25
 20/29 anonim ***** válasza:
78%

"Ilyen az is, hogy ha nehéz tárgyakat kell cipelni, akkor nem a nőt fogják hívni(pedig egyenlőség van!), hanem a férfit. Ha műszaki dolgot kell csinálni, akkor is a férfiért kiáltanak, viszont ha ki kell mosni, akkor a nőért."

Hát, én férfiak nélkül nevelkedtem, se apám, se fiútesóm, úgyhogy megszoktam, ha valami nehezet kell cipelni, vagy kinyitni egy üveget, akkor a húgomnak szólok. Anyu kocsit szerel, én pedig többször megjavítottam a számítógépeket, az ajtócsengőt.

Egyébként nem értem, mi ez a nagy villanykörte mánia. Úgy mondják sokan, mintha a legmegterhelőbb feladat lenne. Egy kétperces meló félévenként? Na ne már.

Soha nem jönnék össze olyan kis buznyákkal, akinek letörik a műkörme, ha el kell mosogatni.

24/L

2011. szept. 1. 16:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!