Hogy lehet anyám ilyen nyomorék hülye, mit lehetne vele kezdeni? Nem csak magával szúr ki!
Én,anyukám,a nővérem és a két gyereke lakunk egy házban. 4 éve vettük ezt a lakást,mert a régi nagyon pici lett volna ennyiünknek,és az első időkben még a nővérem pasija-a gyerekei apja is itt lakott. De ő már elköltözött innen vagy 2 éve. Eddig rendbe fizetni tudtuk a lakáshitelt,azonban már lassan 3 hónapos elmaradásunk van. A csekkeket is alig tudjuk fizetni,és enni se nagyon tudunk mit. Csak én meg anya dolgozunk,tesóm gyesen van az egyik gyerekkel.
Már egy ideje nagyon idegesít anyám,mert mielött nem tudtuk volna fizetni a lakáshitelt akkor volt egy csomó gond,h alig volt pénz a csekkekre vagy kajára épp. De hiába mondtam meg mondom folyamosan h menjen be a bankba, vagy érdeklődjön arról h az önkormányzat megveheti a lakást,vagy a családsegítőkhöz menjen be,nem csinál semmit! Nem én vagyok a lakástulajdonos h intézkedjek helyette. Anyám meg csak ül itt kényelmesen,és idegeskedik a felszólító leveleken.
Meg a magán nyugdíjpénztártól is ki tudja lehet h kapott volna vmit vissza,de neki nem jött semmilyen levél(még tájékoztató jellegű se),és nem megy be még mindig megkérdezni h mi van. Azt mondja vagy kihozza a postás a pénzt vagy nem... Pedig lehet h kapna vissza egy nagyobb összeget már 10 éve magán nyugdíjpénztár tag volt.
Annyira idegesít h ilyen hülye h az nem igaz! Mért nem csinál semmit? Ha kitesznek a lakásból akkor én is meg tesóm is jól megszívjuk. A vacak minimálbéres fizetésemből meg nem fogok tudni olyan albérletet bérelni h mindenkin segíteni tudjak. Féltem őket meg magamat is.
Már próbáltam fenyegetni anyáémat h akkor én nem fogok bukni vele!velük együtt és elköltözök. Azt mondja menjek,csak tudom h ha most elköltözök akor a laksába se villany se gáz nem lesz,mert nem tudja miből feladni,vagy enni nem tudnának mit. Már kezdek bele örülni az egészbe
Az a baj h anyukám még arra se hajlandó h meghatalmazást irjon. Pedig a multkor kértem egyet a család segítőből,és mondtam h töltse ki,de azóta se csinálta meg... Komolyan nem értem!
A külföldi melóra nagyon rá vagyok álva,csak mivel nyelvtudásom nincs nagyon nehéz :S plussz meg anyukám azt hiszi h majd pénz nélkül el tudok indulni a nagyvilágba! pedzegettem neki h ha összejön a külföldi meló,akkor nem tudok neki abba a hónapba pénzt adni,sőt még az is kell amit majd a felmondásom után kapok,aza pár nap amit dolgozok,és még így is kevés. De már mondta h akkor mire küldök haza pénzt kikapcsolnak mindent..
Távol álljon tőlem, hogy az önzőséget támogassam, ebben az esetben mégis azt gondolom, hogy neked most már egyszer muszáj lesz elkezdeni a saját életeddel foglalkozni. Fiatal vagy, biztosan vannak terveid, álmaid... Nem lehet az életed értelme és célja, hogy a családodat tartsd el. Nyilván támogatni és segíteni kell őket, és szeretnéd is, de nekem ez nagyon úgy tűnik, hogy ők arra vannak berendezkedve, hogy majd te adsz pénzt, ők nem csinálnak semmit.
Nem azt mondom, hogy holnap hagyd ott őket éhen halni, de azt nyugodtan megmondhatod, hogy - most csak mondok valamit - egy év múlva te márpedig kimész külföldre dolgozni, és akkor X hónapig semmit, vagy csak keveset tudsz majd hazaadni. Addig találjanak ki valamit, oldják meg. Kedves nővér menjen el dolgozni, anyuka intézkedjen.
Nem élheted az életed mások rabszolgájaként, még ha a családnak persze össze is kell tartania a bajban. De ez nem összetartás, hanem a részükről kihasználás. Anyukád felnőtt ember, viselkedjen is úgy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!