Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy lehet anyám ilyen nyomoré...

Hogy lehet anyám ilyen nyomorék hülye, mit lehetne vele kezdeni? Nem csak magával szúr ki!

Figyelt kérdés

Én,anyukám,a nővérem és a két gyereke lakunk egy házban. 4 éve vettük ezt a lakást,mert a régi nagyon pici lett volna ennyiünknek,és az első időkben még a nővérem pasija-a gyerekei apja is itt lakott. De ő már elköltözött innen vagy 2 éve. Eddig rendbe fizetni tudtuk a lakáshitelt,azonban már lassan 3 hónapos elmaradásunk van. A csekkeket is alig tudjuk fizetni,és enni se nagyon tudunk mit. Csak én meg anya dolgozunk,tesóm gyesen van az egyik gyerekkel.

Már egy ideje nagyon idegesít anyám,mert mielött nem tudtuk volna fizetni a lakáshitelt akkor volt egy csomó gond,h alig volt pénz a csekkekre vagy kajára épp. De hiába mondtam meg mondom folyamosan h menjen be a bankba, vagy érdeklődjön arról h az önkormányzat megveheti a lakást,vagy a családsegítőkhöz menjen be,nem csinál semmit! Nem én vagyok a lakástulajdonos h intézkedjek helyette. Anyám meg csak ül itt kényelmesen,és idegeskedik a felszólító leveleken.

Meg a magán nyugdíjpénztártól is ki tudja lehet h kapott volna vmit vissza,de neki nem jött semmilyen levél(még tájékoztató jellegű se),és nem megy be még mindig megkérdezni h mi van. Azt mondja vagy kihozza a postás a pénzt vagy nem... Pedig lehet h kapna vissza egy nagyobb összeget már 10 éve magán nyugdíjpénztár tag volt.

Annyira idegesít h ilyen hülye h az nem igaz! Mért nem csinál semmit? Ha kitesznek a lakásból akkor én is meg tesóm is jól megszívjuk. A vacak minimálbéres fizetésemből meg nem fogok tudni olyan albérletet bérelni h mindenkin segíteni tudjak. Féltem őket meg magamat is.

Már próbáltam fenyegetni anyáémat h akkor én nem fogok bukni vele!velük együtt és elköltözök. Azt mondja menjek,csak tudom h ha most elköltözök akor a laksába se villany se gáz nem lesz,mert nem tudja miből feladni,vagy enni nem tudnának mit. Már kezdek bele örülni az egészbe

2011. aug. 31. 11:18
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:

A tesóm keres melót,de nem nagyon veszik fel sehova mert pici a gyerek. A bölcsibe meg csak azután tudja beirtani ha már van munkahelye,mert kérnek munkáltatóit a bölcsi felvétel elött. Ami neki jön pénz(gyes,családi,gyerektartás) szinte csak a pelenkát vesz meg ilyeneket ami muszáj,meg van egy hitele azt fizeti,a többit adja le.

csak felidegesítem magam rajat h ennyire nem csinál semmit! Egy folytában azon agyalok h hova fog menni ha ki kell innen költözni? Mert oké,én meg tudnám magamnak oldani,sőt ha elmennék itthonról király életem lenne,de mi lesz a többiekkel?

2011. aug. 31. 11:33
 12/23 anonim ***** válasza:
100%
Mennyit kerestek ketten és mennyi a lakáshitel?
2011. aug. 31. 11:37
 13/23 anonim ***** válasza:
100%

Anyukád nem hülye, hanem feladta. Közösen menjetek el és intézkedjetek, a reálhozamot meg tudod nézni, hogy mennyit kap, egyáltalán kap-e a nyugdíjpénztár honlapján.

Nem nyomorék az anyád, hanem deprssziós.

2011. aug. 31. 11:40
 14/23 A kérdező kommentje:

mindketten olyan 70 körül keresünk,meg tesóm is ad kb 30-40 ezret egy hónapba. A lakáshitel majdnem 80.000Ft már,de az is baj h anyának van még 2 személyi kölcsöne,az egy forint alapú a másik chf-az egyik 4 a másik 3 év múlva jár le. A chf alapút se tudja már fizetni,mert annak is a törlesztője már 40 ezer ft-nál tart.

Elmaradtunk szinte minden számlábal.rezsit se fizettünk már egy ideje,mert vagy eszünk vagy számlát fizetünk. A hitellel is azért maradtunk el,mert már ki akarták kapcsolni a gézt,meg villanyt.. :/

2011. aug. 31. 11:41
 15/23 A kérdező kommentje:
már meg akartam neki nézni a reálhozamot,de arra nem képes h előkeresse az azonosító számot vagy mit. Nem tudja hol van,azt mondja az is lehet h kidobta. Mikor meg kerestem akkor meg le lettem szidva h mit kutatok.
2011. aug. 31. 11:43
 16/23 anonim ***** válasza:
100%

3 hitel, atyaég..

Amit tudtok tenni: futamidő hosszabítás, +1 pénzkereső, esetleg elhúz valaki külföldre dolgozni.

2011. aug. 31. 11:50
 17/23 anonim ***** válasza:
100%
Nincs más rokonotok, aki átmenetileg segíthetne?
2011. aug. 31. 11:59
 18/23 anonim ***** válasza:

"hitel, atyaég..

Amit tudtok tenni: futamidő hosszabítás, +1 pénzkereső, esetleg elhúz valaki külföldre dolgozni.

"

Tényleg ez az ésszerű megoldás...Vagy te szó nélkül kimész külföldre melózni(pl folyami hajóra)

2011. aug. 31. 12:06
 19/23 anonim ***** válasza:
100%

180-at kerestek, ebből 80+40 megy hitelre, plusz még mennyi?

Ha minőségibb ételeket esztek, talán azt is vissza kéne fogni. Pl. ne vegyetek üdítőket, igyatok vizet, kenyeret egyetek, péksütiket ne, és ne legyenek nagy kaják, a paprikás krumpli olcsó pl. Pörkölthöz is krumplit egyetek, esetleg leveseket, pl. borsóleves vagy erőleves, ilyesmi, ami nem kerül sokba. Azzal is lesz valamennyi pénzetek, ha abban visszafogjátok magatokat.

A tesódnak is kellene munka, a gyerek addig ismerősnél lenne, ha az ráér és tud vigyázni rá.

2011. aug. 31. 12:17
 20/23 anonim ***** válasza:
Meghatalmazással se lehetne anyukád helyett intézkedni?
2011. aug. 31. 15:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!