Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Egy szülőnek mekkora beleszólá...

Egy szülőnek mekkora beleszólása van az abortuszba egy kiskorú esetében, aki mégis meg akarja tartani babát, de a szülő viszont nem?

Figyelt kérdés
2011. aug. 30. 18:53
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem itt minden csak -hat-het.

A szülő terjeszti elő a 14 év alatti helyett, 14-18 év között a szülő beleegyezése is kell.

Úgy tűnik nekem, hogy pont a szülő nem szólhat bele, kényszerrel nem, csak rábeszéléssel.

Nekem ez jött le az alábbi weblap tartalmából:

[link]

2011. aug. 30. 19:19
 12/15 anonim ***** válasza:
13%
A szülő a felelős gyám így orvosi kérdésekben ő dönt.
2011. aug. 30. 20:04
 13/15 anonim ***** válasza:
64%
A szülő beleegyezése csak az abortuszhoz kell, abba, ha meg akarja tartani, nem szólhat bele. Jól is nézne ki, ha a lányt akarata ellenére hurcolnák be a műtőbe.
2011. aug. 31. 07:53
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

Voltam ilyen helyzetben.

14 év alatt dönt a szülő, utána csak az abortuszhoz kell a beleegyezése.

Ha a fiatalkorú (14-18) lány meg akarja tartani, akkor a szülő ezt nem tudja megakadályozni. Ha a baba megszületett mehet az anya anyaotthonba, és ha később sincs segítsége és nem tudja eltartani a kicsit, se állás, se lakás, se segítség, akkor előbb utóbb (gondolom) elveszik tőle, mert egy anyaotthonban sem lehet örökre maradni.

19 éves anyuka

2011. aug. 31. 09:21
 15/15 anonim ***** válasza:
15%
Azért csak nem veszik el tőle, mindenki tudja, hogy az anya mellett van a legjobb helye a gyereknek.
2011. szept. 1. 16:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!