Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Az utóbbi időben barátom...

Az utóbbi időben barátom megváltozott, bánt is. Szeretem, de segítségre szorulna. Mit tehetnék?

Figyelt kérdés

Férjemmel való kapcsolatom az utóbbi másfél évben tönkrement a pénzcentrikussága miatt, külön hálószobában is aludtunk. Bár mindenünk megvolt, nem voltunk boldogok. Jól éltünk, a felső kategóriába számítottunk. Férjem beadta a válást (3 gyerekünk) van. Most küzdök a gyerekekért. Közben megismerkedtem jelenlegi párommal, 8 hónapja vagyunk együtt, nála lakok, haza nem nagyon mehettem. Az utóbbi 2 hónapban nagyon megváltozott. Tudom, hogy bántja a dolog, a válás, az akörüli problémák, az idegeskedések, ráadásul egy külföldi cég igazgatójaként, nagy nyomás nehezedik rá, sok a feladata és hiába próbálok segíteni neki nem tud megküzdeni az akadályokkal.

Lassan már mindenben hibát keresett amit csináltam, ami addig jó volt, az most rossz. Eddig jól főztem, jó volt ha bementem a munkahelyére, most már nem, egyedüllétre vágyik. Régebben megcsinálta a reggelimet, kiszolgált, sokszor mondtam, milyen figyelmes, nem vagyok ehhez hozzászokva. Aztán 2 hónapja vitáink, amiket rendszeresen ő provokál, tettlegességig is fajultak.

Sajnos, amikor már a kiabálásban kimerült,vagy leöntött több pohár vízzel, akkor megpofoz, vagy belémrúg, fenyeget.Így vezeti le a feszültségét. Trombózisra szedett gyógyszer miatt elég sok kék-zöld folt van rajtam, amik nehezen gyógyulnak. Aztán amikor lehiggadt, vagy látja, hogy milyen fájdalmat okozott, akkor megváltozik, megint az a jámbor halkszavú ember lesz. Beborogatja kedvesen az okozott sérülést. Problémája még velem, hogy sokat vagyunk együtt szerinte, mert eddig megszokta az egyedüllétet. Pedig kétnaponta van itthon. A barátainak mind családja és gyermekei vannak, csak ő nem nősült még meg, pedig sportos testalkatú, megnyerő kinézetű. Én mások által csinosnak mondott, alacsony termetű, 46 kg-os nő vagyok.

Tudom, hogy sok a gondja és szeretnék segíteni neki, ő nem ilyen rossz. Nem tudom mi váltotta ezt ki belőle.

Mit tegyek? Ráadásul tudja hogy jelenleg a tartózkodási helyem az ő lakcíme, és a válás a gyerekelhelyezés miatt ez a cím van megadva. Ide hoznám a piciket is, ahogy az elején megbeszéltük. Lehet, hogy egyszerre ez túl sok neki? Megijedt? Mit tegyek? Hallottam, hogy előző kapcsolatai is ugyanígy az együttélés kapcsán 1-2 hónap után fejeződtek be. Szeretem és nem akarom elhagyni, megfutamodni. Mit tegyek? Hogyan segítsek neki?

2011. aug. 30. 15:29
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
100%
Ne haragudj, de ezen a kapcsolaton mit akarsz megmenteni. "Beborogatja kedvesen az okozott sérülés" ez vicc ugye? A gyerekeidet egy vadállathoz költöztetnéd.Amúgy a férjednél vannak?Szerintem ne tervezgess ezzel a pasival, mert ha kivan, mit csinál, ha 3 gyerek rohangál nála, akik nem is az övéi?
2011. aug. 30. 16:11
 12/27 anonim válasza:
78%

Eloszor is bocsi ha megbantlak,8 honapja vagy eggyut a paroddal,es mar hozza is koltoztel,persze ez termeszetes,ha szeretitek egymast.Lehet hogy ez gyors volt neki,o mondta hogy megszokta az egyedulletet es hogy furcsa neki hogy ott vagy mellette!!!Kepzeld magad az o helyzetebe,eddig egyedul volt,most ott vagy te es egy par het vagy honap mulva ott lessz a harom gyerek!!!Egy normalis pasinak is sok lenne egyszerre,nem egy uzletembernek!

Masod sorban oszinten,eggyik ferfi sem szereti (tisztelet a kivetelnek,ha van ilyen)a masik gyereket,legalabbis nem annyira mint a sajatjat!

Szerintem a parodnak osszegyultek a gondok,(a munkahelly,a vallas koruli gondok)igy termeszetes hogy felhuzza magat,de nem igy kene levezetnie!!!

Ha megint elkezdtek veszekedni ,akkor menj el,nem tudom,hogy utannad menne e ,ha igen zarkozz be egy szobaba ,vard meg amig lehiggad,vagy amig elmegy,es egy idore menj egy hotelbe,vagy szuleidhez,baratnodhoz,hivd fel, mond el neki hogy mi a bajod....vagy ha szerinted ez nem jo megoldas akkor mond el neki hogy mit gondolsz szemtol szembe,es kerdezd meg tolle hogy o mit gondol,ha felsz a kezetol ird meg neki levelbe es menj el valahova, egy ora mulva,amikor mar biztosan elolvasta,es elgondolkodott hivd fel beszelgess vele!!!

Amikor megver es utanna beborogatja a sebeidet azt bunbanasbol,szegyenbol teszi!De az nem normalis hogy megver!

"előző kapcsolatai is ugyanígy az együttélés kapcsán 1-2 hónap után fejeződtek be"........lehet hogy fel az eggyutelestol,fel kotodni valakihez,lehet hogy maganyos tipus.......nem tudhatjuk biztosan,amig nem beszeltel vele!!!

Ha nem engedi nem tudsz neki segiteni!

Sok sikert es lecci ird meg hogy mi tortenik veletek,mert kivancsi vagyok.......es ha elhagyod azert,mert bantalmazz az nem megfutamodas........Boccs a hosszu valaszert

2011. aug. 30. 16:29
 13/27 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, tanácsokat!

15:49-es: Én is így látom, erre a verzióra gondoltam, mert a gyerekek szempontjából így lenne a jobb. Ha most elhagynám, a gyerekeket biztosan nem ítélnék nekem, mert máshova nem tudok menni. A szüleim egy kétszobás panellakásban laknak, ráadásul a húgom is ott lakik a barátjával, ha jönnek környezettanulmányra, mégis mit mondanak, hogy ide akarok én hozni 3 gyereket?

A férjem reggel 6-tól éjfélig dolgozik, mert a munkája a hobbija, az élete, minél több pénzt keresett, annál többre vágyott. Én tanultam velük, én jártam az edzéseikre, orvoshoz, kórházba (a két nagyobbik asztmás, ételallergiás), a versenyeikre, fellépéseikre. Mint egy normális anya. Miután beadta a válást titokban, nem is tudtam róla, nekem ez után lett ez a kapcsolatom.

Előtte a férjemmel másfél éve külön hálószobában aludtunk, gyakorlatilag mint két idegen, úgy éltünk egymás mellett. Miután megtudta, hogy lett kapcsolatom, azután változott meg, lett ellenséges a férjem, kitúrt a lakásunkból, elvette az autót, befagyasztotta a számlám, a telefonom, eltiltotta tőlem a gyerekeket, most ellenem hangolja őket. Addig nem is foglalkozott velük, most hirtelen fontosak lettek...

Egyedül a középső fiam lát át a szitán és ragaszkodik hozzám, nagyon anyás, kiharcolta az apjától, hogy elvihessem magammal, egyik héten nálam van, egyik héten apjánál.

A kamasz lányomat pénzzel próbálja befolyásolni, méregdrága ajándékokkal halmozza el. Ő már szóba sem áll velem, szó szerint.

Mégis mit tehetnék?

2011. aug. 30. 16:31
 14/27 anonim ***** válasza:
93%
A kamasz lányod már dönthet,ő nem fog hozzád költözni,az olyan biztos mint hogy itt ülök. A testvéreket pedig nem fogják elszakitani egymástól,főleg nem ilyen kilátásokkal. Egyáltalán ismerik a gyerekek az uj "párod"? Ők nem látták soha milyen veled? Nagyon roszz helyzetben vagy sajnálom,de amint látom szándékosan egyre mélyebbre ásod magad...
2011. aug. 30. 16:36
 15/27 A kérdező kommentje:
A párommal nem lehet beszélni sem, mert csak az ő verzióját fújja, de mostanában a legjobb barátait is kerüli. És az a mániája, hogy féltékeny vagyok rá, pedig nem, sőt, ő szokott figyelni, nem mehetek sehova. Állítólag az előző barátnőjével ugyanezt csinálta, mint most velem. Rettentő rondán beszél velem, de utána gyakran elsírja magát. De tagadja, hogy bánt, olyan, mint ha fel sem fogná, mit csinál. A munkáját sem végzi mostanában rendesen, és kényszeres vásárlási mániája is van vagy 3 hete, mindig a neten lóg, ha itthon van... Alig alszik.
2011. aug. 30. 16:43
 16/27 anonim ***** válasza:
67%
Ne haragudj, de ez nekem furi. A gyerekek szinte nem is ismerték az apjukat, mert csak te foglalkoztál velük, de csak egy gyerek lát át a szitán? Ha eddig is gazdagok voltatok mivel bolondítja őket? Szerintem azért, ha a gyerekek veled voltak jó kapcsolatban, pénzzel nem lehet becsapni őket?Furi, hogy nem áll veled szóba a lányod.
2011. aug. 30. 16:47
 17/27 anonim ***** válasza:
100%
Én is sejtem, miért menekülnek tőle a nők.
2011. aug. 30. 16:59
 18/27 A kérdező kommentje:

A legkisebb azért nem tud dönteni önállóan, mert csak másfél éves...

A lány nem hajlandó beszélni erről velem, nem tudom, mivel tömi az apja a fejét.

2011. aug. 30. 17:03
 19/27 anonim ***** válasza:
96%
Most lehet én leszek a hülye ősanya, de a másfél hónapos kicsidet nem láttad több hónapja és neked a degenerált pasid, akivel pár hónapja vagy együtt és ver, fontosabb.
2011. aug. 30. 17:07
 20/27 A kérdező kommentje:
Tegnap voltam a kicsinél, de a férjem elzárja előlem, nem is láthatom. Most találtam egy ügyvédet, aki talán segít.
2011. aug. 30. 17:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!