Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan tovább? (Kérdésed túl...

Hogyan tovább? (Kérdésed túl rövid, a magyarázatod hosszú. )

Figyelt kérdés

Kétségbe vagyok esve. Nincs munkahelyem, és nem is találok olyat, ami nekem jó lenne. Anyagilag mindegy, mert igy is megélünk, nem is rosszul, hogy csak a férjem dolgozik, meg amúgyis gyesen vagyok, mert tartós betegek a gyerekek. De unatkozom. Valami olyan munka kellene, ami mellett tudnám hozni-vinni a suliba a gyerekeket, tehát részmunkaidős állásról lenne szó, de itt a környéken nincs ilyen. A férjem reggeltől estig dolgozik, tehát ilyen szempontból nem tudok rá számitani, hogy vagy a suliba menetelt, vagy a hazajövetelt megoldja majd ő. Nagyon jó szakmáim vannak (nem is 1) találtam is volna már munkát bőven, de sajna egyik sem részmunkaidős. Az, hogy mit kellene dolgozni, az mellékes, mert bármit elvállalnék. Voltam már konyhalány, takaritó, segédápoló, varrónő, tehát egy jó pár szakmában van gyakorlatom. Felmerült bennem az is, hogy elmegyek teljes munkaidőbe dolgozni, de akkor keriteni kell valakit, aki rendezi a gyerkőcöket, és ugye az pénzbe kerül, és a férjem azt mondja, hogy azért ne menjek dolgozni, hogy másnak fizethessek. Ebben mondjuk igaza van, szerintem is. Komolyan nem tudom, hogy hogyan tovább, mert ezt az otthonülő életet sem lehet birni sokáig (bár én már edzésben vagyok, egy ideje itthon élek). Könyvtár, meg ilyenek nekem már nem megoldás, mert szerintem már az egész könyvtárat kiolvastam. Lassan megint kezdődik az iskolai év, megint egyedül leszek minden nap. Főzni sem kell, mert a gyerekek -mint mindenki az osztályukban- menzásak, a férjem is a munkahelyén eszik, magamra meg már kedves sincs. Takaritani is kevesebbet kell, hogy csupán én leszek itthon. Egyszerüen megöl ez az unalom. Mit tegyek? Állásra jelentkeztem már jó párra, de nem vesznek fel részmunkában sehová. Mondtam a férjemnek, hogy visszasirom azokat az időket, mikor gyárban húztuk az igát, mert akkor elmentünk váltott műszakba dolgozni, és kész, egyikünk sem volt itthon. Ő csak mosolygott, és azt mondja, hogy igen, valóban jó lenne, ha én is dolgoznék, de nem fog egy jól fizető állásról ezért lemondani. Most többet keres ő egyedül, mint akkor mi ketten együttvéve.

Bocsi, hogy hosszú lett, nem akartam ilyen hosszan irni, de tényleg nem tudom, hogy mihez kezdjek.

2011. aug. 29. 14:52
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:
Sajnos itt, ahol lakunk, igen kevés dologra van lehetőség. Kutúrális élet az a nullával egyenlő, se mozi, se szinház nincs, egy kis könyvtár, és semmi más. Ja, de igen. Ott vannak az elmaradhatatlan kocsmák, de ahhoz meg nem érzek valami nagy kedvet. Itt 2 iskola van, egy gimnázium, és 1 általános suli. És én nem tudom, hogy más iskolákban is igy van-e, de oda nem mehet be a szülő. Télen-nyáron, esőben, hóban fagyban kánikulában, szóval mindig, és mindenkor csak az iskola előtt várhatjuk meg a gyerekeket. Ha nem küldenek irásos meghivót mondjuk szülői értekezletre, amit a portán felmutatunk, akkor semmiképpen nem mehetünk be. Persze ebből kifolyólag akadt már problémám, mikor a kislányom rosszul lett, és telefonált a tanárnő, de a portára már elfelejtett leszólni, hogy bemehetek. Akkor bizony a belém csimpaszkodó portással együtt rohantam fel az osztályterembe és útközben akkor is aki csak meglátott távozásra szólitott fel. Egyszerüen nem értem, hogy hova ez a nagy szigor. Persze, tudom, hogy vertek már meg tanárokat, de ez nonszensz. Ha meg akarom verni, igy is megtudom, max megvárom a suli előtt, és kész. De most nem is ez a lényeg.
2011. aug. 29. 18:27
 12/12 anonim ***** válasza:

A lányom napközis nevelő. Mesélhetne arról, milyen a "nyitott" iskola. Bemegy a tapintatos szülő, kopogás nélkül benyit a terembe, ahol ugye munka folyik, nem szól a pedagógusnak, csak a gyereknek int, hogy na gyere! 10 perc múlva jön a következő szülő...Nálunk az egyik csoportot 1/2 5-kor, a másikat 5-kor kísérte ki a pedagógus.

Június elején bementem a lányomhoz, az udvaron egy kigyúrt fickó ült a padon, egy satnya lány az ölében, és smárolták, tapizták egymást. Az alsós tanító 5 méterre ügyel a kicsikre. Kérdeztem tőle, kik ezek? Azt mondja, hogy egy nyolcadikosunk. Hát én kezet is csókolnék egy olyan igazgatónak, aki rendet, fegyelmet tud tartani az iskolájában.

2011. aug. 29. 19:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!