Miért keresztelik át a gyerekemet állandóan?
Nálunk is kever minket mamánk. 7 unokatestvér, általában elsorol mindenkit ő is mire eltalálja.
A dédszüleink is kevertek minket halálukig, tatám azt mondta rakjunk táblát a nyakunkba. Sőt ami nem volt túl szép tőle, kis tesómat végig Rebekázta, mert h ő azt a nevet szerette volna.
Én még a saját gyerekeim nevét is eltévesztem néha. Katának szólítom Janót vagy fordítva ha gyorsan akarom mondani, pedig jól látszik, melyik fiú és melyik lány....
Ettől eltekintve normálisnak tartanak.
Szerintem ez nagyon vicces. :D Egyik részről 4en vagyunk unokák, 3 fiú és én 1 lány. Engem általában a mama szokott Tibikézni, mert hasonlítunk. :D A tesóm meg Péterkére hasonlít és általában a Balázs helyett elsőre Péter jön, a Péter helyett meg Balázs. :D Nagyon vicces. A másik mamánál 7 unoka van és 6 dédunoka. Én és az öcsém vagyunk az unokatesók közül a legfiatalabbak, így én is megkapom a SáriNelliNóriMártiMargit(utóbbi kettő nagynéném) megszólításokat néha. :D A tesóm meg általában Zsozsó. :D Jókat szórakozok rajta. :D:D
A dédunoka kisfiúk között meg 1-1-1 év a különbség, mama számára modern nevük is van, így általában keverednek, meg persze az apukájuk nevét is megkapják néha. :)
Itthon nálunk anya néha az öcsémet Foltosnak hívja, a kutyát meg Balázsnak.
Szerintem ezek nagyon poénos dolgok. :D A helyedben egyáltalán nem sértődnék meg ezen. :) Mosolyogj egyet és hívd néha a mamát papának a papát meg mamának.:D
Én a gyerekemet hívtam a kutyám nevén, hirtelen ijedtemben, amikor azt hittem, el fog esni, pedig akkor még csak huszonéves voltam :) Nah ennél nem tudom, van-e lejjebb :) De olyat is hallottam, hogy vki az anyával, majd a gyerekével beszélt, és a gyereket úgy szólította, hogy anyu.
Igaz történetek, de csak a vicc kedvéért írtam be, hátha ezzel oldódik a hangulat :)
Ja, van még: Nagybátyáim és anyám neve sorban István, Miklós, és Éva. A nagymamám amikor megszólította őket, majd a szó közepén rájött, hogy nem azt a nevet mondja, amelyik gyerekét szólítja - ez előfordult hetente :) - a következő névkombinációk jöttek létre:
Mikpisti, Pismiklós, és a legjobb a Pismikévi
Egy idő után már csak nevettünk rajta, családi szlogenné vált :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!