Hogy vegyem rá szüleimet, hogy ne dobjanak ki pénzt a ballagási ajándékra?
De jó, hogy ilyen problémád van. Én épp az ellenkezőjét gondolom és hála istennek a szüleim is.
Nyilván a szüleid tudják mennyit engedhetnek meg maguknak és szeretnék ha te is örülnél. Ha viszont neked ez is baj akkor mond hogy ajándék helyett pénzt adjanak aztán abból meg azt veszel amit akarsz!
Én sem kértem semmit, a szüleim fel is fogták, a többi rokon nem. A ballagás nem erről szól.
Magyarázd el nekik, hogy nem kérsz semmit, csak hogy ott legyenek. Tudod, hogy szokás ajándékot adni, de felesleges dolgokra ne dobjanak ki pénzt, akkor inkább dobják össze annak az árát.
Szerintem jó, hogy így gondolkodsz, de ha nem tudod lebeszélni őket, akkor köszönd meg szépen, amit kapsz, és tedd félre, mert hátha évekkel később még kellhet (órába is max. elemet kell cserélni).
Én egy csokor virágot kaptam az egész családtól. Ja, és egy pici ballagó figurát, amit virágokhoz szoktak rakni, amit képzeld, én találtam meg véletlenül hónapokkal a ballagás után, a nappali üveges szekrényben az edények mögött, elfelejtették ideadni.
Nagyon aranyos vagy, hogy így gondolkozol. Szerintem úgy is ki tudod küszöbölni azt, hogy költségekbe verjék magukat, ha mondaszvalami nagyon olcsó és egyszerű dolgot, amit megvehetnek. Így akkor megvan az örömük, hogy örömet szerezhettek neked.
De ha nagyon ragaszkodnak hozzá, ne rontsd el az örömüket! Biztosan nagyon büszkék rád. Lehetnek is! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!