Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi jellemzi a depresszióra...

Mi jellemzi a depresszióra hajlamos embereket?

Figyelt kérdés

Párom szerint depressziós, egyszer minden tökéletes, optimista,boldog aztán semmi előzmény nélkül rátelepszik a világfájdalom. (Semmit nem fog tudni elérni, csak a másvilágon lesz boldog, nincs elég pénze stb.)

Imád én vagyok neki a legfontosabb majd hirtelen egyedül akar lenni, begubózik ki se akar mozdulni csak hagyjam békén.

De már elegem van. Ez nem egy kapcsolat.

Teljesen kiszámíthatatlan, ha olyan kedve van nem akar látni, lemond minden programot utána pedig ugy csinál mintha nem történt volna semmi már kezd elviselhetetlen lenni.

Szerintetek változni fog? Mitől ilyen? Hogy lehet ilyen emberrel jól működő kapcsolatot kialakítani?

2011. aug. 24. 23:35
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Bipoláris depresszió az, amikor depresszív és mániás szakaszok váltják egymást. Vagyis valaki mindenféle körülménytől függetlenül lesz depresszív hangulatú, egy másikban pedig mondjuk szinte hiperaktív, úgy hiszi mindenre van megoldás és mindent meg tud oldani.

Elég sok híres ember is szenvedett ebben, nézz utána, hogy mennyire illenek rá a tünetek.

Amúgy orvoshoz elráncigálni egyenlőre valószínűleg nem fogod tudni. Amennyiben nem érzi, hogy valami baj van. Próbáld meg rávezetni, hogy ez így nem normális...és problémája van. Talán ő is érzi, csak nem meri magának sem bevallani, de ehhez nagyon sokat kell vele beszélgetni.

Mindig ilyen volt? Vagy csak nem régen kezdődött?

Amúgy én is először a pszichológust ajánlom, vagy egy magán pszichiátert, ha megy valahova. Nem biztos, hogy szüksége van gyógyszerre, de a tb támogatott pszichiátriákon sajnos nincs idő foglalkozni a beteggel. Csak egymásnak adják a kilincset a receptért.

Viszont, ha a jó orvos azt mondja, hogy szükség van rá, akkor szükség van rá.

2011. aug. 25. 00:19
 12/21 A kérdező kommentje:

1,5 éve vagyunk együtt!

Először pár hónap után jelentkezett nála, nagyon rosszul viseltem azt hittem nem kellek neki és ezek csak kifogások nem értettem az egészet. Aztán nem egész egy hét után olyan volt mint elötte, csakhogy engem nagyon bántott. Aztán utána ugyan így 2-3 hónap mulva, télen gyakrabban. Ha jó idő van akkor azt vettem észre ő is jobb kedvű. (Bár ez lehet hülyeség)

Volt már ebből kifolyólag egy szakításunk, akkor megpróbáltam ezt vele beszélni sőt azóta is beszélgetünk. Mert akkor már gondoltam, hogy depresszió lehet a háttérben, én is pszichologust javasoltam neki. Hogy vissza menjek hozzá mindent megigért, persze nem ment el. Azzal a kifogással hogy ő nem beteg. Majd képőbb kifakadt hogy hallani sem akar többet erről a témáról és ha még1 ilyen lesz inkább hagyjam el, túléli de ne tekintsek ugy rá, mint egy "őrültre". Holott erről szó sem volt.

2011. aug. 25. 00:27
 13/21 A kérdező kommentje:

Bipoláris depresszió!

Köszönöm, szinte az összes tünet megfigyelhető páromnál!:(

2011. aug. 25. 00:29
 14/21 anonim ***** válasza:
Bipoláris zavar. Gyógyszerrel befolyásolható. Jól működő kapcsolatot sok türelemmel lehet vele kialakítani.
2011. aug. 25. 00:34
 15/21 anonim ***** válasza:

azt mondjátok ne menjen pszichiáterhez, mert egyből rámondja, hogy depis, de hisz már Ti is páran kimondtátok, nagyon funny :P

A kérdés szerintem az, hogy Őt zavarja-e ez a dolog, mert nekem is elég ingadozó a hangulatom és természetesen kaptam papírt, hogy depis vagyok meg egyebek, de hogy lehetne vki mindig boldog??

Kedvencem a témával kapcs.ban a Veronika meg akar halni c. film, ill. könyv.

Amúgy néha elkerülhetetlen vmi szer, szívből utálom a gyógyszeripart, de az a csodaszer néha nem felesleges! Persze van esély rá,hogy egy pszichológus megoldja a helyzetet minden tabi nélkül, de néha nincs más kiút, + a gyógyszerszedés jó esetben nem örökké tart...

Egyébként szerintem is inkább valami lelki problem lehet, amit ha fel tud egyedül dolgozni, akkor elmúlhat magától is. Tehát első körben egy pszichológust javasolnék :)

20L

2011. aug. 25. 00:42
 16/21 anonim ***** válasza:

nekem 11-2 évesen kezdődött. elvittek pszichológushoz, bár kicsit belül tiltakoztam, de zavart az a dolog, ami miatt elvittek. Viszont akkor hasonlóan tiltakozni kezdtem, mikor a pszichológus kényes területeket feszegetett. talán egy hónapig jártam hozzá. aztán abbahagytam, a bizonyos probléma nem oldódott meg, sőt rosszabb lett. 16 évesen kórházba is kerültem, mert már szétdurrantam a feszkótól. onnan átküldtek a pszichiátriára és még most, 20 évesen is járok és még mindig nem okés, de beláttam, hogy nem is lehet az igazán, mert rossz dolgok mindig fognak történni. ilyen alkat vagyok, túlérzékeny vagy akár nevezhetünk depisnek is, részletkérdés. a lényeg, hogy tudom, hogy baromi nagyot hibáztam, mikor 11 évesen félbehagytam a pszichoterápiát, mert akkor előbb eljutottam volna eddig a felfedezésig és boldogabb tinikorom lehetett volna. nálam ez egyértelműen családi okokból fakad és választhattam volna azt az utat is, hogy egyáltalán nem megyek se orvoshoz, se pszichológushoz, mert néhány szomatikus tünettől éss a néha rosszabb hangulattól eltekintve senkisem vette volna észre, hogy bizonyos értelemben elkallódtam volna...

tehát ne halogassátok ;)

2011. aug. 25. 00:55
 17/21 anonim ***** válasza:
Néhányan írtátok h pszihológus gyógyszert ír ki, tévedtek, engem már 3 különböző pszihologushoz küldtek, de egyikük sem tud segíteni (legalábbis rajtam), annyit viszont megmondtak h a pszihológusok lélekre próbálnak beszélgetésel hatni, néha ilyen belégzéses gyakorlat, aminek szerintem semmi értelme, na mind1... csak pszihiáter ír ki gyógyszert szóval szerintem pszihiáterhez mennyetek :)
2011. aug. 25. 01:03
 18/21 anonim ***** válasza:

ez nem bipoláris zavar, hiába olvastatok akármennyit róla. anyának bipoláris zavara van, neki a szinusz minuszában olyan tünetei voltak, mintha leesett volna a vérnyomása, gyakorlatilag napokig csak feküdt és bámulta a plafont, nem evett, nem kellett mosdóba mennie, semmi. majd egyszer csak arra jöttem haza még 12 évesen a suliból, hogy az egész lakás ki van nyalva, a wc-kagylóból lehetett volna enni ... és a gyógyszeradagokat 3 év alatt sikerült beállítani, hogy viszonylag elviselhetően váltakozzon a két tónus. a nagybátyám szintúgy, de ő nem kezeltette: fogta magát, kihajtott pilisborosjenőre, benyelt néhány(millió) nyugtatót és visszavezette a kipufogófüstöt a kocsiba. blablabla sorolhatnám, de mindenképp menjetek el együtt pszichológushoz, várd meg kint, hogy ne legyen egyedül. ne pszichiáterhez menjetek, mert tényleg majdnem az összes egy félóra után felírja a legújabb hangulatjavítót aztán lesz ami lesz. ha szükséges, majd a pszichológus áttessékel a pszichiátriára. semmi értelme a közepébe ugrani. tartsatok ki :)

17/L

2011. aug. 25. 01:20
 19/21 anonim ***** válasza:

Mindenki csak a gyógyszeres kezelésben hisz, holott az antidepresszánsok erősen addiktívak és fokozzák az öngyilkossági hajlamot. Úgyhogy a gyártó cégek profitján kívül semmi egyéb értelmük nincs. Inkább a megfelelő vitaminbevitelre és táplálkozásra "gyúrnék".

[link]

[link]

Ezeket ajánlanám elolvasni, mindenki okulhat belőlük.

2011. aug. 25. 06:47
 20/21 anonim ***** válasza:

A párod mit gondol miért ilyen?Mik a tervei?Szeretne ezen változtani vagy neki ez az élet megfelel?

Ha nem látja be hogy valami nem okés vele,nem sok mindent tudsz kezdeni.

2011. aug. 25. 07:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!