Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért nem értik meg a szüleim,...

Miért nem értik meg a szüleim, hogy szeretnék dolgozni az egyetem mellett?

Figyelt kérdés

A gimi után nem úgy jöttek össze a dolgaim, ahogy szerettem volna. Ki kellett hagynom egy évet, hogy újrafelvételizzek. Közben szétuntam az agyam itthon az első 3,5 hónapban, ráadásul egyfolytában úgy éreztem, hogy csak ingyenélek a szüleim nyakán. Semmi ilyesmit nem éreztettek velem, sőt le lettem hülyézve mikor ezt nekik is mondtam, hogy ne gondoljak már ilyenekre, meg dehogy vagyok a nyakukon kolonc stb. De mégis így éreztem, hisz nem tanultam már, de nem is dolgoztam, csak vártam h leteljen az 1 év. Aztán elkezdtem diákként dolgozni egy helyen, és tök jó volt h életemben először nem kellett anyáéktól pénzt kérni ha kellett valami. Közben felvettek az egyetemre, amit kerestem abból megvettem a laptopomat. megszerettem a munkát is és eldöntöttem, hogy mindenképpen szeretnék az egyetem mellett is dolgozni. Azért is mert nem tudnám elképzelni, hogy ne dolgozzak, és suli után csak lógassam a lábam, meg azért is mert szeretnék anyuéknak legalább ezzel segíteni. Elég neccesen állunk anyagilag, az egyetemi költségeim eléggé leterhelik majd a családot. Szóval ezért is jó lenne dolgozni. A szakom se olyan ami mellett ne menne. A szüleim mégis azt mondják hogy ne dolgozzak majd ők fizetnek mindent. Főleg apa mondja állandóan hogy nem érti miért akarok dolgozni. De tisztában vagyok az anyagi helyzetünkkel, az én egyetemi költségeim nélkül is alig jöttünk ki a fizetésükből, hát még majd most, de ezt ő miért nem érti??? Mégis hogy győzzem meg őket? Nem engedélyt akarok kérni, úgyis dolgozok ha akarok, csak rossz hogy állandóan azt hallom h ne dolgozzak miközben úgy érzem kellene.

Köszi aki végigolvassa és válaszol.

20/L

2011. aug. 24. 22:44
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

én is végig dolgoztam az egyetem mellett (elmondom, szinte minden szak mellett lehet, akarás kérdése )

először az én szüleim is ágáltak ellene, de aztán amikor már volt munkám nagyon büszkék voltak, hogy ezzel nekik akarok segíteni, hiszen van még 2 kisebb testvérem is.

Szerintem ha látják, hogy megy, bele fognak nyugodni, csak mondd el nekik, hogy kipróbálod magad, ha nem megy, tudod, hogy majd ők ott lesznek és segítenek neked. Azt is mondd el, hogy a szórakozásra neked már kínos lenne tőlük kérni pénzt (mert az is sokat elvisz azért :P)

2011. aug. 24. 23:23
 12/13 A kérdező kommentje:

Szoctámra nemigen pályázhatok, mivel koleszt se kaptam. Nem vagyok hátrányos helyzetű, nincsenek tesóim se, mindkét szülőm dolgozik, csak éppen az autó és a személyi kölcsön részlet is a duplájára emelkedett az utóbbi pár hónap alatt, a nagypapám meghalt nemrég, egy rakat adósságot hagyott maga után, az ilyesmivel meg nem foglalkoznak amikor támogatást osztanak.

Tanulmányi ösztöndíjra szeretnék hajtani szóval mindenképpen jól akarok tanulni, hogy kapjak majd a 2. szemesztertől. Mindig könnyen ment a tanulás nem kellett órákat ülnöm a leckém felett, hogy megtanuljam, persze ez már más rendszer lesz, de úgy érzem simán belefér a tanulás mellett a munka. Bulizni nemigen szoktam, úgyhogy az nekem nem visz el annyi pénzt, max néha 1-1 mozi vagy valami de discoba nem járok.

2011. aug. 24. 23:33
 13/13 anonim ***** válasza:
Ilyen gondolkodás, "discoba nem járok." plusz még ez is:) Hát én ilyen lányt keresek:) (mielőtt még valaki leszólna, tudom, hogy ez itt nem társkereső, csak leírtam) 22F
2011. aug. 25. 00:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!