Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ekkora vesszőparipa lett a...

Ekkora vesszőparipa lett a "felnőttség"? Fel lehet nőni "vezényszóra"?

Figyelt kérdés
Itt a családi kapcsolatok rovatban szinte nincs is olyan kérdés, amire a beírt válaszok között ne szerepelne a "fel kellene nőni" kifejezés. Ezt azért tartom idegesítőnek, mert meglehetősen fölényes kicsengése, felhangja van. Istenem, minden embernek vannak gyengeségei, az nem azt jelenti, hogy nem nőtt fel még. A másik meg az, hadd gúnyoljam a "nőjjmárföl"-t puffogtatókat, hogy sokan nem találják a "belső műszerfalukon" a "felnövök" gombot. Üdv: egy örök gyerek :)
2011. aug. 23. 20:45
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Hány éves a Kedves Kérdező?:)

Én is egyetértek :-) Nagyon jól leírtad a lényeget,miszerint minden embernek meg vannak a gyengeségei. Én speciel tisztelem azokat,akik gyermeki énjük segítségével a legúzósabb problémákon is képesek átugrani,megoldani!

Nyílván akit tényleg ismerünk,annak nem mondunk ilyet,hiszen tudjuk mit miért tesz:-)

24n

2011. aug. 23. 21:08
 12/17 anonim ***** válasza:
bocsánat,már láttam,hogy 39 éves:-)
2011. aug. 23. 21:10
 13/17 A kérdező kommentje:
Ja, Pén Péter szindrómában nem szenvedek :)))
2011. aug. 23. 21:14
 14/17 anonim ***** válasza:

természetesen nem lehet vezényszóra felnőni, de még sosem ártott meg senkinek ha elgondolkodott magán, és a viselt dolgain. szerintem az a legjobb ha mindenki a korának megfelelően viselkedik, "örök gyerek"nek lenni sem jó szerintem, attól még hogy nem idiótán gyerekes, lehet valaki fiatalos és nyitott

17/L

2011. aug. 23. 21:24
 15/17 anonim ***** válasza:

Az ember sosem nő fel, csak megtanul társaságban viselkedni:)

Nekem kb ez a véleményem:)

2011. aug. 23. 21:54
 16/17 anonim ***** válasza:
Nem pont ezt a mondatod szoktam puffogtatni, de szerepel benne a felnőtt szó. Még pedig így: Attól, hogy betöltötted a 18. életéved még nem vagy felnőtt....stb:) Számomra az felnőtt, aki képes önállóan élni az életét, mer döntéseket hozni, és bátran vállalja és viseli ezen döntések esetleges következményeit. A felnőtt ember saját magáért teljes mértékben felelősséget vállal. Nincs abban semmi, ha valaki elfelejtett felnőni, nem az én problémám. Mindenki úgy áll az egyedül életképtelen infantilis emberekhez ahogy jól esik neki. Én nem ítélek el ezért senkit, sőt elhiszem hogy jól esik úgy élni, hogy nem vállaljuk a felelősséget a dolgainkért. Szóval szerintem az az ember úgymond felnőtt, aki megfelel a fenti kritériumoknak. :) Attól még lehet egy felnőtt vidám és játékos hogy felnőtt. Legbelül mindenkinek megmarad a gyermeki énje is. A felnőtt az nem egy olyan ember aki szemüveget visel, egész nap morcosan néz, és mindenkinek osztja az észt. De ne vagdalózzon azzal senki hogy felnőtt vagyok, mert tizenx éves vagyok, és kussoljon mindenki. A felnőtt szót inkább úgy írnám le: érett, önálló emberi lény. Szerintem ahhoz hogy a lehető legnagyobb átéléssel tudjuk megélni a jó dolgokat és igazán értékelni tudjuk őket sok rossz döntést meg kell hoznunk a "felnőtté válás" alatt. Felnőttnek lenni nem rossz dolog. Gyereknek lenni persze sokkal jobb és könnyebb. Én 25 éves koromig voltam az. Akkor kezdtem felnőni amikor anyukám meghalt és egyedül maradtam. Addig én sem tudtam mi az felnőttnek lenni. Azt hittem az vagyok, és akkor derült ki, hogy nem. És hogy nem olyan könnyű egyik pillanatról a másikra önállóvá válni, és hogy mennyire ijesztő is tud lenni úgy hogy az embernek semmi hátszele. Mi előtt még valaki lehurrogna, nem élősködtem anyukám nyakán. Dolgoztam, és hazaadtam a pénzem. De más dolgom valóban nem volt. Akinek nincs más dolga, sokszor azt hiszi milyen könnyű, és csak úgy kell felfogni hogy hű de vidám gondtalan életem van. Ha valaki képes arra, hogy egyedül talpon van, és közben akár gyermetegen viselkedik, boldogan, vidáman, akár nem, NA az már felnőtt. Ha tetszik ha nem. Bocs, hogy hosszúra nyúlt, de feltörtek az emlékek:)
2011. aug. 23. 22:58
 17/17 murderborn válasza:
68%
soha nem övünk fel, csak megtanulunk viselkedni mások előtt(:
2011. aug. 24. 02:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!