Miért nem ért meg anyum?
Mikor szeretnék vele komolyan beszélni a súlyomról, viccesre fogja, nem vesz komolyan.Szeretnék lefogyni de nem engedi, ha van rá alkalma mindig ott van mig eszek és "tömi belém" a kaját.Nagyon nagy a hasam, vastagak a karjaim, combjaim.Osztálytársaim is mindig ezzel szekálnak.Tesiből csak azért lettem 5-ös mert a többiből kitűnő lettem.
151 cm vagyok és 54,5 kg.Azt mondta nem kell fogyóznom, nem vagyok duci, nem értem miért csinálja ezt, nincs önbizalmam naponta 2-3 szor sírok.
12L
Mozogni mozognék, nem enged el bicózni, futni, a barátaimmal sehová.:(
Nem az engedélykéréssel van baj, csak szeretném ha megértene...:(
Bizonyos értelemben mindkettőtöknek igaza van. Amikor baba születik, a hozzátáplálás kezdetekor az orvos, és a védőnő is elmondja az anyukának, hogy mik azok az irányelvek a táplálkozásban, amik a fejlődő szervezet számára biztosítják a megfelelő tápanyagellátást. Emiatt pl fogyókúra, diéta, bármilyen kúraszerűen végrehajtott módosítás a táplálkozásban, súlyos károkat tud okozni, mert egy gyerek szervezete teljesen máshogy működik míg egy felnőtté. Az a fogyókúra pl, ami egy felnőttnél súlyveszteséget okoz, ha nagyon durva, akkor is csak némi kimerültség a vége, egy gyereknél okoz olyat, hogy pl elmarad a növekedés. A növekedés nem állandó, életkorokra van leosztva, és te 12 évesen pont egy növekedési ugrás elött állsz. Most emiatt nagyon nem kéne fogyóznod, mert nagyon nagy a kockázata ennek. A sok mozgás, az viszont nagyon jó. :) Bármilyen mozgás, ha otthon tornázol, már az is jó. A poci, a combod, és karod, az viszont tipikus hormonsúlytöbbletnek tűnik, nem tudom hogy menstruálsz e már, de ha még nem, hamarosan számíthatsz erre is. Ha már menstruálsz, akkor is van egy átmeneti időszak minden lánynál, amíg a szervezet beáll a normális hormonmennyiség termelésére, ez akár több évig is eltarthat. Ez igazából nem zsírtöbblet, hanem víz.
Anyukád valszeg azért nem akarja hogy fogyózz, mert félt, gyanítom hogy tud a növekedési ugrásról. ( én pl 13 évesen nőttem két hónap alatt 8 cm-t, ami rengeteg, és ha nem eszem, akkor ez elmaradt volna. ) Lányoknál ez a 12-13 éves korban lezajló növés nagyon fontos, mert utána már csak pár centit nőhetsz a huszas éveid elejéig, míg a fiúk 17 évesen is nőnek akár több centit.
Szóval ne fogyózz, az nagyon rossz ötlet, inkább mozogj, és minél több zöldséget, és gyümölcsöt egyél, kerüld a cukros üdítőket, a chipset stb. Nasinak pl bármilyen gyümölcs jó. Mindent egyél, ne hagyj ki az étrendedből semmit. Amúgy 151 cm/54 kg egy 12 éves lánynál teljesen jó:) El fogod nőni. :) Azt elfelejtettem leírni, hogy nagy növések elött a gyerekeknél mindíg előszőr a súly növekedik, és csak utána a magasság, ez a babáknál is így van. Nna, remélem most megnyugodtál. :)
A korosztályodhoz meg ne hasonlítgatsd magad, mert mindenki más ütemben fejlődik, nem most kell bombanőnek lenni, hanem húsz évesen. ;) Addig alapozzál rá. :)
Anyád hülye, te meg nyugodtan sportolhatsz. Menj a szobádba - v vmi eldugott helyre -, és fuss helyben. Tudom, nem a legjobb, de a semminél ez is több. V kapcsold be a zenét és táncolj. Az még okésabb, mert ebbe nem köthet bele, és mégis intenzíven mozogsz. :) Ha sokat etet, próbál többet táncolni. Napi 45 perc, 1 óra, és hidd el, meglátszik majd.
Én a te korodban rengeteget zabáltam, mégsem voltam túlsúlyos, sőt, kifejezetten vékony voltam.
Köszönöm a válaszokat, kipróbálom csak annyira rosszul érzem magam, a szomszéd lány sokat fogyott, nagyon jól néz ki, irigykedek rá:)
Ami azt illeti nem menstruálok még, de én alapból ilyen duci vagyok, 4kiló 30 dkval születtem:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!