Kiakaszt a párom családja, mit tegyek?
Már jó ideje együtt vagyunk, a két család is ismeri egymást, de ők teljesen mások, mint mi. Az anyós állandóan ellenem beszél, személyesen persze kussol, csak néha csipkelődik egy-egy kritikával.
Eljöttek hozzánk a minap, előtte szépen kitakarítottunk. Ezek után cipővel végigmásznak a lakáson, be a szobába, át a fehér szőnyegen. Mindezt gy, hogy mi itthon mindig mezítláb vagyunk. Forrongtam, de inkább nem szólam. Szerintetek le kellett volna velük vetetnem a lábbelit????
"Szerintetek le kellett volna velük vetetnem a lábbelit?"
Ez az egymillió ft-s kérdés! Hát mégis szerinted??
Ha nem mondod, akkor nem tudja magától ezek szerint. Ilyenkor kell szólni. Mi olyan nehéz mondani neki, h le szoktátok venni a cipőt, h vegyék le ők is, ha nem gond. Én egyenes vagyok az emberekkel. Nem bunkóság ez, attól függ hogy mondod. Lehet azt szépen is...
Ezt a cupőlevételes dolgot én úgy oldom meg, hogy vettem néhány pár "vendégmamuszt". Ez szerintem eléggé erős célzás, persze azért udvariasan ajánlom fel, hogy így kényelmesebb, stb.
Elmesélem az én történetem:
Nekem is rossz a viszonyom anyósékkal, de nem várhatom el a páromtól, hogy válasszon közöttünk (főleg, hogy ő otthon, a családi vállalkozásban dolgozik még).
Ráadásul én sem voltam szent, amikor anyós nekem esett még anno mindenféle mondvacsinált ürüggyel. Bár sokáig némán tűrtem a csipkelődését, de az kiverte a biztosítékot, mikor anyuról, meg a megromlott házasságáról beszélt.
2 éves koromban váltak el a szüleim, s neki semmi köze hozzá, hogy miért. Egyébként meg felnézhet anyumra egész nyugodtan, hiszen anyós volt az aki, míg a párommal várandós volt, végig dohányzott...tehát ez a nő ne vegye a szájára az én anyukámat. Mikor a beszélgetésünkben ehhez a ponthoz ért, nem tudtam magam tűrtőztetni, kiakadtam. És végérvényesen megromlott a viszonyunk.
Mégsem várom el a páromtól, hogy válasszon: inkább megpróbálok otthon jó légkört biztosítani, hogy örömmel jöjjön haza, és azt sem szeretném, hogy 2 tűz között legyen.
Szerencsére külön élünk anyóséktól, sőt, annyira külön, hogy nem tud csak úgy "átszaladni" hozzánk. Hát igen, jól áll a viszonyunknak a távolság :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!