Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Kiakaszt a párom családja,...

Kiakaszt a párom családja, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Már jó ideje együtt vagyunk, a két család is ismeri egymást, de ők teljesen mások, mint mi. Az anyós állandóan ellenem beszél, személyesen persze kussol, csak néha csipkelődik egy-egy kritikával.

Eljöttek hozzánk a minap, előtte szépen kitakarítottunk. Ezek után cipővel végigmásznak a lakáson, be a szobába, át a fehér szőnyegen. Mindezt gy, hogy mi itthon mindig mezítláb vagyunk. Forrongtam, de inkább nem szólam. Szerintetek le kellett volna velük vetetnem a lábbelit????

2011. aug. 21. 10:22
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem le kellett volna. Ahány ház, annyi szokás, és ezt nekik is tudomásul kell venniük.
2011. aug. 21. 10:25
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Esetleg finoman megjegyezhetted volna, hogy elég drága volt az a szőnyeg, nagyon vigyáztok rá és majd valahogy megpróbálod kiszedni a cipőfoltokat belőle.

Egyébként a párod hogyan viselkedik, amikor az anyja veled csipkelődik? Sajnos ebben a helyzetben a párodnak muszáj lesz választania. Nem engedheti, hogy az anyja a választottját piszkálja, szapulja, ócsárolja. Ha mindezt szó nélkül hagyja vagy úgy tesz, mintha nem tudna semmiről, bármennyire is fájdalmas, de el kellene gondokodnod a kapcsolat további sorsát illetően.

2011. aug. 21. 10:26
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ezekre az esetekre vegyél otthonra vendégváró papucsot és mikor jönnek mosolyogva mindenkinek a kezébe nyomni egyet :) :D

Véleményem szerint nagy bunkóság, ha valaki cipőben megy be bárhová, ha erre külön engedélyt nem kapott.

2011. aug. 21. 10:27
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem is elég nagy bunkóság volt a részükről. Az a minimum, hogy legalább gesztusértékűen elkezdi levenni a cipőt, és a vendégváró ha úgy gondolja, majd mondja, hogy ne vegye le a cipőt, hagyja csak...

Én biztosan szóltam volna nekik udvariasan, hogy kérlek, a cipőt itt vegyétek le... Ha nem tetszik nekik, akkor bátran megjegyezni, hogy mi is igyekszünk vigyázni a lakás épségére.

2011. aug. 21. 10:34
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nyugodtan szóljál ilyen esetben, ezt nem vehetik rossz néven.

Nálam is vannak itthon vendégváró papucsok és mindig kikészítem ha jönnek.

Ha valaki annyira bunkó, hogy ennek ellenére cipővel akarna bemenni a lakásba akkor nyugodtan állítsd meg, hogy utcai cipőben ti nem jártok a lakásban ezért vegye le.

2011. aug. 21. 10:34
 6/12 Valaki Renáta válasza:
21%

Tudom hülyén fog hangzani amit most leírok...

Amíg te nem békélsz meg velük (a lelked mélyén), addig ők sem fognak veled.

(És itt már régen mindegy hogy ki a hibás, ez már a kialakult helyzeten úgysem változtat.

Sajnos saját tapasztalat.)

2011. aug. 21. 10:38
 7/12 anonim válasza:
a ti házatok, a ti szabályaitok..! nehogymá az anyós mondja meg h milyen életet éljetek..:) személy szerint utálom ha beleszólnak az életembe..;)
2011. aug. 21. 11:06
 8/12 anonim ***** válasza:

Én házamban az történik amit én akarok. Anyósom hozzánk vendégségbe jön nem haza. Ott én kussolok itt Ő.

"Cipőt le! Jöjjön be!" legközelebb egészen nyugodtan megmondhatod hogy "anyuka ide még papucsba se..."

2011. aug. 23. 21:24
 9/12 anonim ***** válasza:
Elég nagy bunkóság cipővel bemenni bárkinek a lakásába!
2011. aug. 23. 21:24
 10/12 anonim válasza:
Hát ha már egyszer az a te házad egész nyugottan megmondhatod hogy vegyék le. Szerintem beszéljétek meg ezt az egész dolgot hogy miért nem bír vagy mi a bajuk. :)
2011. aug. 23. 21:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!