Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nagyon bänt, hogy az egyik...

Nagyon bänt, hogy az egyik barätnöm kicsit "beleakar szolni" kisfiam nevelésébe. Ti mit tennétek ebben a helyzetben?

Figyelt kérdés
a problémäm a következö.van egy mäsfél éves kisfiam.amikor terhes voltam,illetve most is mindnekinek nagyon szivesen veszem a véleményét a gyerekekkel kapcsolatban,hiszen nem tagadom,senki sem tökéletes,éS lehet mäsok jobban lätjäk a hibäkat mint mi akik benne vagyunk.huzamosabb idöt magyarorszägon töltöttem(2 honapot,amugy külföldön lakunk),tanuläs miatt.mielött petsre mentünk volna volt a kisfiam 14 honapos.persze ott csomot volt gyerekek között,vittem erre arra,nagyszülökhöz stb.aztän hogy visszaértünk felborult a kicsi alväsa(éjjel megébredezett stb),majd apäval azon voltunk hogy visszaszoktassuk öt a helyes rendre,hiszen elhiszem hoggy megviselte a kisfiamat a 2 hoanp tävollét apätol,uj helyen,sok uj dolog stb.a minap a barätnöm azt mondta,hogy jol neveljük a kisfiunkat ,de egyàltalän nem jo hogy nincs rendszer az életébe.arra értette,hogy összevissza alszik el este,meg hogy nagyon eleven lett,és hogy ö nem volt ilyen,és hogy ezt valaminek kikell vältani,hiszen a gyerek nem lesz csak ugy magätol ilyen.a kisfiam este 9 és fél 10-10 között ägyban van..alszik 12 orät..reggeli,majd jätszäs..csicsi..majd ebéd..és igy toväbb.pont ezaz hogy van rendszer az életébe,3 honapos korätol szoktattuk ehhez.nem értem a barätnömet,nagyon megbäntott ezzzel mert tényleg nincs is ugy ahogy ö mondta,meg hogy azt rosszul csinäljuk.meg egy gyerek ki mäsfél éves,persze hogy nagyon eleven meg rossz.neveljük öt igen,dehät ezis a gyerekkel jär hogy rossz.mit gondoltok erröl?ez ugy jön le hogy kétségbe vonta a nevelésemet a gyerekem felé..rosszul esett.
2009. ápr. 15. 17:43
 1/6 A kérdező kommentje:
elfelejtettem,hogy azt mondta hogy a gyereknek 8 kor ägyban mär a helye..az enyimé 9 és 10 között fekszik,nem tudom mi ezzzel a baj,de lehet én lätom rosszul.örültünk apäval hogy visszaszokott pest utän hogy este ilyenkor elaludjon,és hogy éjjel ne ébredezzen meg.a barätnömnek nincsen amugy gyereke.ö amugy tényleg mindig segiteni akar mäsoknak,meg jot akar,de ugy gondolom hogy ami nem is ugy van,illetve ha nem éRti miéRt nem teszem le este 8 kor a kicsit,ne mondja meg hogy az akkor is ugy jo mert..
2009. ápr. 15. 17:49
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Én is ilyen kritikus voltam másokkal az első fiam születése után, aki most 15 éves. Ő egy nyugodt, okos, lassú, de kedves, szófogadó gyermek volt. Akkor 21 éves voltam mikor született. Mindenki gyereke rossz volt hozzá képest. Most 35 éves vagyok, egy éves a kicsi fiam, aki olyan mint maga az Őrdög. Nem tudok mit csinálni vele, iszonyat rossz és makacs és akaratos és eszembe jut amit akkor az ilyen gyerekekről meg a szüleikről mondtam... hát, ilyen a gyerek, meg van a magához való esze és nem gondolom hogy rosszul csinálok bármit is. Az anya életkora, körülményei, a gyermek habitusa mind mind befolyásolja milyen a gyerek. Nem kel mások véleményével foglalkozni. Szerintem nyugodtan megmondhatod a barátnődnek, hogy kiegyensúlyozott a fiad és mivel nincs összehasonlítási alapja egy gyereknek, a legrosszabb szülő is a legjobb neki. Fel kellene nőnöd és felelősségteljesebben kellene kezelned ezt és hinned kellene Magadban.
2009. ápr. 15. 17:56
 3/6 A kérdező kommentje:
mondtam neki hogy ez egyltalän nincs igy,megmondtam hogy én mit hogy gondolok,persze finoman.és elis magyaräztam neki hogy miéRt nincsen ebben igaza,és hogy a gyerek azert rossz mert..de ö egyfolytöban mondta hogy de higgyem el,ennek van oka amiéRt rossz meg ilyen nyüzsgös,és hogy akkor is aludnia kell este 8 kor..
2009. ápr. 15. 18:05
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

szia!

Az én lányom 21.30-22 körül fekszik,én is már megkaptam érte magamét,de nem érdekel,reggel fél 7kor kel,ö is nagyon eleven,napközben alszik az oviban.

2009. ápr. 15. 18:42
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
A gyerek tudja, hogy mi a jó neki. Ez vonatkozik az alvásra és az evésre is. Ha ő később fekszik le, de akkor viszont végigalussza az éjszakát, annak csak örülhetsz. Ne foglalkozz azzal, hogy más szerint mikor kellene feküdnie. A gyerek meg eleven. Na és? Legalább nem kuka. Legközelebb, ha ilyen "jó" tanácsot adnak, hallgasd meg, és ne fogadd meg. Nem kell magyarázkodnod, te gyereked, te neveled.
2009. ápr. 15. 19:22
 6/6 anonim ***** válasza:

Szia en hivatasos babysitter vagyok. Profi ahogy mar hallottam neveztek a hatam mogott - mellesleg 6 hetes ujdonsult kismama. 9 eves gyakorlattal 0-8 eves korig.

Eloszor is, a gyermek a tied. SENKINEK nem tartozol magyarazattal. Kulonosen nem egy gyermektelen baratnonek.- kulonben is megtapasztaltam, hogy azok a nok tudjak a legjobban hogy kell gyermeket nevelni akiknek meg nincs.

A kicsid most kezdi probalgatni a szarnyait. Kezd onallo akarata lenni. Ez nem rosszasag. Ha kovetkezetes vagy, ha okosan ugy iranyitod a dolgokat, hogy olykor o is "nyerjen" nagyon boldogga es elobb-utobb igazi kis partnerre valik, mert ugye ti egy kis csapat vagytok es a szeker nem megy ha valamelyik kereke folyamatosan ki akar esni.

A kesoi fekves....haaat. Igy allt be a dolog ha teged nem zavar...gondolom kenyelmes, hiszen reggel 9 korul ebred. Viszont lesz majd ovi, amikor koran kell kelni. Azonban most meg picurka.

A jelenlegi m.helyemen egy 3 het mulva 2 eves kiscsajjal vagyok. Igazi kemenydio, de hihetetlen oromom van benne.

Ot ugy lefarasztom, hogy 7.30-kor mar kozli, o aludni akar!!!! Delben 2 orat alszik atlag. ...es lehet elitelni de olykor valamilyen edesseggel vesztegetjuk meg ha vegkep nem megy valami aminek kellene. Igazi hisztike, onallo es nagyon ontorvenyu. De imadjuk.

Mi a rossz? Amikor egy 4-5 eves gyerekre raszolsz es arcon kop. Amikor egy 5-6 eves keszakarva hazudik olyat, hogy lenyelt egy penzermet. Amikor egy heteves azt hiszi, hogy marha okos es lenezo stilust enged meg maganak mindenkivel szemben.

Ne akarj megfelelni a baratnodnek, hiszen neked van kinek megfelelned. A kisfiad es a ferjed. Ha ok rendben vannak, boldogok, esszeru keretek kozott, akkor minden rendben van.

2009. ápr. 16. 14:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!