Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért mondják, hogy a mai...

Miért mondják, hogy a mai világba nem vállalnának gyereket?

Figyelt kérdés
Egy idősebb ismerősömmel beszélgettem, mesélte, hogy ő még mosta a pelenkát, amivel fél napja elment, még nem volt automata mosógép, porszívó, mikro stb., és mennyire irigyli a mai kismamákat, mert mennyivel egyszerűbb nekünk.És igaza van, nekik munka mellett, mennyivel több dolguk volt, ha nincs időm, akkor mirelitet is csinálhatok hirtelen, van egy csomó háztartási gép, ami segít.Anyukáknak kocsijuk van.Szerintem is most sokkal könnyebb.
2011. aug. 18. 16:11
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
50%
Régebben volt lehetőség saját lakást/házat venni, és úgy vállalni gyereket már 25-26 éves korban, mára 35-40 éves korra szerezhetsz annyi tartalékot magadnak, hogy gyereket merj vállalni, mert a felelős emberek nem szülnek a vakvilágba, annyi gyermekük lesz, amennyit fel tudnak nevelni.
2011. aug. 18. 17:34
 22/24 anonim ***** válasza:
51%

Szerintem, ha már a mai világnál tartunk, azért eléggé el is vagyunk kényelmesedve... Persze persze fel lehet sorolni rengeteg érvet, hogy miért nehéz, miért kockázatos. Egyetértek ezzel, nem is vitatom. DE! Szerintem azért az emberek élet felé való elvárása is elég magas... elkényelmesedtünk, na. Régen sokkal kevesebbel is beérték, fontosabb volt a szeretet és a család, mint a sok pénz. És légyszi ne gyertek a "szeretetből nem lehet etetni a gyereket" témával, mert én ezt végképp túlzásnak tartom. Tény, hogy meg kell fontolni, hogy mikor, hogyan, hány babát. De azért szerintem nem ez a világ legnehezebb dolga.

Merni kell, hinni, hogy jó lesz és kész. Aztán úgyis minden jön magától!

2011. aug. 18. 21:10
 23/24 anonim ***** válasza:

Persze jönnek maguktól a behajtók nem kell őket hívni.

Csak egy valamit felejtesz el nem lehet senki sem boldog ha nincs meg hozzá a háttér. Persze nekem is elég lenne a család és a szeretet de ha nincs elég pénz ahhoz hogy boldogságban eléldegéljenek együtt akkor b*szhatod a szeretetet mert annak a sok vita közben már nem lesz helye...

Jah és régen a jó kis komcsi fenntarthatatlan rendszerben amikor mindenkinek volt munkája mert alátolták akkor igenis bevállalhatóbb volt a gyerek.

A protekció meg akkor is és most is ugyan úgy megvolt csak most nincs munka...

2011. aug. 18. 21:27
 24/24 anonim ***** válasza:

Szerintem a mai világba is nyugodtan lehet szülni gyereket. Persze nem lesz leányálom eltartani hisz mindenki napi rendszerességgel aggódik a munkájáért, de ettől még lehet gyereket vállalni. Nekem anyósom mondja, hogy ne szüljek/szüljünk gyereket erre a világra, mert milyen világ ez. Hát milyen világ ez? Van benne jó sok gond ez igaz, van benne bűnözés ez is igaz, de 100 éve is voltak gondok, háborúk, isten tudja még mik, és 100 év múlva is lesznek. Én is felnőttem egy rendszerváltást megéltem, voltunk szegények, vagyunk most olyan alsó középosztály szerűek, mindig volt hála az égnek étel, bár nem a legdrágább, voltak ruháim és vannak is bár nem a legmárkásabbak, sok a kínai cucc valóban. Én úgy érzem ezt én is tudnám nyújtani a gyerekeimnek, és ha nekem jó volt szerintem ők is értékelik majd. Persze úgy lenne az optimális szülni ha van egy rahedli pénz a számlán ami magától osztódik naponta, de az ilyen számla igen ritka :)

Van saját lakásunk, van saját kocsink és mégis azt halljuk, hogy MI ne szüljünk erre a világra gyereket, mert szegény gyerek... nem értem...

2011. aug. 19. 08:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!