Diplomások! Ti járnátok szakmunkással?
Annyira imádom az ilyen kérdéseket :)
HA azt kérdezed, járnál-e egy tuskóval, akkor oké.
HA azt kérdezed, járnál-e olyannal aki még életében nem olvasott egy könyvet sem, oké.
De ez világ leghülyébb általánosítása...
Én médiásnak tanulok, mégis dolgoztam postás-kisegítőként.
A csapat fele 8 általánossal rendelkezett, a másik fele diplomával.
És nem viccelek! Az egyik 54 éves postás, aki mellett dolgoztam, 2 diplomával, és 3 nyelvvizsgával dolgozott ott, a postán.
Tehát azért ne általánosítsunk :)
Én jártam szakmunkással, nem működött. Nem bírta elviselni, hogy sokat tanulok, nem bírta elviselni, hogy többet keresek, teljesen más elképzelései voltak az életről, nem bírt beilleszkedni a baráti társaságomba (merthogy szerinte ott mindenki sznob, akik olyan könyvekről mertek beszélni amit ő nem olvasott, így kukán ült csak)...
Nekem nagyon nem jött be, és én igenis felvállalom, hogy csakis egy diplomás értelmiségi férfivel tudom elképzelni az életem (aki már a vőlegényem).
25N
Az,hogy valaki szakmunkás semmit nem árul el róla,csak annyit,hogy mi a foglalkozása.
Hogyha nekem az lett volna a vágyam,hogy tetőfedő legyek,vagy asztalos,akkor elmegyek annak.
A mai világban egyébként a diplomások nagy részénél jóval többet keresnek a szakmunkások,úgyhogy a pénz kérdés alapból kilőve.
Sőt,msot írok egy nagyon megbotránkoztatót,a páromnak még érettségije sincsen (most csinálja,30 évesen estin) ,mert 15 évesen el kellett mennie dolgozni,hogy enni tudjon adni a testvéreinek. A lényeg,hogy ennek ellenére ezerszer olvasottabb mint én,a szinházat ,könyveket,mozit nagyon szereti talán pont azért mert régen nem volt ezekre lehetősége.Okosabbnak tartom magamnál,ami számomra fontos,nem zavaró tényező.
nem csak járnék szakmunkással, hozzá is mentem egyhez! :D
Én most csinálom a 2. diplomámat, férjem az érettségit. Nincs ezzel semmi gond, soha nem is volt problémánk ebből fakadóan.
Diplomás férfi vagyok, a feleségem szakmunkás (fodrász), és kétszer annyit keres mint én (elég sikeres) és olvasottabb is sok dologban!
Szóval én büszke vagyok az okos, ügyes "szakmunkás" feleségemre!
én egyetemre járok, és 1 egyetemistával jártam eddig.
a nagy társadalmi különbség választott el minket ( ő orvostanhallgató volt, az egész családja orvos, milliomosok voltak, én meg nagyon csóró).
a szülei mindig 1 felkapaszkodott kis senkinek néztek, főleg hogy bölcsésztanhallgató vagyok (bár nyelvet tanulok, és 4-es emelt matek érettségivel nem lettem volna buta a természettudományi karra sem).
én mást választottam.
jártam szakmunkással is, állandóan szidott ha olvastam, a fejemhez vágta hogy minek tanulok, nincs értelme stb.
nem értette meg, hogy nekem egy könyv ugyanolyan élvezetes szórakozás, mint a disco-ban rázni magam (én azt is szeretem egyébként).
jártam olyannal, aki utolsó évben hagyta ott a főiskolát, olyannal, aki érettségi után még szakmát sem szerzett...
velük volt a legjobb, az ilyen "félképzettekkel" :D
ők műveltek, és számukra nem a papír a legfontosabb.
előítélet-mentes vagyok, az a probléma, hogy többnyire a partnereim nem. :D
20/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!