Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ki kéne engesztelnem valahogy...

Ki kéne engesztelnem valahogy a szüleimet, vagy ők a furák?

Figyelt kérdés

szval idén nyáron elkedtem partyzni, mondják hogy menjek is nyugodtan(a piáról annyira nem beszéltünk) de mikor tegnap a kocsmából hazafele arra kelt hogy iszunk az egyik haverommal az egyik itthoni piából(házunhoz mentünk és bejött ő is), kissé úgy éreztem hogy baromira csalódott bennem a saját édesanyám, józanul biztos nem tennék ilyet:S

most meg az van hogy családi nyaralás vagy a haverokkal balaton?

őszintén: én 1000x jobban mennék a haverokkal ,de mikor szóba hoztam apám csak sorolta az érveket, hogy már kivan fizetbe, meg szétbomlik a család ha nem megyek velük stb. de az meg olyan rossz ha velük megyek és megin bénának érzem magam hogy szüleimmel vagyok:S.én őszintén szólva csajozásra,bulizásra vágyom mint az aki velem egyidős.

lehetnének kicsit megértőbbek, tényleg úgy vagyok velük hogy nagyon nagyon közel állunk egymáshoz(mint egy normális szülő-fia kapcs.) ,de néha már idegesít hogy ha bekéne számolnom valakivel ,"na hova mentél nyáron" "a szüleimmel voltunk balatonon". nem is az zavar hogy ezt el kéne mondanom valakinek ,hanem a tény hogy velük kell menjek.én nem akarok:S

17f

2011. aug. 17. 10:35
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

:) Látod, megy ez.

Nyugi, 17 évesen nekem romhalmaz volt a magánéletem, 3 évig a legjobb barátomba voltam szerelmes, aki lelki szemetesládának használt.

Most meg boldog vagyok, van igazi férfi mellettem, sok munkával és továbbtanulással, szóval nem könnyű, de jó élet ez.

Szerintem próbáld magad jól érezni a szülőkkel. Tudod, velük ki tudja hányszor mehetsz még el, haverokkal meg tuti, hogy még számtalan alkalmad lesz. Párom szülei már idősek, és ilyenkor kezdi szorítani az embert, mennyi időt lehetnek még együtt...

2011. aug. 17. 12:07
 12/22 anonim ***** válasza:

Igazán nevetséges (szerintem), ahogyan írsz.

Nekem már az gáz, hogy nem mered magad felvállalni, hanem beállsz a helyi "elit" közé. akiket te elitnek gondolsz, holott valószínűleg lúzerek. Az emberek nem olyanok, amilyennek leírtad őket. EGY RÉTEG OLYAN! Nem azzal a réteggel kell szóbaállni, hanem keresni kell olyan embereket, amilyennek magadat érzed. Nem pedig megpróbálni idomulni a lúzerekhez. Így azt fogod elérni, hogy idővel befogadnak, de te továbbra sem fogod találni a helyed, ezt ők is érezni fogják, és ugyanúgy nem lesz senkid. Mellesleg ezen jót röhögtem. 17 évesen itt nyivákolsz egy 26 éves kommentjére, hogy nincs senkid. Nem dőlt össze a világ! Ott van még az egész élet, hogy találj valakit. Persze, ha te megelégedsz felszínes k.rvákkal, az a te bajod, de akkor annyit is fogsz kapni attól a kapcsolattól! Persze hozzáteszem, hogy nem érzek értelmiségi intelligenciát az írásaidból, tehát valószínűleg neked már egy plázacica is tökéletes lenne átlagalatti/átlagos értelmi színvonallal.

Százszónak is egy a vége, jót mulattam. Menj szüleiddel nyaralni, azzal jobban jársz. Talán a nyaralás alatt rájössz, hogy ki is vagy, vagy valójában ki is szeretnél lenni.

2011. aug. 17. 12:29
 13/22 anonim ***** válasza:

Mit kell osztani, Te sose voltál 17, vagy annyira régen, hogy már nyomokban sem emlékszel rá?

Nekünk még egyszerűbb volt tiniként, nagyon megváltozott 10 év alatt minden.

2011. aug. 17. 12:32
 14/22 anonim ***** válasza:

Megértelek, de nem kell félned, rengeteg időd lesz még bulizni, haverokkal lógni, jövő nyarat pl. rászánhatod, de ha továbbtanulsz, ott rengeteg leheőséged lesz. Én középiskolában nem voltam egyáltalán szórakozóhelyen, első alkalommal a főiskolai évem első felében voltam. Nem éreztem cikinek, nem vagyok pesti, valahogy nem éreztem, hogy ez muszáj lett volna. Tanulni se tanultam épp sokat középiskolában, és nekem is voltak családi programjaim.

Most főiskolán tanulok, rengeteg lehetőségem van "élni", bár én alig használom ki. Néha jól esik kirúgni a hámból, és megteszem, akkor az egy időre elég. Közben széthullott a családom, alig látom őket, anyukám, etstvérem dolgozik, sokszor vagyok itthon egyedül, ha éppen nincs programom(ez nyárra vonatkozik, előző félévben meg azért nem láttam őket mert estére értem mindig csak haza). De ha hívnak, ha lenne minden napra programom, akkor sem pótolná....bármennyire untam és nem szerettem a családi kiruccanásokat, most sokat nem adnék, ha megint úgy lenne...ők azok az emberek, akik mellett merek unatkozni, el tudok kényelmesedni, nem kell azon gondolkodni, hogy mit mondjak. Nem ciki, hogy jóban vagy a családoddal, irigylendő, és remélem sokáig így marad ez a helyzet, és később te magad vágysz majd rá. Én mindenesetre nagyon...

2011. aug. 17. 12:45
 15/22 A kérdező kommentje:

12:29 figyelj.nagyon igazad van hogy ne álljak be hozzájuk.de tudod annyira elkeserítő tud lenni mikor egyedül ülsz otthon és azon gondolkodol hogy mit cseszel el.miért nem tekint rá senki nagyon közeli barátként. kicsit olyan mint mikor karácsonykor kapsz egy ajándékot kibontod és csalódsz(velem nem volt ilyen de már hallottam..) mer másra vágytál. ugyanez az emberekkel(a !TÖBBSÉG! az a bizonyos réteg amiről te beszéltél) .ők addottak és én vagy azt mondom hogy nem kérek belőlük vagy odamegyek és beszélgetek velük,te azt mondod inkább ne törődjek velük, talán egész suliidő alatt gyötörjem magam, ez jobb lenne? . ez van a suliban

én most már úgy állok az emberekhez hogy beszélgetek velük,mindegyikkel jóba szeretnék lenni.és arra is rájöttem hogy ezt nem tolerálják.sokan nem akarnak havernál többek lenni.mondom jól van legyen és leragadunk a haveri viszonynál

én nem szeretek oltásra oltással válaszolni,ne légy már te is olyan...

2011. aug. 17. 12:57
 16/22 anonim ***** válasza:
Nem baj, hogy nem mész a mainstreammel, lehet rossz emberekhez mész oda. Nekem a legközelebbi barátaim mind a kevésbé népszerűek közül kerültek ki, én is ezt a státuszt élveztem. Néha valóban úgy éreztem emiatt, hogy lúzer vagyok, vagy én is egyedül ültem otthon...most? Az olyan fényesnek, ragyogónak látszó barátságok, amiket irigyeltem, a haveri társaságok mind feloszlottak, Egyedül azok maradtak meg, akik tényleg a másik iránt érdeklődtek őszintén. Még ha ők nem is azok a hű de partiarcok, vagy olyan emberek, akikhez mindenki közel akar kerülni, el sem tudom képzelni, hogy azok mit éreznek, akiknek tényleg csak kiterjedt haveri társaságuk van, és nincs egy közeli barátjuk sem.
2011. aug. 17. 13:03
 17/22 A kérdező kommentje:

Binky .vannak dolgok ez is amiről te beszélsz. hogy jó lenne ha vágynék rá de nem vágyom, és sokak ezt elítélik hogy milyen vagyok már..

én szeretnék vágyni rá ,de mégsem vágyakozom.nagyon furán hangzik tudom.

2011. aug. 17. 13:05
 18/22 A kérdező kommentje:
az a legfurább az egészben hogy nem úgy megy ez hogy nekiállsz barátokat keresni, mer így nem fog menni, vagy kialakul mer szerencsés vagy ,vagy nem találsz senkit aki hasonlóan gondolkodik mint te,se nem nagyképű se nem béna önbizalomhiányos, nekem egy ilyen nagyon közeli barátom van, sajnos most megy egyetemre és ezért ritkán fogunk találkozni, de nagoyn jól megértjük egymást. és ennek nagyon örülök is
2011. aug. 17. 13:09
 19/22 anonim ***** válasza:

Szerintem az erőltetéssel sincs baj, lényeg, hogy sok időt lehessetek együtt. Egy dolog a véletlen találkozás, más a tudatos nyitottság. Rengeteg ismerőst szereztem, végül csak azokkal kezdtem inkább foglalkozni, akikkel hasonlítottunk, vagy sokat voltunk amúgy is együtt. Azt hiszem szereztem pár hosszútávú barátot így, de ezt az idő dönti majd el. A barátodat meg sajnálom, sajnos pont ez az első nagyobb próba...

Hiszem, hogy amennyiben továbbtanulsz, meg fognak oldódni az eddigi problémáid.

2011. aug. 17. 13:45
 20/22 A kérdező kommentje:
aha. én is pozitívan állok a dolgokhoz:)
2011. aug. 17. 13:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!