Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hagyhatok egy 9 honapos babat...

Hagyhatok egy 9 honapos babat "bolcsiben"?

Figyelt kérdés

A velemenyetekre lennek kivancsi: ahol elek a szulesi szabadsag 6 honap erre meg kaphatsz 3 honap fizetetlen szabit de ha ezek utan nem mesz visza akkor ugrott az allasod. Nekem nincs semien kepesitesem es szerecses vagyok a helyemmel (fizetes szempontjabol) eddig az volt a terv h amikor letelt a 9 honap bolcsibe adjuk a lanyunk napi 5 orara utanna az apjaval lenne amikor vegzek(fel 5) akkor meg velem. ennek meg az az elonye is lenne h a nyelvet anyanyelvi beszelotol tanulna. Ha nem megyek vissza dolgozni 1 fizetesbol nagyon nehezen tudunk majd megelni, felretenni pedig semmit nem fogunk.

Azt szeretnem kerdezni hogy arthat-e ez a kislanyom fejlodesenek? Esetleg a kapcsolatunknak(anya-lanya)?

Barki velemenyet szivesen veszem, es nyitott vagyok barmire. Nem a sajat velemenyem megerositesere vagyok feltetlen kivancsi hanem a lanyomnak szeretnem a legjobbat.

Ha valmilyen sajat tapasztalatod van ezzel kapcsolatban esetleg tanultal gyermekpszichologiat stb kerlek ird oda, elore is koszonom.

2011. aug. 16. 15:03
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

15:16

Nem biztos, hogy akkor is jobb lett volna a kapcsolata az anyjával, ha ő marad vele.

2011. aug. 16. 15:20
 12/17 anonim ***** válasza:

Engem elég hamar a nagymamámra bíztak, mert anyunak vissza kellett mennie dolgozni, de nem szerettem soha jobban a nagyit, mint anyut. Anyukám amellett hogy dolgozott, nem hanyagolt el. Ha 14 évesen le sem szarja valaki az anyját, arról nem csak a szomszédnéni tehet.

Ha ott, ahol élsz, most ez a lehetőség áll fent, akkor mit tudsz tenni? Otthon maradsz a babával, nuku fizetéssel és közben elveszted a munkahelyed is? EZ sem túl jó megoldás...

Biztos, hogy nehéz, de szerintem ne parázz rá ennyire a dologra. Add be bölcsibe, dolgozz és amikor együtt vagytok szenteld neki minden idődet. Nem lesz gond.

2011. aug. 16. 15:22
 13/17 anonim ***** válasza:
Külföldön ez teljesen normális, hogy az anyák nincsenek otthon évekig, én nem tudom eldönteni, nekem 1 éves a picim, napi 1-2 órát dolgozok, hála a jó égnek ilyen a munkám, de még olyan pici.Viszont ismerőseinknél külföldön már 8 hónaposan ment, a gyerek imádja az anyját ugyanúgy.Ha másképp nem tudjátok megoldani, ne érezd magad rosszul.
2011. aug. 16. 15:31
 14/17 anonim ***** válasza:

Külföldi ismerős családnál 5 gyerek van, legkisebbek (hármasikrek) 22 évesek. Ott 6 hónaposan automatikusan mentek bölcsibe. Hihetetlenül ragaszkodnak a mai napig a szüleikhez, de nem majomszeretettel, hanem ahogy ebben a korban egészséges. A fiúkat láttam, hogy a mai napig odabújnak az apjukhoz (nagydarab szőrös férfiak, és mégis :)), anyuka mindig kap egy puszit, amikor elmennek mellette.

Egy hétig velük éltem, csupa szeretet mindkét szülő, de nem tartják ketrecben a gyerekeket. Anyukával beszélgettem, mondta, hogy semmi baj nincs ezzel, korábban szocializálódnak, megszokják, hogy nagy sürgés-forgás van (amikor ott voltam, óránként csengettek, vagy csak kicsapta valaki az ajtót, tele volt a ház barátokkal). És tényleg, nyugodt, ambíciózus, szeretetteliek a gyerekek.

Én is a minőségi időre szavazok.

2011. aug. 16. 17:23
 15/17 anonim ***** válasza:
Beleolvastam 1-2 válaszba, és az utolsó utolsó mondatával nagyon beletalált. Tanultam fősulin pedagógiát, pszichológiát, szigorlatoztam is belőlük 4-5-re. Volt egy kísérlet. Azaz inkább megfigyelés. Voltak régebben a hetes bölcsődék, hogy a gyerek hétfőtől péntekig ott volt, és csak hétvégn vitték haza. Ezeket a gyerekeket összehasonlították kötődés, stb. szempontjából éveken át olyan szülők gyereivel, akik nem jártak bölcsibe. A vége mi lett? Hogy azok a gyerekek, akik a hetes bölcsibe jártak, és csak hétvégén voltak otthon, viszont akkor a szülő foglalkozott velük, jobban kötődtek, stb. a szülőhöz, mint akik mindig otthon voltak, de nem foglalkoztak velük. És 1 mondat volt az eredmény, arra szóról szóra emlékszem: a szülői gondoskodásnak nem a mennyisége számít, hanem a minősége.
2011. aug. 16. 17:38
 16/17 anonim ***** válasza:
Talán azért ragaszkodtak jobban, mert tudták szegények, hogy nem sokáig lesznek együtt.Azért a hetes bölcsi durva.
2011. aug. 16. 18:20
 17/17 A kérdező kommentje:
Mindenkinek nagyon koszonom a valaszat. Kuldtem 1 zold kezet.
2011. aug. 18. 22:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!