Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » 18 évesen téged hova és...

18 évesen téged hova és meddig engedtek el?

Figyelt kérdés

17 éves vagyok,és szerencsére elengednek bulizni,bár van amikor így is nehezen,de pl.most apám totál bedilizett,és vmiért nem akar elengedni egy buliba.

Titeket mennyire fogtak szigorúan a szülők?Amikor betöltötted a 18-at,már nagyobb szabadságod lett?Akkor is kértél még engedélyt,vagy csak mondtad,hogy ide,meg ide megyek,ekkor jövök,sziasztok?

17/L

2011. aug. 15. 20:46
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
85%
17 éves korom óta csak bejelentem, hogy megyek, majd jövök egyszer, sziasztok. 21/L
2011. aug. 15. 20:48
 2/20 anonim ***** válasza:
82%
Bárhova bármeddig, sőt már előtte is. Én 16körül kezdtem el ide-oda mászkálni, de sosem volt megszabva mikor érjek haza, mert megbíztak/bíznak bennem, és sose tettem semmi olyat amiért ne bízhatnának. 21/L
2011. aug. 15. 20:49
 3/20 ava87 ***** válasza:
89%
18 évesen? Hát kb. bárhova és bármeddig (már amíg otthon laktam, mert nem olyan sokkal később el is költöztem). De már 16-17 évesen sem fogtak túl szigorúan, mondjuk a megyehatáron belül szabadon mozoghattam :) Csak tudniuk kellett a szüleimnek mindig, hogy hol vagyok és kikkel, meg mikorra megyek haza. Jó, amíg suliba jártam, addig azért azt számon kérték, hogy a tanulással hogy állok, de megesett, hogy egy nagyobb koncert miatt hajlandóak voltak igazolni egy napot, amikor Pestre kellett utaznom miatta, mert látták, hogy nincs velem nagy gond, meg az évvégi jegyemet ez már nem fogja befolyásolni.
2011. aug. 15. 20:52
 4/20 anonim ***** válasza:
86%

18 alatt is bárhova elengedtek, sose tiltottak semmit, szerintük ez nem vezet sehova csak lázadásra és mivel hajlamos is voltam rá így minek szórakoztunk volna ezzel? Sose csináltam olyat amit később megbánnék, mindig tudom hol a határ, így bárhova bármeddig elmentem. Most hogy elmúltam 18, alapból nem kérem hogy engedjenek el és nem is várják el hogy könyörögjek, mostanában csak mondom hogy megyek majd jövök, ha meg túl későn se érek haza felhívnak hogy mikor megyek meg jól vagyok-e. De ha pl éjszakára megyek el mindig mondom hogy reggel jövök, vagy ha idő közben úgy sikerül hogy nem is megyek haza akkor felhívom őket.

Annak ellenére hogy mindig mindent megengedtek, nem hiszem hogy el lennék kényesztetve, sőt! Tök békességben tudunk így élni hogy mindenki oda megy ahova akar. Sose volt ebből probléma, és így megkíméltük magunkat a veszekedéstől meg minden nyavalyától.

2011. aug. 15. 20:53
 5/20 anonim válasza:
71%
Semmit nem jelent, hogy betöltöd a 18-at. Szüleidnek mindig a kicsi lányuk maradsz. Egyébként nem csináltál valamit, ami miatt nem akar apukád elengedni?
 6/20 anonim ***** válasza:
80%

kb 12 volt ameddig anyukám még nem tette szóvá suli időben (pedig nagyon jól tanultam...) hétvégén nem volt határ, de volt egy időpont amit kb-ra mondtam nekik.

Engedélyt nem kértem, kijelentő módot használtam:)

7/20 anonim válasza:
80%

Bárhova mehetek a városban, de nem engedik, hogy másik városba járjak gimibe és ebből gyakran vannak viták amiket én szívok.

17L

2011. aug. 15. 20:55
 8/20 anonim ***** válasza:
79%
Én 16 évesen nagy nehezen kikönyörögtem a 10-ig(este!) maradást... 18-ig nagyjából ez maradt, utána már lazábban vették, de telefonos egyeztetés mindig volt. Kivel vok, mikorra érek haza... Csak aggódtak...
2011. aug. 15. 20:55
 9/20 anonim ***** válasza:
Világ életemben oda mentem ahova akartam, ezért persze mindig leadta, hogy hova kivel megyek és mikor jövök, sosem hazudtam.
2011. aug. 15. 21:02
 10/20 anonim ***** válasza:
15 éves korom óta megyek ahova akarok, jövök amikor akarok. jól tanulok, tudom, hogy mik a kötelezettségeim, nem estem be még soha részegen, beszivva. 15 és fél éves voltam amikor elengedtek balcsira egy barátnőmmel (egyedül, sátraztunk) 3 napra. és még csak nem is mo.-n élnek a szüleim :))
2011. aug. 15. 21:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!