Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A feleségem a születendő...

A feleségem a születendő kislányunknak a Rita keresztnevet akarja adni Becenevet ajánlanátok hozzá?

Figyelt kérdés

Nem muszáj, hogy köze legyen a Rita névhez, valami aranyosra gondoltam. :) De lehet "Ritás" is. :)

Köszönöm a válaszokat előre is!

2011. aug. 15. 17:34
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
Hermione
2011. aug. 15. 17:59
 12/24 anonim válasza:
53%
Riti, Rituska, Ritica, Ricica
2011. aug. 15. 18:01
 13/24 anonim ***** válasza:
75%
A faterom engem Lajosnak hívott, amúgy Petra a nevem. :D
2011. aug. 15. 18:01
 14/24 anonim ***** válasza:

Ha megszületik magától jön. A családba van egy Csipet, ismerőseim közt van Mendy, Babi, Koma meg ilyenek.

Mindegyik születésénél kapta a becenevét spontán. Vagy az első pár hétben mikor kialakult egy két csecsemőszokás. Pl: Sokat eszik akkor Haspók. Sokan alszik, Mormota. Ha sírós akkor Nyafka ilyesmi.

2011. aug. 15. 18:05
 15/24 anonim ***** válasza:

Ritus!!! :)))

Vagy a Rita ismerősömet még Ritunak vagy Ritukának is szokták hívni.

Egyébként meg majd mikor meglátjátok a babát,vagy már majd mikor kicsit jobban megismeritek,fog jönni egy becenév,magától. :)))

Páldául :

Engem hívtak Pinginek,(mert imádtam pingálni,festeni,rajzolni,egy papírral és néhány filccel egésznap elvoltam).Egyik ismerősöm Pufi,nem azért mert kövér,hanem mert mindig pfft..-ozott,tehát puffogott.

Mikor kicsit idősebb lesz a barátai úgyis ráaggatnak valami becenevet,ami egy szülőnek meg sem fordulna a fejébe! :)

2011. aug. 15. 18:11
 16/24 ava87 ***** válasza:

Szerintem egy ilyen rövid és egyszerű nevet, mint a Rita, nem szükséges becézni, úgy szép, ahogy van. Én amúgy sem nagyon szeretem így kitekerni a neveket.

A becenév meg úgyis jön majd, ahogy ránézel :) Amikor a fiam újszülött volt, babszemnek meg csigának hívtam :)

Mondjuk én most, 4 éves korában is szinte sportot űzök abból, hogy milyen neveken szólítom :D

Ami gyakori, az a Csipeszke, Csipetke, Aprólék, Rizibizi, Frincus (ez nem tudom, hogy jött, szerintem ilyen szó nem létezik), Kókuszos, Bajkeverő :)

Lánynak nem is tudom... Engem hívtak kislány koromban a nagyszüleim Csipkerózsikának meg Királylánynak. Sajnos rá kellett jönniük idővel, hogy nem vagyok az a királylány típusú gyerek, inkább nagyon is vadóc, fiús voltam :) Apukám ebből adódóan egy ideig Jóskának szólított :D

A Rita név becézésére maximum a Ritus jut eszembe, ja, meg egyszer találkoztam egy csajjal, akit Tatinak szólítottak, és kiderült, hogy Rita a neve, és abból jött. Hát, érdekes :)

2011. aug. 15. 18:11
 17/24 A kérdező kommentje:
Köszi az ötleteket, csak onnan jutott eszembe, mert pl. engem a szüleim kiskoromban Manónak, Manócskának hívtak, ami egy nagyon kedves becenév szerintem. :)
2011. aug. 15. 18:29
 18/24 anonim ***** válasza:
Rita-> Riti-> Titi :D
2011. aug. 15. 19:09
 19/24 anonim ***** válasza:
Babci,a babából, és a kedvencem a Manci- a manóból
2011. aug. 15. 19:25
 20/24 anonim ***** válasza:

Ritus a legjobb, de lehet, csillagom, csillagfényem, lujza, babóca, kinek mi tettszik(:

12L

2011. aug. 15. 19:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!